tiistai 28. toukokuuta 2019

REIJONSAARI VAI WALA HALLITUKSEN JOHTOON?

Jututin paikallisia päättäjiä hallituksenpuheenjohtajavalinnan tiimoilta. Tältä pohjalta sain käsityksen, jonka mukaan Wala käy neuvotteluja oikeiston kanssa säilyttääkseen paikkansa hallituksenpuheenjohtajana. Alkuperäisen sopimuksen mukaan hänen tulisi nyt antaa tilaa demaripuheenjohtajalle. Minulle muutamalta taholta kerrottiin demareiden esittävän Walan pestin jatkajaksi Jaana Reijonsaarta aiemmin tehtävään kaavaillun Merja Kosken sijaan.

Pahimmillaan syntyy soppa, jota hämmennetään loppu valtuustokausi, sillä kaupungissamme sopimuksia ei aina noudateta ja niiden rikkominen muistetaan. Tämä taas haittaa mahdollista yhteistyötä ja jopa tulevien vaalien jälkeistä päätäntää. Itse voin kokemuksesta todeta: Tutustukaa historiaan, sillä se osoittaa ettei määrättyjen tyyppien allekirjoittama sopimuspaperi ole edes molemmin puolin pyyhityn vessapaperin arvoinen!

Tulevan hallituksen osalta on sovittu jo muutama vuosi sitten ainakin kahdesta vaihdoksesta. Vasemmistoliiton Laaksonen vaihtuu Aitamurtoon ja keskustan toinen paikka siirtyy persujen hallintaan. Todennäköisin persujen hallitusjäsen löytyy Esa Aaltosesta, joten suoraa puhetta ja avoimuutta on luvassa. Jos keskusta vaihtaa vielä Veli-Matti Virtasen hallitukseen, alkaa muutoksilla olla vaikutusta.

Paikanjaossa kannattaa huomioida sekin ihme, ettei vasemmistoliiton ylivoimainen ääniharava Harto Forss ole ehdolla hallitukseen. Hän oli kokoomuksen Seppo Nikulan kanssa pistämässä kaupungin taloutta kuntoon, luomalla jopa niin uskottavan tulevaisuusstrategian, jotta kaupunkimme asukasluku kääntyi kasvuun. Jospa he ja Reijonsaari, Aaltonen, VM Virtanen pääsisivät hallitustasolla yhteistyöhön, alkaisi kaupungissa tapahtumaan uusia hyviä asioita!

Tulevana kahtena vuotena tulisi päästä käsiksi kaupunkimme asukkaiden elämisen ja olemisen konkreettiseen kehittämiseen silmänlumeen eli tuolien hirttämisen ja riippusänkyjen virittelyn sijaan. Kaupunkimme ei nouse kasvu-uralle ilman realistista kehitysohjelmaa ja Kalantitalohaihattelun sijaan meidän tulee suhtautua avoimella vakavuudella Uudenkaupungin kipupisteisiin: kiinteistömassaan, terveyskeskukseen ja jatkuvasti kasvavaan korjausvelkaan!

35 kommenttia:

 1. Vai Wala taas kaupanteossa? Eikö oikeisto ole mitään oppinut edellisiltä valtuustokausilta?
  Jokos Wala sai joukkojensa ja demareiden kanssa hankittua yöpäivystyksen takaisin?
  Ai sai vai?

  VastaaPoista
 2. Wala vaan yleensä korjaa parhaan paikan

  VastaaPoista
 3. Wala on vienyt monta kertaa kokoomusta kuin metrin mittaa ihmettelen, jos nyt jäisi hopealle.

  VastaaPoista
 4. Reijo saari olisi parempi hallituksen puheenjohtajaksi. Hän tuntuu olevan huomattavasti sovittelevampi tyyppi verrattuna M. Koskeen. Wala voisi nyt kunnioittaa tekemäänsä koalitiosopimusta.

  VastaaPoista
 5. Tuskin Virtanen hallitukseen pääsee. Vaikka hyvä tyyppi onkin.Kun ei kuulu Keskustaan.On sitoutumaton.

  VastaaPoista
 6. Jos sopimukset ei pidä niin täysiä ketkuja kaikki.

  VastaaPoista
 7. Sitten pitäis mennä päätökset 6-5 mutta toistenpäin. Todistaa vain sen että päätöksillä ei ole mitään väliä kunhan on valtaa ja asukkaat kärsii huunoista päätöksistä.

  VastaaPoista
 8. Wala voisi tuekseen kerätä adressiin nimiä

  VastaaPoista
 9. Myös laastareiden jakamista kannattaisi koittaa.

  VastaaPoista
 10. Jos Kokoomus on Walan takana niin on se semmoinen hölmöläitemppu ,että kyllä täytyy taikurin itsekin olla ihmeissään.
  Itsekin olla ihmei

  VastaaPoista
 11. Heikki.Eikö Lzaaksosesta enää löytynyt tukea?

  VastaaPoista
 12. Uudessakaupungissa Wakhe tulee kirjoittaa tuplaweellä. Pyörittääkö Wala taas kokoomuksen Santalaa ja Järvistä mielensä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan molemmat sankarit täysin pyöritettävissä.

   Poista
 13. Vainion töppäilyt vain pahenee. Nyt hän on kutsunut kh:n kokoukseen Hagelstamin. Eikö hän tunne Pyhää Kolminaisuutta Hagelstam, Jussila ja Siivonen?

  VastaaPoista
 14. Ei voi olla purjeista ja purnukoista kysymys vaan jostain aivan muusta.Olisiko vallasta ja katkeruudesta ?

  VastaaPoista
 15. Härkäpäisyys maksaa kaupunkilaisille maltaita!

  VastaaPoista
 16. Demokadut ja purkkierimielisyydet ovat oivalliset keskustelukohteet kun kansaa johdetaan pois todellisista miljoonapäätöksistä

  VastaaPoista
 17. Taidekonsultti tulossa laskuttamaan kaupunkia
  Konsultti laskuttaa aina eikä hänen juurikaan tarvitse kantaa vastuuta esityksistään saati raporteistaan. Toki yhtenä poikkeuksena konsulteista ovat rakennustöissä rakennesuunnittelijat. Tässä yhteydessä (Kalantitalo) kuntapäättäjät ja osin myös virkamihet kun tekevät päätökset milloin mihinkin asiakirjaan nojaten ja tukeutuen. Voin todeta, että olen joskus kh:ssa nähnyt aika monta eri konsulttien raporttia. Parhaimmille tuli hintaa yli tuhat euroa per a4:sen sivu!

  Mitä tulee johonkin nyt esillä olevaan johonkin Hagelstamiin (huhu tai fakta tässä ja nyt), niin mihin ihmeen kunnan palveluun se liittyy? Ei yhtään mihinkään. Varmaan veloitus on 200-250 euroa tunti, matkat ja päiväraha ja kenties yöpyminen Ukissa kyllä laskutetaan jotta konsultoinnin taloudellinen perspektiivi selviäisi kaikille.
  Lopettakaa nyt ihmeessä jo se Kalantitalon tekohengitys.
  Sihyn valmistuminen on siirtynyt taas vuodella eteenpäin, tk:n korjauksesta emme tiedä vieläkään juuri mitään uutta. Sen sijaan Ukin kaupunki haluaa käydä pitkiä neuvotteluja sihystä. Nämä neuvottelut maksavat koko ajan tuhansia euroja tunti. Projektipäälliköiden ja konsulttien palkkiot sen kuin kasvavat. Laskekaa mitä on tulossa. Helvetin iso talouden korjaussarja eli verojen nosto. Mitään muuta keinoa ei ole rahoittaa näitä suuria rakennushankeseikkailuita kuten sihy, tk, a-sairaala, Kalantitalo, Seikowin ruokala jne.

  VastaaPoista
 18. Kaikkeen kivaan riittää aktiviteettiä, mutta tärkeisiin asioihin ei puutu kukaan. Sihy on kasvanut vuosien varrella taloudelliseksi mahdottomuudeksi. Muu kaupungin omaisuus lahoaa käsiin. Surkeaa toimintaa päättäjiltä.

  VastaaPoista
 19. Jaana Vasaman piti kutsua koolle puolueitten nokkahenkilöt, unohtunut.

  VastaaPoista
 20. Ei kai Viikaisten projekti lykkääntyy.Kuka sellaisen on päättänyt?Onko se joku virkamies kun nämä asiat päättää?

  VastaaPoista
 21. Näkee sen jo tyhmempikin että aikataulu venyy. Taitaa venyä kustannuksetkin.

  VastaaPoista
 22. Nyllä varattu raha riittää.Ylärajaa ei ole määrätty.

  VastaaPoista
 23. Tässä kaupungissa kasvaa vain kaksi asiaa. Velka ja korjausvelka. Vastineeksi kaupunkilaiset saa tuoleja puihin, ja demokadun, riippumattoja, juustomuotteja ja santeevarjoja. Onko ihme, kaupungin asukasluku pienenee.

  VastaaPoista
 24. Meillä on laiva tuuliajolla koska laivan kippari ei osaa navigoida.

  VastaaPoista
 25. Uusikaupunkilaista demokratiaa. Saat valita kauneimman tuolin ja jonottaa riippukeinuun. Mutta sairaalasta tai koulusta ei saa tietoa tai pääse päättämään.

  VastaaPoista
 26. Ensin hiukan tapellaan ja 43-0 päätöksin kaikki päätetään päin helvettiä. Wala voittaa aina Uudessakaupungissa. Lopulta Forssit, Järviset ja muut tukevat Walan mallia.

  VastaaPoista
 27. -Ei walan asenteella voi mitään voittaa.Pyristelee viimeisillä voimillaan ja tempuillaan ulos itse tekemästään umpikujasta.Hölmöläisten hommaa.

  VastaaPoista
 28. Sihynhän piti valmistua 2022 syyslukukaudeksi. Miksi on tullut vuosi lisää odotusaikaa oppilaille ja opettajille? Eipä kai kun kumpaakaan koulua ei ole tyhjennetty mihinkään naapurirakennukseen kuten tk. HELvetin kallista puuhastelua lkaa olla sen sihyn kanssa. Mitä muuten ne päälliköt ja konsultit tekee niiden seitsemän neuvottelun välissä kun Uki haluaa niitäkin pitää ylimääräisiä.

  VastaaPoista
 29. Tämä oli vasta ensinmäinen siirto.Odota rauhassa,niitä tulee monia vuosia lisää.Vanha viisaus pitää paikkansa”Lypsettävä lehmä on parempi kuin kuollut lehmä”

  VastaaPoista
 30. Hyvin menee:Sihystä ei saa keskustella mutta purkeista voivat kaikki asiantuntijat esittää mielipiteensä

  VastaaPoista
 31. Sihy on liian vaikea kommrntoitavaksi.Purkki
  Ei ole .

  VastaaPoista
 32. Onko totta,että 43 valtuutettua ja noin kymmenen johtavaa. virkamiestä ajaa Sihy hanketta karille ilman minkäänlaista kritiikkiä,Ja täydessä sumussa ja uutispimennossa.
  8

  VastaaPoista
 33. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
  Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!