keskiviikko 18. syyskuuta 2019

ONNISTUNUT KOTOUTUS: SOMALIJUPPI KASSALLA!

Uusikaupunkilaisen ruokakaupan kassalla pääsin todistamaan onnistunutta kotoutusta. Mitä ilmeisemmin somalitaustainen herrasmies tyylikkäissä housuissa, arvokkaassa nahkatakissa lastasi ostoksiaan uutukaiseen Fjällrävenin reppuun. Sapuskan lisäksi reppuun mätettiin myös olutta, joten tämä osoitti, todennäköisesti islamilaistaustaisen kaverin kotoutuneen juomatapoja myöten kivasti Suomeen. Kassalta kaveri poistui iloisesti kuin umpistadilainen juppi, Iphoneen tarinaa syöttäen.

Surulliseksi ja jopa kiukkuiseksi minut sai miehen aiheuttama pitkä kasajono, jonka siemenen kylvi sossun ostoluvassa tms.. Kaveri ei saanut, öykkäröinnistä/selityksistä huolimatta, olutta kaupungin kustantamana, vaan joutui maksamaan ne itse. On sekin tervetuliaistoivotus: RUUAN SAAT, MUTTA JUOMAN JOUDUT MAKSAMAAN ITSE! Toinen minua harmittanut asia episodissa piilee maksuosoituksessa, joka on häiritsevän suuri A4 kaliberinen arkki - se leimaa asiakkaan ilkeästi. Eikö näissä tapauksissa voisi asiakkaalle luovuttaa kaupungin luottokortin, jonka käyttäjä palauttaa sitten, kun ei sitä enää tarvitse. Tämä käytäntö osoittaisi kaupungin suunnalta reiluutta ja luottamusta ja samalla opettaisi asiakasta suomalaiselle reilun meiningin tielle.

Tulipahan mieleen sellainenkin vaihtoehto, jos auttamisen sijasta vähentäisimme auttamisen tarvetta eli vaikkapa EU lopettaisi ryöstökalastuksen Afrikan rannoilla ja ostaisimme tonnikalamme suoraan afrikkalaisilta. Ehkäpä tämäkin kassalla tapaamaani kaveri saisi elää syntyseuduillaan ja asua tyytyväisenä sukulaistensa luona. Toisaalta jos haluamme epäinhimillisen kurjuuden sekä pakolaisaallon jatkuvan, niin piisaahan täällä eläkeläisiä, sairaita sekä vielä tuhansia veteraaneja, joita säästökohteena käyttäen voimme rakentaa monikulttuurisuutta! Niin maailma muuttuu: aiemmin laitilalainen ei saanut Uudenkaupungin sossusta rahaa, mutta nyt sitä saa afrikkalainen.

3 kommenttia:

 1. Puhuiko iphoneen puhunut ja nahkatakkiin sonnustautunut mies Suomea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Oli sen verran hälinään ympärillä etten kuullut miehen puhetta tarkemmin vaikka olin aika vieressä. Kaveri oli lappuineen ja sen aiheuttaman jonon vuoksi ikävän nolossa tilanteessa. Mielestäni moisen voisi ehkäistä ennakolta!

   Poista
 2. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!