sunnuntai 15. syyskuuta 2019

KANSANEDUSTAJAT EIVÄT EDUSTA KANSAA!

Suomi itsenäistyi, kävi sisällissodan, yhdistyi yhdeksi kansaksi, kävi talvisodan, lähti jatkosotaan, maksoi sotakorvaukset ja rakensi Suomesta hyvinvointivaltion. Kaikki mainittu kehitys tapahtui puutteen ja kurjuuden vallitessa. Nyt Suomi on vauraampi kuin koskaan, mutta maassa ei riitä rahaa vanhuuden päivänsä ennalta maksaneiden ikäihmisten hoitoon saati sairaisiin, lapsiin tai yhteiskuntamme turvallisuuteen. Jos 1990-luvun alussa herra ja duunari istui samoissa terveyskeskusten jonoissa ja he pääsivät nopeasti hoitoon siinä järjestyksessä, missä olivat jonoon istahtaneet, tänään tilanne on koko lailla toinen.

Jokaisen sopisi pohtia: Kuinka on mahdollista, että 1970-, 1980- ja 1990-luvuilla oli varaa hyvinvointiyhteiskuntaan, vaikka samalla maahan rakennettiin jäähalleja, uimahalleja, lentokenttiä, kouluja, teattereita ja Suomen bruttokansatuote oli ainoastaan murto-osa nykyisestä. Tuolloin Suomea rakennettiin yhteishengessä, yhteisvoimin yhteiseen hyvään pyrkien. Tuolloin lähimmäisen hyväksikäyttö tuomittiin kaikkialla, samoin pohjaton itsekkyys kuului pannaan julistettujen arvojen joukkoon. Patruunat ja heidän työläisensä niin maakunnissa kuin eduskunnassa vetivät yhtä köyttä samaan suuntaa ja Suomea ylöspäin.

Kansanedustajat edustivat käytännössä taustoiltaan ja kokemukseltaan valitsijoitaan. Kukaan ei valittanut heidän osaamattomuuttaan, tietämättömyyttään tai kyvyttömyyttään hoitaa yhteisiä asioita. Esim. kivimies Aarne Saarista arvostettiin yli puoluerajojen, samoin arvostettiin Harri Holkeria, Marjatta Väänästä, Jukka Roosia jne.. Aiemmin kansanedustajat tiesivät ja tunsivat kansan arjen, tunnot ja tarpeet ihan käytännössä. Nyt meillä on pitkälti kolmenlaisia päättäjiä: Lääkäreitä, juristeja ja virkahenkilöitä. Neljänneksi listaan sopisi pistää ammattipoliitikot, joilta puuttuu lähes kaikki nuoruuden jälkeinen kosketuspinta tavallisen suomalaisen elämään.

Tämä johtaa siihen, että määrätyillä ammateilla menee hyvin, vai oletteko kuulleet köyhistä lääkäreistä tai juristeista ja määrätyillä menee huonosti, vai oletteko kuulleet työllä rikastuneista vientiteollisuuden työntekijöistä, sairaanhoitajista tai postin työntekijöistä? Jos haluamme jakaa tämän maan hyvinvoinnin edes teoriassa paremmin on meidän palattava edustukselliseen demokratiaan, jossa päättäjät tuntevat käytännössä kansalaisten vaikeudet, olot, tunnot ja toiveet. Paljon puhutaan tasa-arvosta naisten suhteen, mutta enemminkin tasa-arvoa tulisi luoda varallisuuserot ja ammattitaustat huomioiden.

Nykytyylillä yhä useammat suomalaiset jättävät äänestämättä. He tuntevat pääkaupungin ja eduskunnan yhtä etäiseksi kuin entisen Neuvostoliiton Arkangelissa asunut Arska tunsi Kremlin ja Moskovan. Kaikki Arskan aikaansaannokset kupattiin Kremlin päätöksillä Moskovaan, kommariökyjen asuttamaan, mitään peruarvoa tuottamattomaan hallintokeskukseen. Niin kävi, että Arkangelin Arska menetti motivaation työhönsä ja alkoi kallistamaan vodkapulloa ja pian Moskova ja Neuvostoliitto keikahti pyrstölleen. Meillä on ihan sama meininki ja suunta. Seurakuset sekä loppukin on sama, jos puolueet eivät päästä tavallisia kansalaisia päättäjinä kehittämään Suomea tasa-arvoisesti.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kirjoitus, mutta ehkä erikoinen otsikko? Mitä tasa-arvoiseen Suomeen tulee ja kehitykseen tästä ajanhetkestä eteenpäin askeleen tai pari, niin lukekaapa tämä aivan varmasti kaikkia koskettava nettilinkki

  https://www.iltalehti.fi/raha-nyt/a/20996557-8781-4518-8bf4-6effaaf75ec4

  Sitten muutama avoin kysymys tasa-arvoiseen Suomeen liittyen:
  kun nyt on asumisen ja asuntojen hintakehitys Suomessa menossa kiihtyvästi epätasoarvoisempaan suuntaan, niin onko seuraavaksi vuorossa kunnat ja kaupungit?
  Kunnat eivät saa markkinoilta lainaa investointiensa ja menojensa kattamiseen enää "tasa-arvoisesti", kunnilta aletaan vaatia niin kiinteistöiltään kuin palvelutuotannon yksikkökustannuksiltaan jotain tasoa kuten taloyhtiöiltä remonttilainoja hakiessaan.
  Voiko tästä alkaa itseään voimistava kierre jossa kuntia alkaa pudota rahansaanti-kriteerien kelkasta?
  JAa

  VastaaPoista
 2. Javalta hyvä kirjoitus, asia juuri noin. Demaritkin on vain puheissa kansanedustajia ja heikomman puolestapuhujia. Hoitajien hälytysraha 7.5€ toisissa kunnissa saattaa olla jopa 100€. Ylityökorvauksia ei ilmeisesti makseta kun pitää pitää vapaana.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjoitus Javalta! Nimilistaan sopisi hyvin myös Veikko Helle.
  Kansasta vieraantuminen on todellinen ongelma. Pääsyvaatimuksena herrakouluihin pitäisi olla kyseisen alan vähintään puolen vuoden työkokemus perustasolta.
  Lisäksi ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen 6 kuukautta lisää. Antaisi vähän perspektiiviä. Ennen näin olikin monilla aloilla, ja työntekijät sekä esimiehet olivat oppineet puhumaan samaa kieltä.

  VastaaPoista
 4. Mitä tarkoittaa vanhuuden palvelunsa ennakkoon maksaneet ikäihmisten hoito. Yritätkö Java sanoa että nyt yhteiskunnan taholta hoitoa saavat olisivat jo hoitonsa maksaneet. Siis kaikki kustannukset. Ota selvää mitä maksaa yhden vanhuksen hoitaminen vaikka ukin kunnallisessa hoitilaitoksessa. Sen jälkeen ota selvää mikä osa tulonsaajista maksaa palkkaverona yli 60% kokonaiskertymästä. Saatat yllättyä kenen tuloilla yhteiskuntaa pidetään pystyssä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! He, jotka sotivat, maksoivat sotakorvaukset ja rakensivat tämän maan jäähallit, uimahallit, terveyskeskukset sekä siinä sivussa maksoivat armottomasti veroa bensiinistä, joka ruokamurusta jne. ovat taatusti ansainneet laadukkaat elämänsä ehtoopäivät. Mutta nyt heidän rahoillaan ajetaan kaikkea heidän rakentamaansa alas ja todetaan ettei näille elämänsä Suomelle uhranneille ole varaa järjestää laadukasta vanhuutta.

  Vientiteollisuuden duunarit luovat tämän maan perustan, heidän työllään loisivat ökyt ja ketkut saattavat tienata runsaasti ja maksavat jopa runsaasti veroja. Nämä eduskunnan suosimat keinottelijat, pykäläviidakolla rikastujat ja muut siivestäjät kuppaavat sen osuuden maan varannosta, jolla tulisi maksaa kunnolliset palkat sairaiden ja vanhusten hoitajille, lapsista ja nuorista huolehtiville puurtajille. Mutta nyt nämä eduskunnan ketkut pelaavat mannaa toisten ketkujen pussiin. Katsokaapa esim. ketä istui/istuu veikkauksen ja postin huippuluottamuspaikoilla ja mitä he tienaavat. Koko yhteiskunta tarvitsee rajua muutosta ja se lähtee siitä, että eduskunnassa kansaa edustavat ammattipoliitikkojen ja määrättyjen ammattien edustajien sijasta tavalliset duunarit.

  VastaaPoista
 6. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!