maanantai 1. huhtikuuta 2019

TYÖPERÄISTÄ MAAHANMUUTTOA EI TARVITA

Suomalaisten huomisen ongelma ei todellakaan ole työntekijöiden vähyys vaan se, että liian monet työskentelevät tuottavuuden sijaan yhteiskuntaa kuluttavissa tehtävissä. Byrokratian ja pykäläviidakon purkamisella ja tästä seuraavalla tehtävien uusjaolla turvaamme maamme tulevaisuuden. Samoin kansalaisten kustantaman koulutuksen tulee tapahtua tehokkaasti ja tähdätä kansalaisten tarpeeseen.

Suomessa ei voi tehdä juuri mitään lukuun ottamatta ikäihmisten, sairaiden, vammaisten -hoitoa tai taksi palveluiden tarjoamista. Yhteiskunta kyttää ja valvoo tavallisen ihmisen puuhasteluita. Yritäpä tehdä pihallesi joku koju tai grillikatos niin huomaat, minkälaiseen säännöstöön törmäät. Aikoinaan taloyhtiöt toimivat mainiosti yhden amatöörin vetäminä, nyt Suomessa häärii isännöitsijöiden legioonat, jotka rahastavat kansaa pykäläviidakon avulla tuottamatta mitään lisäarvoa maallemme. Samaan kasaan kuuluvat kirjanpitäjät ja muut sääntöjen, lakien ja asetusten tulkinnalla elävät.

Oma lukunsa löytyy koulutuksesta. Esim. lääkäreitä koulutettaessa ei huomioida tavallisen kansalaisen eli rahoittajan tarvetta lainkaan. Päin vastoin kansan rahoilla koulutetaan lääkäreitä, jotka pahimmillaan jo ennen valmistumistaan työllään kanavoivat ihmisten maksamia eläkkeitä pörssiyhtiöihin ja veroparatiiseihin. Terveydenhoidon keskiöön täytyisi nostaa se, ettei yksikään potilas kuole jonoihin tai hoidon puutteeseen eikä se, ettei yhtään lääkäriä löydy työttömyyskortistosta. Ehkäpä voisimme ostaa tänne ulkomaalaisia lääkäreitä - eivät ne sen huonommin palvele, heidän koulutuksensa maksaneita, suomalaisia kuin omat vakuutuslääkärimme!

Yksinkertaistamalla koulutusta, tekemällä siitä tehokkaammin suomalaisia palvelevan, säästämme niin ihmisten tuskaa kuin varoja ja saamme koulutetut ihmiset yhteiskuntaa hyödyttäviin töihin. Maastamme löytyy lukuisia isännöitsijöitä, kirjanpitäjiä, juristeja, hallintolääkäreitä, jotka voidaan byrokratiaa yksinkertaistamalla siirtää koulutustaan vastaaviin tuottaviin tehtäviin tai heidät voidaan uudelleen kouluttaa sellaisiin tehtäviin, joissa he tekevät tuottavaa työtä muillekin kuin itselleen.

Kaiken keskiössä ovat ministeriöiden, asemissaan eläkeikään istuvat, virkahenkilöt ja heidän valmistelunsa. Aivan kuten USA:ssa heidät tulisi vaalien jälkeen vaihtaa sellaisiin virkahenkilöihin, jotka ovat valmiita toteuttamaan kansan vaaleissa valitsemaa linjaa. Nyt samat mielikuvituksettomat tyypit istuvat työpaikoillaan  vuosikymmenet ja valmistelevat ministeriöiden esityksiä sillä seurauksella, ettei virkahenkilöiden asema heikkene ja yhteiskunnalle lisäarvoa tuottamatonta pääkaupunkiseutua hyysätään. Ja katsokaapa yliopistojen tehottomuutta ja niihin virtaavia satojamiljoonia euroja. Me tarvitsemme koulutuksen ja työelämän uudelleen organisoimista, emmekä lisää väkeä rahoittamaan nykyisiä ja vinoutuneita yhteiskuntamme rakenteita.

3 kommenttia:

  1. Huppelis makkelis vaan. Jos me suomalaiset ostamme ulkomaalaisia lääkäreitä niin eikö silloin jää ostomaahan kallis lääkärin mentävä aukko. Eiköst jokaisen maan pitäisi kouluttaa työntekijänsä itse?

    VastaaPoista
  2. Lukekaapa tämä, syy ja seuraus työperäisestä maahanmuutosta. Mitä sillä haetaan ja kuka siitä hyötyy?
    https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-mita-sellainen-tyoperainen-maahanmuutto-pitaa-houkutella-sosiaaliturvalla/

    VastaaPoista
  3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Muistaakseni Kuubassa lääkäritiheys on kolminkertainen Suomeen verrattuna ja siellä jopa USA:n kansalaiset saavat lääkärikoulutusta. Ei siis ole ongelma, jos siltä tulee laatulääkäreitä tänne. Lisäksi nostaisin hoitajien palkkoja, jottei heidän tarvitsisi lähteä Suomesta muualle tienaamaan.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!