lauantai 27. huhtikuuta 2019

VIHERVASEMMISTO ESTÄÄ KEMIN SELLUTEHDASINVESTOINNIN?

Metsä Group julkaisi uutisen Kemin uuden biotehtaan investoinnista, joka tuottaisi vuodessa puolen miljardin euron vientitulot ja työllistäisi suorassa arvoketjussa 2 500 työntekijää. Samalla Suomen hakkuumäärät kasvaisivat 77 miljoonasta kuutiosta 0,6 miljoonalla kuutiolla. Välittömästi hankkeelle tuli vastaisku kivihiili-Helsingistä, jossa kaikki tiedetään muuta Suomea paremmin: Helsingin yliopiston tutkija Tuomo Kalliokoski totesi, että poistunut hiilinielu täytyy korvata jostain muualta.

Miten me voisimme korvata Kemin investoinnin myötä syntyvän hiilinieluvajeen tai muuten parantaa ilmastomme tilaa? Löytyisikö osaratkaisu kääntämällä katse esim. Helsingin yliopistoon ja sen kykyyn palvella rahoittajaansa tavallista suomalaista veronmaksajaa, tässä lukuja:

517 professoria, tutkimusjohtajaa ja yli-intendenttiä (uraporras 4)

1 256 yliopistonlehtoria, kliinistä opettajaa, yliopistotutkijaa, vanhempaa tutkijaa, tutkimuskoordinaattoria, intendenttiä, tenure track apulaisprofessoria (uraporras 3)
945 tutkijatohtoria ja yliopisto-opettajaa (uraporras 2)
1 177 tohtorikoulutettavaa, erikoistuvaa lääkäriä/hammaslääkäriä/eläinlääkäriä, tutkimusavustajaa ja opetusavustajaa (uraporras 1)
118 muuta opetus- ja tutkimushenkilöstöä

Suosittelen aprikoimista ja tehostamista po. yliopiston suhteen vaikkapa siten, että kuluja karsittaisiin esim. niiltä osin, kun ne eivät hyödytä yliopiston rahoittajaa eli tavallista suomalaista veronmaksajaa. Tarvitaanko ihan tosissaan pataljoonan verran tohtoreita, dosentteja ja yliopiston lehtoreita turvaamaan Suomen tulevaisuus ja maamme kehittyminen niin, että se huomioi tavalliset suomalaiset? Miten suomalaisia palvelee esim. se, että joku maailmanpolitiikan professori lähetetään Espanjaan seuraamaan sikäläisiä vaaleja - eikö hän voisi seurata vaaleja kotonaan netistä kuten muutkin asiasta kiinnostuneet suomalaiset! Kuinka paljon tapahtuu vastaavaa "tuhlausta" veronmaksajan piikkiin Suomessa vuosittain ja mikä on niiden rahalliset vaikutukset ja hiilijalanjälki?

Toinen pohdinnan paikka löytyy itse "tieteen tekemisestä" yliopistoissa. Sen tulisi palvella kansaa, koska kansa - niiden toiminnan rahoittaa. Otetaanpa esimerkki Helsingin yliopistosta ja dosentti Panu Raatikaisen arvio persuista ja heidän sekä muiden suomalaisten välillä olevista liian suurista kulttuuri eroista:
– Nykyajan Suomi on kansainvälinen tietoyhteiskunta, mutta persut kuitenkin elävän jossain 1950-luvun Suomi-filmien tai Paulig-kahvin ja Elovena-kaurapuuron vanhojen mainosten kuvitelmamaailmassa. Siinä maailmassa elämä on pelkkää heinäntekoa ja tukinuittoa.
– Lähetettäköön persut siis takaisin sinne mistä ovat tulleetkin – peräkammareihin, keskikaljabaareihin, rannoille tai mistä ikinä Kajaanista he ovatkaan tulleet. Ainakaan Arkadianmäelle he eivät todistetusti sopeudu, dosentti päättää kommenttinsa.


Sopii tutkia kyseisen möläytyksen tieteellistä pohjaa ja tuloshakuisuutta, koska siinä suhtaudutaan äärimmäisen rasistisesti osaan suomalaista. Blogitekstinä vasemmistoliittolaisen dosentin Panu Raatikaisen väkerrys on lysti ja herättänee rutkasti kommentteja. Mutta, jos rustaus syntyy työajalla huippuyliopistoksi itseään tituleeraavassa HY:ssä, lienee ihan tieteen ja demokratian nimissä paikallaan pohtia, miten dosentin tasapuolisesti ulostulo palvelee sen rahoittaneita tavallisia suomalaisia duunareita.

Ja lopuksi itse asiaan: Vihreät tuskin koskaan hyväksyvät Kemin bioselluinvestointia. Mutta mitä tekevät vasemmistoliitto ja demarit, perinteiset työväenpuolueet? Kilpailevatko he kuten vaalien alla vihreydestä vihreiden kanssa ja estävät Kemin hankkeen toteutumisen. Jos näin käy, on se märkä rätti ns. työväenpuolueita äänestäneiden tavallisten tehtaan duunareiden ja duunareille palveluja tajoavien yrittäjien kasvoille.

Nyt keskustan, kokoomuksen ja persujen on syytä kärsivällisesti katsoa, miten Rinne, Marin ja kumppanit hoitavat tilanteen, jossa ei löydy vaihtoehdoksi kompromissia. Ainoat vaihtoehdot ovat: VIENTITYÖPAIKAT TAI VIHREÄ HAIHATTELU. Jos demarit ja vassarit kääntyvät jälkimmäisen kannalle, oikeiston kannattaa odottaa syksyn vaaleja, joissa se vahvistuu melkoisesti duunareilla, jotka jättävät perinteiset työväen puolueet!

Linkit: 

KEMIN SELLUTEHDASUUTINEN 

PANU RAATIKAISEN TUTKIMUSUUTINEN

4 kommenttia:

  1. Taisi olla niin kun näitä eilispäivän uutisia niin Kemin sellutehtaasta ja Rauman sahasta ovat ynnäilleet että ne tuovat 10000:lle töitä vuodeksi rakennusaikana ja valmisttuttuaan Suomeen 750 miljoonaa euroa vientituloja vuositasolla. Kivaahan on puhua hiilinieluista siellä Helsingin keskustakortteleissa niin vihreänä että.

    VastaaPoista
  2. Tämä linkin juttu hieman valaisee, mitä tapahtuu Suomessa ja naapureissa hiilivoimaloille. Suomalaisessa keskustelussa alkavat mennä mittasuhteet, tehot, aikataulut, energiat, sähköt, nielut ja päästöt sujuvasti sekaisin.
    Johtuukohan se siitä, kun humanistit puhuvat nyt tekniikasta. Joskus siinä menevät megat ja mikrot sekaisin. No. Näissähän on pienimuotoinen ero: toinen miljoonakertainen ja toinen on miljoonasosa.

    https://yle.fi/uutiset/3-10756820

    VastaaPoista
  3. Vihreiden
    Haavisto Kemin sellutehtaasta, että Rinteen tukilupaukset eivät ole vihreiden lupauksia

    https://yle.fi/uutiset

    VastaaPoista
  4. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

    Pieni johdanto itsestäni.
    Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

    Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
    Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
    Tarvitsetko lainan lomalle?
    Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
    Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

    Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
    Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

    Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

    Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!