tiistai 10. syyskuuta 2019

MAMUT ROMUTTAVAT KAUPUNGIN TALOUDEN!

Jokainen terveyskeskuksessa asioinut lienee havainnut, että siellä asioi melkoisesti maahamme muualta tullutta väkeä. Syy tähän löytyy autotehtaasta, joka imaisi sisäänsä kymmenistä erikansallisuuksista peräisin olevia työntekijöitä. Monet heistä tulivat valtioista, joissa perusterveydenhuolto ei laadulla häikäise. Tästä taas johtuu pitkälti se, miksi maahanmuuttajia vaeltelee terveyskeskuksen käytävillä. Siellä paikataan lähtömaiden surkeaan perusterveydenhuollon laiminlyöntejä. Lisäksi minulle vahvistettiin sosiaalipuolen lähes huipulta ja kaupungin hallituksen pöydän ympäriltä useammasta suusta, että kolmannes kaupunkilaisille syntyneistä lapsista on maahanmuuttajien pienokaisia.

Tilanteesta ei voi eikä pidä syyttää autotehdasta, joka yritti rekrytoida tänne ympäri maata järjestetyissä tilaisuuksissa ns. kantasuomalaisia. Ongelma on kaupungin menneiden vuosien toimissa, joissa laiminlyötiin kaupunkimme kehittäminen ja päivittäminen. Keskustan suurin muutos lienee Kengurumarketin muuttuminen K-kaupaksi ja ainoa uudistoimi lienee kohdistunut hevoistenjuottokaivon restaurointiin. Kun kantasuomalaisilla ei ollut hevoisia eivätkä he halunneet palata 1980-luvulle asumaan, ei suomalaisia muuttanut Uuteenkaupunkiin. Sen sijaan muuttoa tapahtui sieltä, missä Suomen 1980-luku koettiin harppaukseksi kotioloja paremmalle elämisentasolle.

Kaupunkimme uudet asukkaat ovat nykyisellään kulu Uudellekaupungille, jos sote olisi toteutunut eli sosiaali- ja terveyspalveluista vastaisi valtio, olisi tilanne täysin toinen. Autotehtaalla työskentelevät maahanmuuttajat ovat oikeutettuja Suomen valtion takaamaan sosiaaliturvaan ja uusikaupunkilaiset kustantavat sen. Tämä näkyy yhteensä miljoonien eurojen kasvaneina kuluina niin sosiaali/terveys- kuin myös varhaiskasvatussektoreilla. Maahanmuuttajat eivät syyllisty rikkomuksiin, he vain tuottavat kaupungille enemmän kuluja, mitä maksavat kaupungille veroja.

Korostan vielä autotehtaan buumin alkaneen jo silloin, kun muu Suomi oli vielä lamassa. Tänne muutti kantasuomalaista väkeä, mutta he eivät viihtyneet Uudessakaupungissa.  Viimeistään nyt meidän tulee suhtautua syntyneeseen talousongelmaan vakavasti ja ryhtyä sopeuttamaan kaupungin taloutta kestäväksi. Tämä tarkoittaa voimakasta keskittymistä lakisääteisten palveluiden laadun varmistamiseen ja vähemmän välttämättömän karsimiseen. Onhan vähintäänkin rasistista, jos emme palvele uusia uusikaupunkilaisia laadukkaasti, mutta annamme kaiken maailman demokatu ja riippusänkyvirittelijöiden vaeltaa muhkeilla palkoilla Mörnen valaistuja käytäviä. Ehkäpä osa sihykaavailuistakin tulisi kohdistaa koraanikouluun.

Mikäli nykyinen tilanne olisi syntynyt Kari Kosken aikana, hän olisi jo Helsingissä hakemassa rahaa Uudenkaupungin ongelman hoitoon. Jos Helena Vartiainen istuisi päättäjiemme joukossa, hän käyttäisi suhteitaan demariministereihin, jottei ongelma jäisi uusikaupunkilaisten maksettavaksi. Tämän päivän demarimme näkevät tilanteessa positiivisen mahdollisuuden ja he palkkaavat omista ketkuttaristaan ketkuimman kotoutuskoordinaattoriksi ja tietenkin nostavat samalla hänen palkkaansa. Mielenkiintoista tässä lienee se, kun itse nostin asian muistaakseni 2015 esille ja tein sen tiimoilta aloitteen, jottei nykyiseen tilanteeseen jouduta SAMA KOORDINAATTORI PUOLUETOVEREINEEN VASTUSTI ESITYSTÄNI.

9 kommenttia:

 1. Oh ho hoh mitä tekstiä jos on totta tuo kirjoitus. Sitten on näitä.
  Ei tolkun häivää
  "lehdessä julkaistiin artikkeli, jossa ei ollut oikein tolkun häivää"
  https://www.vakka.fi/a/ns002416495?c=1523358176835

  Paljonko niitä asiavirheitä siellä artikkelissa sitten oli?

  VastaaPoista
 2. Mitä vittua nyt, korkki kiinni. Nää mamut maksaa sunkin ryyppäämisen senki paskakasa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja aiheellista epäilystä! Alustuksen tiedot tulevat luotettavista lähteistä. Uudenkaupungin kasvu oli hetkellistä, kaupunki ei saanut asukkaita bpidettyä täällä ja väki on vähentynyt. Muuttaisitko sinä Hinnerjoelle, jos siellä hirtettäisiin tuleja puihin tai rakennettaisiin tekonurmi keskelle vilkkaintajorataa!

  VastaaPoista
 4. Joo ok, tulejen hirttäminen puihin onki ollu Hinnerjoen top1 ongelma. Mites päissää Jaava alkais olee näin ti 19:20 ulistessaan ihmisistä jotka hänenkin vaahtoamisen maksaa. Aikuinen mies nyt jumalauta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Ihan selvistäpäin ilman vaahtoamista totean, mitä tuli kuultua.

  VastaaPoista
 6. Oliko se Jaava sun maksakirroosin ja haimatulehduksen vai diabeteksen ja alkoholismin yhdistelmä joka sut tälläkertaa sai sinne terveyskeskukseen pahesumaan vääränvärisiä ihmisiä, jotka sun täysin itseaiheutetun invalidismin maksaa?

  Jokanen noista VA mamuista maksaa varmasti enemmän veroja mitä sinä eläissäsi. Ja tämä kaupunki säästäisi eniten siinä, että sinunkaltaiset alkoholisoituneet pitkäaikaissairaat elintasoläskit esimerkiksi hukutettaisiin Sirppujokeen.

  Miten uskomattoman alas voi ihminen vajota. Sulle saatanan mätisäkille ei kelpaa vääränväriset ihmiset kun itse käyt siellä ulisemassa housuihin taas ryyppäämisen takia puskevaa paskaa ja maksasairauden takia kellastuvaa naamaa.

  Oot sää kyllä mahtava äijä. Toivottavasti kuolet nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh on kyllä ikävää tekstiä. Toisen kuolemaa toivot.

   Poista
 7. Kiitos käynneistä ja tunteikkaasta kommentista! En juurikaan ryypiskele enkä ole potilaana käynyt terveyskeskuksessa vuosiin, en varmaankaan yli kymmeneen vuoteen. Minähän juuri haluan turvata hoidon kaikille kaupunkilaisille ja esitin maahanmuuttajien huomioimista jo autotehtaan alkubuumin aikoina. Kaikki me lähdemme täältä ajallamme, joten älä ole huolissasi, en minä jää tänne ikuisesti hyllymään. Joka tapauksessa mainiota iltaa kommentoijalle, minä jatka kisojen katsomista!

  VastaaPoista
 8. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!