torstai 11. elokuuta 2022

HESARI - UUTISTEN TODELLINEN LUUSERI!?!

Suomessa ja etenkin pääkaupunkiseudulla siteerataan käsittämättömän paljon Hesarin uutisointia. Omasta puolestaan Hesari nostaa esille muun pääkaupunkimedian uutisointia. Myös maakuntien laumasielut vetoavat varsin usein näkemyksissään Hesariin. Jotenkin tuntuu käsittämättömältä, että tiedotusvapautta ja uutisoinnin monipuolisuutta puolustavien suomalaiset vannovat yhteen tiedotusvälineeseen. Sopiikin tutkia kuinka Hesari on pärjännyt kilpailijoiden kanssa esim. sähköisellä viestintäkentällä ja etenkin liikkuvan kuvan kanssa.


Muistakaapa Hesarin merkittävin uutistempaus. Se yritti vuosia luoda uskottavia uutisia omistamalleen television Neloskanavalle. Kävi kuitenkin niin, että YLE ja MTV3 kepittivät tässä kisassa Hesarin omistaman liikkuvan kuvan uutistoimituksen. Suurella rahalla ja valtasuhteilla pennut Hesari hävisi nolosti koko kisan ja nyt Neloskanava pyörii veret seisauttavana hömppäkanavana, joka ei pärjää katsojavertailussa ns. kunnon kanavien kanssa. Herääkin kysymys, kuinka tuollainen luuseriuutisoija, voi yhä saavuttaa kansan silmissä lähes saman arvon kuin Raamattu, sitä kantavan, papin elämänjohdattajana.

Hesarin tavoite on jo osakeyhtiölain mukaan tuottaa maksimaalista voittoa omistajilleen. Se luo pääkaupungista, sen asukkaista ja näiden tarpeesta maallemme samanlaisen mielikuvan kuin Pravda loi Moskovasta ja sen päättäjistä neuvostoliittolasisille. Totuushan on se, että kyseessä on juuri mitään lisäarvoa Suomelle tuottava hallinto ja kerskakulutuskeskus. Kun tämä kulmakunta vieläpä vieläkin tuottaa energiansa venäläisellä kivihiilellä, olisi jo vihreiden arvojen ajamisen vuoksi kohtuullista alas ajaa koko seutu ja sijoittaa siellä asuvat ihmiset, hiilijalanjälkeä pienentäen, maamme puhtaille aluille, joissa tavaroiden ja ruuan tuotannot tapahtuvat. Näinhän Hesari ja kumppanit eivät uutisoi, koska lukijoiden silmien aukaisi saisi aikaan median luoman kuplan puhkeamisen, joka alkaisi kiinteistöjen hintojen romahtamisella!

4 kommenttia:

  1. Varsin nolo luku HS-yhtiön uutishisistoriassa.

    VastaaPoista
  2. Niinno...Tuskin se nyt vahinko on että kyseistä paskajulkaisua nykyään aika usein kutsutaan Helsingin Pravdaksi.

    VastaaPoista
  3. Hesarilla on käsittämätön asema suomalaisessa tiedonvälityksessä.

    VastaaPoista
  4. Ylen toiminnot maksaa veroissaan suomalaiset ja Mtv on vanha toimiva mainosrahoitteinen mediatalo. Pieneen Suomeen ei oikein kolmea isoa toimijaa mahdu. Kai ex-toimittaja Valkonen muistaa tämän?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!