lauantai 20. elokuuta 2022

MARIN = MAINIO MEDIAMITTARI

Valtamediamme on unohtanut roolinsa uutisoijana paisuttaessaan bilepääministerin viimeisiä toilailuja. Mariniin liittyvät uutiset ovat kuin lukiolaisten aineita. Faktojen kertomisten lisäksi lähes jokaisessa julkaisussa otetaan jotenkin kantaa siihen, onko Marinin käytös sopivaa pääministerille. Valtamedian kirjoittavat kihot antavat itsestään vähintäänkin koomisen plus kyseenalaisen kuvan, kun samaa tapahtumaa yksi pitää normaalina aikuisten ilonpitona ja toinen luokittelee sen sairauskohtauksen saaneen umpihullun villiksi riehumiseksi.


Ymmärrän, että intomielisille media-alasta kiinnostuneille nuorille joutuu selittämään, että faktan on se, että punainen auto on punainen, mutta mielipide on puolestaan se, jos sanoo punaisen auton olevan kaunis. Kun mediamme vielä, netin tuomista ja omista arkistoistaan huolimatta, unohtaa menneen eli ei osaa yhdistää asioita toisiinsa, voidaan sitä pitää, lukijoita aliarvioivana, askeettisena manipulaattorina ja epäluotettavana tiedonvälittäjänä. Otetaanpa nyt esiin pääministerin bileystävät, jotka kiistatta kutsuvat itseään jauhojengiksi. Eikö Marin suosinut koronatukien rajoituksia purkaessaan juuri tätä porukkaa? Eikö Marin ole silloin tämän porukan eikä boomereiden tai ikääntyneempien ihmisten asialla?

Puhuessaan halventavasti boomereista Marin selkeästi osoitti ikäihmisten väheksymistään. Toisaalta tuntuu tyhmältä, kun hän väheksyy sitä porukkaa, johon itse ikänsä puolesta kuuluu muutaman vuoden kuluttua. Muistakaa demareiden vaaliteemat vappusatanen, hoitajien työolot, jaksaminen ja hoitajamitoitus. Nyt Marin on antanut kaikessa tuossa periksi. Kun ajan käänteitä ja uutisia yhdistelee, on esim. Marin aiheuttamineen "uutisineen" todella hyvä mediamittari. Käyttäkää Googlea ja oppikaa eilisestä yhdistämällä se tähän päivään, opitte erottamaan median jyvät akanoista. Eräs valtionpäämies totesi: Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa, sitä molempiin silmiin, joka ei vanhoista mitään opi. Tuo valtionpäämies oli muuten veli Stalin.

2 kommenttia:

  1. Kaikki ikäihmiset eivät enää ikänsä puolesta ehdi maksamaan näiden someaikauden biletyksien loppusiivouksien laskua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivätkä he osaa käyttää nettiä. Muuten hyvää ohjeistusta blogostilta.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!