torstai 23. toukokuuta 2019

IHMINEN EI VOI LUONNOLLE MITÄÄN: EI HYVÄÄ - EI PAHAA ?

Maapallo pyörii omaa tahtiaan ja ihmiset siinä mukana. Joskus ilmasto lämpenee ja toisinaan jääkaudet vaivaavat planeettaamme. Lajit kuolevat ja syntyvät pallollamme sen olosuhteiden muuttuessa. Tätä sanotaan evoluutioksi ja osa sitä on myös ihminen. Tulivuorenpurkaukset, joille ihminen ei voi mitään, vaikuttavat melkoisesti maapallon elinolosuhteisiin: välillä ihmisiä kuolee kuin kärpäsiä ja kärpäset saavat syötävää.

Otetaanpa esimerkki parin sadan vuoden takaa Indonesiasta, jolloin Tamboran tulivuori purkautui. Räjähdyksen voimasta taivaalle lensi 50 kuutiokilometriä laavaa ja sen välittömänä seurauksena lähes 100 000 ihmistä menetti henkensä. Tämän, kuten tulivuorten purkausten seurauksena yleensä, ilmasto viileni ja sen seurauksena nälkään ja tauteihin menehtyi useita satojatuhansia ihmisiä. Toinen esimerkki: Sumatran saarella sijaitsevassa Toba-tulivuoressa tapahtui jättimäinen purkaus 74000 vuotta sitten. Tapahtuneen seurauksena pallomme ilmasto viileni kymmeniksi vuosiksi kymmenellä asteella.

Maapallomme ilmasto ja asumisolosuhteet eivät riipu ainoastaan omasta luonnostamme, sillä olosuhteitamme ovat muokanneet meteoriitit ja asteroidit tupsahtamalla maanpinnalle. Niin Tšeljabinskissä kuin Tunguskassa seuraukset olivat valtavat ja muistelkaapa erästäkin väittämää, jonka mukaan ulkoavaruudesta maanpinnalle mäjähtänyt möhkäle hävitti mm. dinosaurukset. En väheksy luonnonsuojelua ja itsekin keskellä luontoa asuvana pidän huolta ympäristöstä, kuten jokainen luonnossa asuva suomalainen. Haluan vain muistuttaa ihmisen roolia tällä pallolla: Meidän ei kannata pitää itseämme turhan tärkeinä ja vaikuttavina, sillä jossain Islannissa, Etelä-Amerikassa tai Indonesiassa saattaa maa täristä tänään sillä seurauksella, että huomenna emme enää ole viluisessa maailmassa murehtimassa ylihuomisen ilmastonlämpenemistä!

Linkit:

Liitukauden joukkosukupuutto

Tseljabinskin_meteori

Lisätietoa maailman suurimmasta tulivuorenpurkauksesta

Historian-suurin-rajahdys-sattui-200-vuotta-sitten

Historian pahimmat tulivuorenpurkaukset

Luettelo suurista tulivuorenpurkauksista

Luonnonmullistukset aiheuttivat vuonna 2012 yli 100 miljardin tuhot

1 kommentti:

 1. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
  Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!