tiistai 25. heinäkuuta 2023

ONKO AIKA ANTAA ANTEEKSI PUTINILLE?Eurooppalaiset ovat maksaneet kovan hinnan Venäjän vastaisista pakotteista, joihin se muun ns.lännen mukana lähti. Entä mitkä ovat olleet pakotteiden vaikutukset? Venäjä sotii, kuten se soti ennen pakotteita, mutta länsi odottaa jo toista kylmää talvea kalliin energian kanssa. Poikkeuksen tekee Unkari, joka saa edelleen Venäjältä halpaa öljyä ja kaasua. Kukaan ei voi väittää, että sodan aloittaminen olisi koskaan oikeutettua, ei siis Putininkaan hyökkäystä Ukrainaan voi puolustella. Ikävä asia on vaan se, että vihan pidolla ja valtioiden välisellä kyräilyllä ei yleensä voiteta mitään, tuskin siis nytkään vai ovatko ennusmerkit toiset? Jo aikoinaan Hiski Salomaa totesi, viha vaino pois niin parempi ois! Olisiko meidän mitään tietämättömien haukka-asiantuntijoiden sijaan kuunneltava sydämiemme ääntä ja etsittävä inhimillistä ratkaisua silmittömän tappamisen lopettamiseksi?

Maalima on antanut anteeksi suurempiakin ihmisten aiheuttamia massiivisia murhespektaakkeleita: holokausti, armenialaisten kansanmurha, Vietnamin sota, Dresdenin pommitukset, Irakin pommittaminen kivikaudelle, Stalinin vainot, Amerikan ja Australian alkuperäiskansojen alistamiset jne. Mainittuja his/hertorian mustia sivuja ei voi hyväksyä tai unohtaa, mutta ei niistä vihaan voimaa imemällä ja kasvattamalla ole muuta seurausta kuin vallitsevan tuhon ja tuskan kasvaminen ja jatkuminen. Nyt meillä on selkeä perspektiivi tapahtuneesta, jonka perusteella voimme tehdä ennusteita tulevaisuuden vaihtoehdoista. Tähän asti olemme toimineet, mitään tietämättömien asiantuntijoiden varassa vai kaatuiko Venäjä muutamassa kuukaudessa pakotteisiin ja eristikö muu maailma Venäjän? Mitään tällaista ei tapahtunut, päin vastoin tuhansia venäläisiä ja ukrainalaisia kuoli ja kuolee edelleen!

Venäläisten ontuvan sotamenestyksen vuoksi uskon Putininkin olevan enemmän kuin halukas irtaantumaan Ukrainan kriisistä. Määrätynlaisena hallitsijana hän varmaankin tekee määrätynlaisia esityksiä, jotta päästään rauhan tielle. On ikävää, että Suomi on menettänyt aiemman roolinsa idän ja lännen välisenä ongelmien selvittäjänä, joten nousevatko nyt esiin paljon parjatut Orban ja Erdogan, heillähän on säilynyt puheyhteys molempiin suurvaltoihin. Siis sydämestä, järjestä ja positiivisesta tulevaisuuden uskosta löytyvät eväät Ukrainan kärsimysten lopettamiseksi, jos ovat löytyäkseen. Kaikki sodat loppuvat joskus ja nyt täytyy tehdä aivan kaikki sen eteen, jotta ensimmäinen rauhan päivä on käsillä mahdollisimman nopeasti!

30 kommenttia:

 1. Ei koskaan anteeksi Putinille.

  VastaaPoista
 2. Putlerille ei saa antaa periksi tai se on kohta täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla vaikka jo huomenna jos Venäjä niin päättää.

   Poista
 3. Viattomia kuolee, kun kukaan ei anna periaatteessa periksi. Siksi sodat loppuu sotimalla.

  VastaaPoista
 4. Putin muka irtautuisi erikoisoperaatiosta, joka muuttui sodaksi. Hänen tavoitteenahan on palauttaa tsaarin ajan rajat. Ehkä Ukrainalle annetaan joku 20% entisestä alueesta länsirajalla, kun se on entistä Puoan aluetta. Oliko tämä juttu vitsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putin on lyönyt sapelinsa säpäleiksi, nyt on oikea aika neuvotella ja lopettaa tappaminen.

   Poista
  2. Venäjä on edelleen suurvalta ja suurin ydinasevaltio. Kalustoa ja reserviä löytyy. Rauha aikanaa tehdään pitkälti Venäjän ehdoilla ellei jäädä Georgian pattitilanteeseen mikä on Ukrainan kannalta hankala jos sen ajatuksena on EU ja NATO.

   Poista
 5. Sydämmetöntä puhua rauhanaikeista vitsinä. Suomen nykyasenne lietsoo vihaa ja kohta sota on täällä.

  VastaaPoista
 6. Olen ihmetellyt, kuinka rauhaa rakastava ja sitä maailmalle vienyt Suomi on muuttunut aktiiviseksi sodan lietsojaksi. Marini ja Niinistö ovat romuttaneet Suomen maineen rauhanrakentamisen suurvaltana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että Marinista ja sen hallituksesta päästiin ja kohta päästään myös presidentistä. He eivät puhuneet sanakaan rauhasta. Hävettää olla suomalainen.

   Poista
 7. Jos Venäjä hyökkäisi Suomeen niin Suomen tilanne olisi lähes sama kuin Ukrainan nyt. Tähän Nato jäsenyys ei oleellisesti vaikuta. Suomi puolustaisi omilla joukoillaan ja aseapua tulee NATO:sta. Suomen rajojen sisällä tapahtuisivat sodan tuhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wagner Valko-Venäjällä hirvittää Baltiassa ja Puolassa – palkka-armeijan voimatoimista voisi seurata Venäjälle epämiellyttävä yllätys
   https://www.ts.fi/uutiset/6058936

   Poista
 8. Venäjä hyökkäsi Ukrainan viljasatamiin – vehnän hinta nousee
  https://www.hs.fi/talous/art-2000009740631.html

  VastaaPoista
 9. Kannattaa kysyä Ukrainaisilta pitääkö Putinille antaa anteeksi?

  VastaaPoista
 10. Kannattaisi kysyä ukrainalaisilta onko sittenkään Zelenskyin tapa se oikea hoitaa Ukrainan tilannetta tuhoamalla maa vuosikymmeniksi sodassa jossa ukrainalaiset taistelevat viimeisteen ukrainalaiseen sijaissotaa USA:n puolesta.

  VastaaPoista
 11. Ei tässä mitään Usan puolesta taistella, kyllä Ukraina taistelee oman itsenäisyyden puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. USA:n ja Venäjän eduista on kysymys ja siinä Ukrainalla on vain "tehtävä" hoitaa USA:n etua taistelemalla USA:n puolesta. Ukrainan etu olisi saada sota loppumaan mahdollisimman nopaeasti kuten Suomenkin aikoinaan, ellei halua menettää itsenäisyyttään. Tappion minimointi voi olla sekin voitto !

   Poista
  2. Ukrainan kannalta paras loppu sodalle on torjunta voitto. Sota päättyy, kun aika on kypsä USAn ja Venäjän sopimukseen.

   Poista
 12. Putin hirteen esimerkiksi muille diktaattoreille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typerällä uholla ei saada sotaa loppumaan. Ehkä hyvin suunnitellulla salamurhalla se onnistuu.

   Poista
  2. Amerikassa presidentin salamurha ainakin onnistui.

   Poista
 13. Rauha tulee heti kun Putin vetäytyy vallatuilta alueilta.

  VastaaPoista
 14. Pitäisikö sinun Java vastata demarien vinkumiseen usarissa ja keskittyä paikallisiin asioihin.

  VastaaPoista
 15. https://riikkapurra.net/2023/07/27/puolustuspuheenvuoro/

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän ole nimeen omaan uusikaupunkilaisten etu, ettei täällä herätetä henkiin takavuosien jo unohtunutta nazivouhotusta, joten yritetään yhdessä eteenpäin tulevaisuuteen rakentavasti tähyillen. Tämä jo siitä syystä, että, toisin kuin valtakunnan politiikassa, kaupungissa ei ole hallitusta, meilläkin siellä istuu demareita, kokoomuslaisia, keskustalaisia, vasemmistoliittolainen sekä pari persua, ikävä ettei pron ajatukset ja ääni kuulu siellä.

  VastaaPoista
 17. Näinhän se on. Me täällä Ugissa elämme sulassa sovussa täysin irti median myrskyistä. Esimerkkejä tästä. Eilen on Vallinmäellä lyhtyjen hämyssä kuulemma nähty jollain viltillä makoilevan niin persuja, demareuta ja vassareita. Samaa biisiä hyräillen.

  VastaaPoista
 18. Mitä sinun viesteistäsi löytyy?

  Apulaisprofessori arvostelee HS:n julkaisupäätöstä Rydman-kohussa: ”Kestämätöntä”
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/faefd68e-5d47-4028-9732-c7fc4df95ad5
  Vastaa

  VastaaPoista
 19. Tästä syystä Venäjä lopulta häviää sodan – Ukrainalla on tärkein ase, josta löytyy historiasta monta esimerkkiä
  https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000009747972.html

  VastaaPoista
 20. Kiitos käynneistä ja kommenteistanne! Suurvallat ovat sitkeitä sodissaan, mutta eivät todellakaan voittamattomia - tämän his/hertoria opettaa, kunpa sen oppisi pian itänaapuremmikin ja palattaisiin normaaliin arkeen.

  Valtamedia on kuin pillastunut hullu hevonen, joka poukkoilee ja potkii hädissään kaikkea ympärillään - tämän tien päässä on päätoimittajapariskunnan järkiintyminen tai siirto toisiin tehtäviin. Median, oli se kuinka iso tahansa, uskottavuus ei kestä moisen vainoamisen jatkumista.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!