torstai 25. huhtikuuta 2019

SUOMEN VAARALLISIN ASUINPAIKKA: KOSKA KUOLEE SATOJA SUOMALAISIA?

Valtamediamme uutisoi muutaman kerran valtavan katastrofin siemenestä. Tuttuun amatöörimäiseen tyyliinsä valtamedia ei perehtynyt syihin syviin eikä toistuneen onnettomuuden mahdollisiin ja varsin todennäköisiin kammottaviin seurauksiin. Itse asiassa molemmissa onnettomuuksissa on selvitty tuulen puhaltamalla tuurilla, joka, päin vastoin kuin yleensä, puhalsi maalta merelle eikä päin vastoin. Mainittu onnettomuuspaikka löytyy Uudestakaupungista Yaran lannoitetehtailta. Ja entä mitä kaupungissa tehdään asian tiimoilta: VARAUDUTAAN UUTEEN RIIPPUSÄNKYKESÄÄN!

Takavuosina, kun vielä istuin valtuustossa, kannatin kokoomuksen Jukka Hakalan aloitetta Madonmaan saaren kaavoittamista rakentamiselle. Tuolloin Hakalan idea torjuttiin vetoamalla Madonmaan kuuluvan Yaran varoalueen sisäpuolelle, jonne ei saa rakentaa. Samassa yhteydessä ihmettelin ja kysyin esittelijältä, kuinka sitten on voitu kaavoittaa ja rakentaa omakotitaloja sadoille asukkaille, joiden rakennukset sijoittuvat Madonmaata lähemmäksi Yaran lannoitetehdasta. Vastausta ei singottu valtuustolle; päin vastoin minä olin syyllinen: kiusasin virkamiehiä ja tekemisiäni vatvottiin niin aluehallintovirastossa kuin poliisissa. Tuolloin kaikki lopputulemat toteavat, etten syyllistynyt mihinkään kiusaamiseen tahikka häiriköintiin.

Mutta palataan asiaan: mainitun episodin jälkeen koko varoalue tuntuu unohtuneen, sillä sen jälkeenkin muutamia taloja nousi kyseiselle vaaralliseksi julistetulle rakennuskieltoalueelle. Herääkin kysymyksiä: Kuka vastaa seurauksista, jos seuraavan ammoniakkikaasuvuodon aikana tuulee, kuten yleensä, mereltä maalle ja kenties sadat uusikaupunkilaiset altistuvat ammoniakille? Onko vastuu päättäjien vai virkahenkilön? Olisiko turvallisinta, jos kaupunki ryhtyisi lunastamaan kaavoituksen seurauksena Yaran varoalueelle rakennettuja kymmeniä omakotitaloja? Mainitut kysymykset tuntuvat liioitellulta, mutta pahimmassa ikävien yhteensattumien rytäkässä saattavat sadat ihmiset menehtyä,. Eikö liene paikallaan, riippusänkyvirittelyn ja sateenvarjosuunnittelun ohessa, edes pohtia alueen riskiä ja kertoa sen asukkaille siellä vaaniva vaara!

4 kommenttia:

 1. Entäs kemikaalijunat keskellä kaupunkia?

  VastaaPoista
 2. Älkää nyt liioitelko. Ammoniakki on ilmaa kevyempää ja nousee kaikilla keleillä nopeasti ylös ihmisen henkittämältä tasolta. Eikä ole myrkyllistä. Se polttaa hapen ja siitä tulee vaaraa. Lisäksi se aiheuttaa ärsytystä kurkunpäässä.
  Toiminta onnettomuustilantissa

  Palo- ja pelastushenkilöstö: TOKEVA Ohje T2h

  Arvioitu vaara-alue: Pienessä vuodossa eristä 50 m kaikkiin suuntiin sekä 100 m tuulen alapuolella. Suuressa vuodossa eristä 300 metriä kaikkiin suuntiin. Ammoniakkikaasu saattaa aiheuttaa ärsytysoireita jopa 1 500 metrin etäisyydellä tuulen alapuolella. Tuulen alapuolella alueella, joka ulottuu 500 metrin etäisyydelle, väestöä kehotetaan suojautumaan sisätiloihin, sulkemaan ikkunat ja ovet sekä pysäyttämään ilmanvaihtolaitteet.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä, kommenteista ja Hartolle informaatiosta! Kirjoitukseni perustuu nyt tapahtuneisiin ammoniakkivuotoihin ja valtuustonkokoukseen, jossa evättiin kaupunginosan rakentaminen Yaran läheisyyden/vaarallisuuden vuoksi. Harton historiasta merkittävä aika meni lannoitetehtaan pääluottamusmiehenä, joten en epäile hänen esittämää tietoa.

  Sen sijaan ihmettelen: Miksi viranhaltija torppasi Jukka Hakalan aloitteen väärin perustein? Madonmaahan olisi aikoinaan noussut ökytaloja ilman kaupungin sannottavaa panostusta. Tähän päivään mennessä alueen asukkaat olisivat maksaneet miljoonia euroja veroja Uudellekaupungille - alku/lopputulos näyttäisi nyt kokonaan toiselta.

  VastaaPoista
 4. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
  Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!