tiistai 16. elokuuta 2022

HALLITUS TAPPAA HOITAJIEN AMMATTIKUNNAN

Potilasturvallisuus ja terveysalan työolot sekä palkkaus olivat viime eduskuntavaalien ykkösteemat ja pitkälti niillä demarit ratsastivat pääministeripuolueeksi. Se oli Rinteen aikaa ja ehkäpä entinen ay-johtaja oliosikin pistänyt mainitut epäkohdat kuntoon. Mutta sitten valtaan astui S. Marin ja pääministerin rooli muuttui täydellisestä. Voguen kannesta alkanut itsensä esiin tuonti jatkuu ja jatkuu - Suomen asioista hän viis veisaa, kunhan pääsee egonsa kanssa julkisuuteen.


Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että nykyistä hallitusta aika on siunannut haasteilla. Kapuloina kehityksen rattaisiin on aika heittänyt koronaa ja sotaa, joten hankalia aikoja on eletty. Aikoja on vaan eletty niin, että työväentyttöhallitus on pistänyt haasteiden maksuhenkilöksi tavalliset kansalaiset. Potilasturvallisuus ei ole juurikaan kohentunut, ehkäpä päinvastoin, kun hoitajat pakenevat alaltaan. Tätä tilannetta ei mitenkään paikkaa ökypalkkaisten sote-johtajien rekrytointi ja pääministerin posketon bilettäminen plus linssiluteilu.

Murheelliseen totuuteen voimme lisätä nyt senkin, että sairaanhoitajan työn vetovoima katosi myös opiskelija tasolla. Alalle ei enää hakeudu nuoria, kuten taannoin. Jatkossa tämä tietää todellisia haasteita, jotta Suomi voi pitää yllä edes välttävää potilasturvallisuutta. Suuren vastuun asiasta saa kantaa valtamediamme, jonka vahvasta vaikutuksesta pääministeri instituutio muuttui vastuullisesta kansan ongelmiin ratkaisuja etsivästä päättäjästä, räjähtäneissä farkuissa tai glittermekossa loistoautolla festareihin ja juhliin kiitävään itsekkääseen, bileprinsessaan.

LINKIT: 1 kommentti:

 1. Olemme menossa kohti jenkkiläistä terveydenhuoltoa. Apua saavat he, joilla on työpaikan vakuutukset ja työterveyshuolto käytettävissään. Parempaa apua saavat vielä erityisesti he, kenellä on varallisuutta ostaa yksityisen sektorin erikoispalveluita.
  Tämä terveydenhuollon tilanne Suomessa alkaa olla jo kansakunnan yhtenäisyyttä vaarantavaa.
  On tämä kehitys ainakin väestöä polarisoivaa ja juurikaan mistään resiliensseistä lienee enää turhaa puhua perusterveydenhuollossa ja hoivapalveluissa.
  Terveisin
  Sähköautomarkkina

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!