sunnuntai 1. syyskuuta 2019

UUDENKAUPUNGIN MATKAILUKAUSI KÄYNNISTYI!Uudenkaupungin matkailukausi alkoi ja Pohitulli alkoi vetää väkeä.
Pohitullin palloiluhalli veti viikonloppuna vähintään pari sataa matkailijaa Uuteenkaupunkiin. KaPa-65:n järjestämään salibandyn C-tyttöjen karsintatapahtumaan saapui joukkueita Kontiolahdesta, Jyväskylästä, Lahdesta ja Porvoosta. Jokaisessa näistä yhteensä parikymmentä pelaajaa, valmentajaa joukkueenjohtajaa jne.. Kävijät viihtyivät, joten suuret kiitokset KaPalle onnistuneesta turnauksesta.

Meillä hehkutetaan tapahtumia, jotka tuovat kaupunkiimme muutamia kymmeniä, maksimissaan parituhatta, turistia. Nämä pitkälti kaupunkivetoiset verovaroin toteutetut tapahtumat saavat huomiota ja suitsutusta, mutta todellisuudessa kaupunkivetoiset viritelmät ovat silkka kulu, jos niitä verrataan urheiluseurojen ja teatterin kaupunkimme tuomiin ulkopaikkakuntalaisiin. Kuinka monta tuhatta yöpymistä ja kuinka monta kymmentätuhatta ateriaa myyvät paikalliset yritykset urheiluseurojemme työn ansiosta?

Urheiluseurat tuovat kaupunkiimme rutkasti rahaa, josta osa kilahtaa veroina kaupungin kirstuun. Näin on jatkunut kymmenet vuodet ja miten kaupunki on palkinnut urheiluseuramme? Ne saavat harjoitella kymmeniä vuosia vanhoissa ja huonolla ylläpidolla olleissa halleissa. Kaupungin asenteesta urheiluun kertoo parhaiten se, että, juuri päin vastoin muualla, meillä koululaiset pelaavat jalkapalloa seuran ostamalla ja rakentamalla tekonurmella. Kiitokseksi tekonurmen rakentaneelle UPK:lle kaupunki, eräiden kaavailujen mukaan, hävittää koko tekonurmen jonkun kivan tieltä.

Rannan remontointiin on kuulemma käytetty 4,7 miljoonaa euroa, keskustan kehittämiseen on/ollaan upottamassa lähes miljoona euroa, mystisiin rakennushankkeisiin kadonnee kymmeniä ellei satojatuhansia euroja, entä minkälaisesta summasta puhutaan, kun katsomme kaupungin rekrytointeja ns. ei lakisääteisiin palveluihin. Jos kasvatamme tarkastelumme aikaperspektiiviä kymmeneen vuoteen, voidaan puhua jopa kymmenien miljoonien eurojen hassaamisesta vähintäänkin kyseenalaisiin kohteisiin. Tuolla summalla olisimme päivittäneet kunnallistekniikan, pitäneet kaupungin kiinteistöt kunnossa sekä rakentaneet uuden monitoimihallin, tekonurmen ja uudistaneet jäähallin.

Olisikohan meidän viimeinkin sijoitettava johonkin pysyvään ja kaupunkilaisia konkreettisesti palvelevaan ja lopettaa rahan hassaaminen puuhapirkkojen päähän pistoihin ja viritelmiin? Voisimmeko suunnata jo varattuja varoja niin, että Salcompin vieressä olevalle tyhjälle tontille nousee monitoimitalo/uimahalli, jos uimahalli on korjauskelvoton ja tehdä avoimiin faktoihin perustuvan päivitysohjelman kunnallistekniikan ja kaupungin kiinteistöjen osalta. Liikunta ja kulttuuri ovat sijoituksia, jotka lisäävät muuttokiinnostusta kaupunkiamme kohtaan!

5 kommenttia:

 1. Kyllä. Mutta mistä kaupunki saa rahat?

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kysymyksestä, jonka vastaus on kaiken perusta! Jospa lopetamme hassaamisen älyttömyyksiin, ajamme alas uudet älyttömät kaupunkiorganisaatioon syntyneet työtehtävät, jospa kaavoitamme ratoja viihtymiseen ja asumiseen, jospa hyödynnämme kaupugin kiinteistöjä jne. Sisällytämme mainitut huomiot viiden vuoden kasvusuunnitelmaan, joka sisältää kunnalistekniikan, lakisääteisten palvelulaitosten tilat ja muut toiminnat. Kun lähdemme tältä pohjalta liikkeelle, uskon homman kantavan ja rahan riittävän!

  VastaaPoista
 3. Autotehtaan nousun jälkeen täällä on hoettu ettei tänne kukaan muuta. Se tehosi, kukaan ei muuttanut tänne. Olisi pitänyt uudistaa kaupunkia eikä vain julistaa kaiken olevan paskana.

  VastaaPoista
 4. Luottamusmiesten itsekkyys, negatiivisuus ja saamattomuus estää kaupungin kasvun.

  VastaaPoista
 5. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!