sunnuntai 7. elokuuta 2022

SINUNKIN PÖYDÄSSÄSI SYÖ TIETÄMÄTÖN PROFE$$ORI

Suomen yliopistoissa puuhailee reilut pari pataljoonaa professoreita. He tekevät tiedettä ja opettavat muita ja meitä tavallisia pulliaisia reilun 7 000 euron kuukausipalkalla. Parhaiten palkatut professorit heiluvat tietenkin Aalto yliopistossa, jos kuukausitienesti oli noin 8 000 euroa. Pelkästään Helsingin ja Aalto -yliopiston palkkalistoilla pyörii tuhat professoria. Tarkkaa lukua ei osata ilmoittaa ja tämä kertonee po. yliopistojen matemaattisesta tasosta. Pienellä laskutoimituksella jokainen voi todeta professorien kustannukset Suomelle ja suomalaisille.


Tuntuu lohduttomalta, kun saa tietoonsa ettei professoreilla ole lomia, mutta ehkä se helpottaa heidän elämäänsä, kun professoreille ei ole määritetty työaikaakaan. Professorit ovat alojensa korkeimpia tutkijoita ja opettajia. Periaatteessa arvioimalla Suomen tilaa ja tulevaisuuden näkyviä, voit päätellä kuinka onnistuneesti professorit kykenevät toimimaan maamme eduksi.

Ottakaamme esimerkki vaikka siitä, kuinka koulutetuin väkemme on osannut opastaa päättäjiämme jossain suuressa kansainvälisessä kuvioissa: miten ovat toteutuneet Venäjän vastaiset pakotteet, joiden ei pitänyt juurikaan vaikuttaa Suomen oloihin, mutta Venäjän talouden povattiin romahtavan totaalisesti. Taisi käydä juuri päin vastoin eli me olemme lirissä ja itänaapurimme talous vahvistuu. Nostaako kyseinen esimerkki huolestumistarpeen, jos näin suuren, kansakuntamme tulevaisuutta käsittelevän, käänteen arviointi menee professoreilta ja dosenteilta totaalisesti poskelleen?

Tällaisena tavallisena tallaajana mieleeni tulee ensimmäiseksi asiantuntijoiden vaihtaminen. Mutta oletko havainnut uusien asiantuntijoiden esiinmarssia entisien epäonnistujien tilalle, minä en ole huomannut? Samat tyypit putkahtavat uusine uhon sekaisine ennusteineen valtamedian muutamalle estradille jakamaan disinformaatiota. Eikös disinformaatio ole sitä, kun informoidaan asioista tai maailman käänteistä tavalla, joka ei pidä lähellekään paikkaansa toteutuneiden tapahtumien tai todennäköisten tulevaisuuden ennusteiden suhteen?

Jos tarjolla on kaksituhatta professoria ja komppaniatolkulla dosentteja, miksi päättäjät ja valtamediamme tukeutuu aina samoihin muutamiin epäonnistuviin ns. asiantuntijoihin? Ovatko nämä mukavia kavereita, joiden kanssa päättäjät ja päätoimittajat viihtyvät, onko taustalla yhteinen etu vai tuleeko näiltä tyypeiltä juuri tilatun kaltaista sopivaa asiantuntemusta, jolla voidaan mukavasti muokata tavallisen kansan mieltä pienen eliitin etujen toteutumisen takaamiseksi? Vai onko suurin osa dosenteista tyytyväisiä palkkaansa ja mieluiten, julkisuudelta piilossa, kirjoittelee 8 000 euron kuukausipalkalla blogiaan tai tarinoi Twitterissä?


9 kommenttia:

  1. Itse ilen ihemetellyt samaa, Vaikka vaihdat mediaa, niin aina samat asiantutijat.

    VastaaPoista
  2. Laittoi kyllä miettimään tuo kirjoitus. Onko professoreilla jokin tulosvastuu? Suomen energiapolitiikkaa ja huoltovarmuutta kun tässä miettii, niin oudommaksi asia vaan menee.
    Mausteena kakun päälle tulevat vielä työelämäprofessorit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Professorit ovat päässeet oksalle, josta ei putoa. Kansa maksaa heidän palkkansa ja virheensä.

      Poista
  3. Sairaanhoitajat maksavat kovimman hinnan professorien suunnittelemasta terveydenhuoltojärjestelmästä.

    VastaaPoista
  4. Vai suomalaiset terveys- ja hoivapalveluita tarvitsevat terveydenhuoltojärjestelmistä, joita on jokaisessa terveyskeskuskunnassa kullakin omansa?

    VastaaPoista
  5. Professuurin saa nykyään yliopistojen kommunistisista tiedekunnista oikeilla mielipiteillä.Mitään ei tarvitse osata,ymmärtää tai tietää - kunhan vain toistelee oikeita mantroja niin pätevöityy asiantuntijaksi ihan mihin tahansa.

    VastaaPoista
  6. Helsinkiläiset tietäjät loivat niin surkean sote uudistuksen, että jättäytyivät itse sen ulkopuolelle.

    VastaaPoista
  7. Oikeaa puhetta - mutta. Eiväthän nämä proffat ja dosentit mistään päätä. He voivat esittää kysyttäessä tai muutenkin käsityksiään, tai valistuneita arvauksiaan, miten vain. Mutta päättäjät istuvat ihan muualla. Ja nämä ottavat proffien jne näkemyksiä huomioon vain ns. soveltuvin osin. Tämä asiantuntemuksen ja (poliittisen) päätöksenteon välinen kuilu tulisi ylittää viipymättä ja tehokkaasti, jos tarkoituksena ylipäänsä on suomalaisten pärjääminen kaoottisessa maailmassa.

    VastaaPoista
  8. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Olavi Koskela, tuota pohdin minäkin: Valitsevatko päättäjät ja media sopivat asiantuntijat, kun aina samat tuvat näkemyksensä julki. Tämä tapahtuu kerta toisen jälkeen, vaikka esim. kaikki ennusteet olisivat menneet solkenaan pieleen.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!