sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

SUOMI 2019: autolla ihmistä parempi terveysturva!

Kauhujutut lääkäripalveluista, niiden puutteista ja vakuutuslääkäreistä eivät useinkaan nouse uutisiksi valtamediassa, mutta arkisten kahvipöytäkeskustelujen keskiöön kokemuspohjaiset terveysdraamat nousevat solkenaan. Lääkärimystiikka alkaa jo ammattikunnan koulutuksesta, joka maksaa pääkaupunkiseudulla lähemmäs (2012)200 000€ per lääkäri, Turussa alle puolet siitä ja Tampereella ja Kuopiossa lääkäri koulutetaan niin ikään puolta edullisemmin kuin Helsingissä. Helsingin yliopiston lääkärikoulutuksen kalleutta perustellaan sillä, että siellä on tuplaten henkilökuntaa - se tekee muita yliopistoja enemmän tieteellisiä julkaisuja ja Helsingin yliopisto kouluttaa 40 prosenttia Suomen erikoislääkäreistä.

Suomessa yhteiskunta järjestää lääkärikoulutuksen eli käytännössä jokainen meistä maksaa tästä yliopistoille. Jos lasketaan tavallisen pulliaisen elämänsä aikana maksamat verot korkoa korolle periaatteella, voi perustellusti väittää jokaisen suomalaisen kustantaneen veroillaan ainakin muutaman joko Tampereella tai Turussa valmistuneen lääkärin tai yhden pääkaupunkiseudulla valmistuneen lääkärin. Tämän seurauksena sopisi kohtuudella odottaa, että työuransa tehnyt suomalainen saisi vastinetta maksamilleen rahoille nopeiden ja laadukkaiden terveyspalveluiden muodossa.

Tavallista kulkevaista, joka tarvitsee juuri tietyllä hetkellä, jo ennakolta maksamaansa terveyden hoitoa, tuskin kiinnostaa hoidon sijaan se, että hän oman terveysturvansa sijaan kustansikin Helsingin yliopistoon tieteellisten julkaisujen syntymistä ja tutkijoiden matkailua maailmalla. Vielä karmeammaksi tilanne muuttuu lääkärikoulutuksen maksaneen potilaan kannalta, jos hänen kustantamastaan lääkäristä tulee vihollinen eli vakuutusyhtiön etua ajava lääkäri, joka Jeesuksen lailla toteaa potilaille: Ota vuoteesi ja käy! Tässä tapauksessa, mikäli parannus ei toimi, lienee parempi, jos lääkäri olisi karistanut Suomen tomut jaloistaan ja suunnannut vieraille maille asentamaan rintaimplantteja ja vuolemaan niillä omaan taskuunsa miljoonia euroja.

Lääkärit kehuvat olevansa suuria yhteiskunnan hyväntekijöitä, jotka toimivat vastuullisessa kutsumusammatissa. Suurelta osin näin varmaankin on. Mutta se, että juuri silloin, kun Suomessa lääkärimäärä huitelee korkeimmillaan, maassamme vallitsee lääkäripula, kertoo jostain aivan muusta eli joidenkin lääkäreiden karusta ahneudesta, itsekkyydestä sekä häikäilemättömästä epäinhimillisyydestä. Muutaman tuhannen ihmisen ahneuden ja omaneduntavoittelun vuoksi miljoonat suomalaiset kärsivät, jopa kuolevat ja vuosia väsätään epätoivoisesti jotain sote-uudistuusta, joka on sekoittanut koko maan.

Pidän jokseenkin käsittämättömänä yhteiskuntamme arvojärjestystä: Jos viet auton huoltoon, ensinnäkin huoltopaikkoja löytyy joka puolelta maata ja toiseksi on luotu armoton määrä pykäliä ja valjastettu virkahenkilöitä varmistamaan auton saama asiallinen ja laadukas huolto. Ihmisen tapauksessa tilanne muuttuu aivan päin vastaiseksi. Varsin useat meistä saavat ennalta maksaa terveyspalveluista, joita eivät koskaan saa. Terveyssysteemimme tulisi kääntää niin, että lääkäri on potilasta varten eikä niin, että potilas, joka ei saa hoitoa jää pelkän maksajan rooliin. Jos upseerit velvoitetaan pakkosiirroilla vaihtamaan asuinpaikkaa eikö saman voisi kohdistaa lääkäreihin - Kumpaa maakuntamme tarvitsevat enemmän: LAPIN KAIROILLA NAAMA PUNAISENA KARJUVAA LUUTNANTTIA VAI PARANTAVAA LÄÄKÄRIÄ?

 LINKIT:

 Lääkärikoulutus kalleinta Helsingissä

Yliopisto-opetuksen huima hintahaitari 

2 kommenttia:

 1. Varsin napakkaa tekstiä alustuksessa miten yhteiskunta toimii ja mahdollistaa tiettyjä konsteja oman lompsan lihottamiseen. Kaukana ollaan hyvinvointiyhteiskunnasta jos mietitään pelkästään terveydenhoitoa.

  VastaaPoista
 2. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
  Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!