tiistai 2. elokuuta 2022

UKRAINAN SODAN VOITTAJAT: NESTE - KESKO

Suomalaiset ovat kansana kilttiä ja auttavaista, sen ovat saaneet useat ukrainalaiset käytännössä kokea. Yksityiset kansalaiset sekä yritykset ovat tarjonneet apua sodan jalkoihin jääneille ihmisille, joista he, keille mahdollisuus on järjestynyt, ovat maksaneet saamastaan avusta työnteolla. Samalla nämä ukrainalaiset ovat antaneet panoksensa yhteiskunnallemme, ostamalla ruokaa jne.. Ukrainalaisten työteliäisyyden vuoksi useat suomalaiset ovat joutuneet muuttamaan mielikuvaansa pakolaisten positiivisesta aktiivisuudesta.


Tälläkin asialla, kuten kolikolla, on se toinen puoli. Aina kaikkialta löytyy heitä, jotka pyrkivät häikäilemättömästi hyötymään toisten hädästä ja kolmansien laupeudesta. Tavallisen kansan kiristäessä vyötä auttaessaan pakolaisia, ovat muutamat irvokkaat yritysjohtajat tekemässä uusia reikiä kansalaisten vöihin, jotta ne saataisiin nykyistä piukemmalle. Inflaation kiihtymisestä vähät välittäen nostetaan perustarpeiden hintoja ja jopa hehkutetaan tuloksella. Esim. Kesko elvisteli viimeisellä kvartaalituloksella äärettömän kuvottavasti eikä Neste jäänyt juuri huonommaksi.

Valtakunnan hallitus ei ole mitenkään puuttunut näiden kansalaisten kurkusta imevien vampyyriyritysten vastenmieliseen toimintaan. Myykää omaisuuttanne ja käyttäkää säästöjänne, on ohje talveen ja tuleviin pakkasiin varautuvalle kansalle. Kaikesta tästä saa väistämättä sen kuvan, että Suomi on muuttunut villiksi pääomapiirien metsästysmaaksi, jossa tavallinen kansalainen on alistettu jahdattavan eläimen rooliin. Voisiko hallituksemme tehdä kuten muut vapaan Euroopan hallitukset eli ojentaa auttavan kätensä.

Suomen perustuslain mukaan työvoima on valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Nykyhallitus on lanseerannut lainkohdan uudelleen. Tavallisen kansalaisen tekemän työn tuloksen siirtyminen häikäilemättömille toisten hädästä hyötyjille on valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Tätäkö hallituspuolueet lupasivat ennen vaalia, jotta saivat kansalta valtamandaatin?

Valtamedia ei juurikaan puutu kuvottavaan kansalaisten hädän kasvamiseen ja sen, hintoja nostamalla tapahtuvaan, arjen ankeuden ja epätoivoisen elämän kiihdyttämiseen. Tämähän on toisaalta aivan selvä asia, sillä valtamedia on osaa valtapiiriä, se elää Nesteen, Keskon plus vastaavien yritysten mainoksista. Ja poliitikothan puolestaan menestyvät sen mielikuvan avittamana, minkä valtamedia heistä luo eli se neljännestä valtakunnanmahdista. Ovelasti niin poliittinen kuin taloudellinen valtaeliitti ovat löytäneet toisensa ja tehneet nöyristä tavallisista suomalaisista oman kerskakulutuksensa maksajan. Toisilla on edessä kylmä talvi ja toisilla ei!

LINKIT:


1 kommentti:

  1. Helppo nostaa hintoja osittain keksityllä verukkeella.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!