keskiviikko 24. elokuuta 2022

STADILAINEN MYY ASUNTOSI - SIITÄ SAA VIELÄ JOTAIN!

Julma totuus on se, että Helsinki on sekä miljööltään että positiiviselta merkitykseltäänkin Suomelle yhtä vähäinen kuin Moskova oli Neuvostoliitolle. Pääkaupungeista hallitaan ja hallittiin mielivaltaisesti muualla maassa tuotettua yhteiskunnallista pääomaa. Neuvostoliitossa sentään bussit veivät Moskovan ohella työläisiä töihin Leningradissa, Tallinnassa ja Petroskoissa. Kolmessa viimeksi mainitussa paikkakunnassa tehtiin yhteiskunnan kannalta sitä tuottavaa eli välttämätöntä työtä. Meillä ei kaikkialla edes pääse tuohon tuottavaan työhön julkisilla kulkuneuvoilla.


On nurinkurista, kun valtiota työllään pystyssä pitävän duunarin verotuloista mahti osuus valahtaa pääkaupunkiseudun huuhaarakentamiseen ja niljakkaaseen kerskakulutukseen. Päästäkseen töihin, julkisen liikenteen saavuttamattomissa asuva, maakunnan työläinen joutuu tankkaamaan autonsa ja kas kummaa, jo tässä vaiheessa hän maksaa polttoaineesta 70 prosenttia veroa. Pitkälti tällä verolla kustannetaan pääkaupunkiseudun julkista liikennettä. Kuvio on käsittämätön ja olemme samalla tiellä kuin Neuvostoliitto eli kulkemassa kohti loppua.

Lopun aikoja ennustaa myös asuntojen hintojen lasku pääkaupunkiseudulla sekä se, että lähes miljoona suomalaista haluaa muuttaa maalle! Vaikka valtamedia, pääkaupunkilaisine asiantuntijoineen ja ministeriöt virkahenkilöineen antavan sen kuvan, että Helsinki on Suomen talouden veturi ja sinne kannattaa sijoittaa ja muuttaa, kupla puhkeaa ja pian. Tämän osoittaa jo Hesari käytännön toimillaan, sehän on myynyt keskeisimmät toimitilansa saksalaisille. Snadin stadin stadilaiset olisikohan teidänkin syytä ottaa oppia Hesarista ja myydä luukkunne ennen kuin pikku-Moskovanne arvo romahtaa?






1 kommentti:

  1. Suomea kehitetään pääkaupunki edellä ja teollisuuspaikkakunnat unohtuvat. Vertaus Neuvostoliiton aikaiseen Moskovaan on osuva.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!