torstai 13. heinäkuuta 2023

KÖYHÄSTÄ KÖYHYYSTUTKIJA ja YKSI KÖYHÄ VÄHEMMÄN







Suomessa on köyhiä, joita jotkut tutkivat kuten jotkut tutkivat kasveja tai eläimiä. Näin köyhät ja muut saavat tietää köyhyyden syyt, olotilan ja seurauksetkin. Viime hallituksessa istui ministerinä köyhyystutkija, hän, ihan pokkana, totesi, että 1 500 euroa kuukaudessa on riittävä tulo suomalaiselle. Ehkä tämä pätee pääkaupunkiseudulla, josta löytyy yhteiskunnan tukema joukkoliikenne, asuntotuotanto ja jonne uppoa vuosittain satojamiljoonia euroja köyhien asumiseen kanavoitua vuokratukea. Tukea, joka kasvattaa tämän maan todellisten kapitalisti riistäjien sekä AY-liikkeen ökytuloisten loisten posaa. Jokainen tietää, että on sitä todennäköisempää olla köyhä, mitä vähemmän on tuloja ja varallisuutta. Mihin tarvitsemme esim. sellaista köyhyystutkijaa, joka tienaa 14 000 euroa kuukaudessa ja miten hän voi tietää köyhän elämästä jotain sellaista, jota köyhä itse ei tiedä?

On lähinnä naurettavaa ja ihmisten aliarviointia sekä heidän asemansa härskiä hyväksikäyttöä valistaa köyhiä köyhänä olemisesta. Kyllä jokainen köyhä tietää miltä tuntuu, kun rahat loppuvat heti kättelyssä vai luuleeko joku, että meillä on jonkin sorttisia valeköyhiä, kuten oli valelääkäreitä aikoinaan, eli tyyppejä, ketkä asuvat komeasti ja ajavat komeilla autoilla tietämättä, että heillä ei ole siihen varaa tai itse asiassa asuvatkin vaatimattomasti ja elävät autotta? Suomalainen yhteiskunta pitää taatusti huolta siitä, että köyhä tietää ja tuntee köyhyytensä plus paikkansa yhteiskunnassa ei sitä kertomaan tarvita yliopistojen köyhyystutkijoiden kohorttia. Köyhä kokee arkenaan ilman tutkijoitakin, miltä tuntuu kulkea pelko ahterissa ja paskat housuissa postiluukulle tai vastata tuntemattomaan soittoihin tai miltä tuntuu valita laskuista ne, jotka kykenee maksamaan.

Kun köyhyystutkijat eivät ole kyenneet vähentämään köyhyyttä vaan päin vastoin suomalaista, joka kymmenes on köyhä, voidaan koko köyhyystutkijoiden klaania pitää selkeänä kuluna, jonka rahoittaminen yhteiskunnan varoista itse asiassa lisää köyhyyttä. Miksei ulosottomiehille tai esim. verottajalle anneta valtuuksia kanavoida köyhille suunnattuja tukija, he tietävät omien toimien ohessa tutkimattakin, ketkä ovat köyhiä ja miten heitä on paras auttaa. Onhan sekin vaihtoehto, että köyhistä tehdään köyhyystutkijoita, silloin ainakin joka nimityskerta köyhien määrä vähenee. Toisaalta vähennys on köyhien massaan nähden minimaalinen. Jospa vaikkapa lopettaisimme esim. tulonsiirrot kehäkolmosen ulkopuolisilta köyhiltä sen sisäpuolella asuville köyhille, niin se olisi jo jotain. Kunnioittaisimme tuottavaa työtä positiivisesti ja tarjoaisimme sitä köyhille. Uskon, että useat köyhät kuittaisivat mieluiten työllä köyhyytensä ja eläisivät turvallista stressitöntä elämää!


LINKIT:

”1500 €/kk”: Sanna Marinin ja Maria Ohisalon välillä leimahti – ”Siis mä en ymmärrä, yhteiskunta maksaa?”

894 000 henkilöä oli köyhyys- tai syrjäytymisriskissä vuonna 2021

Pienituloisuus

Kovaa bisnestä ay-liikkeessä – Ammattiliitto teki yhdessä vuodessa yli 200 miljoonan euron verovapaat tuotot

”Väärällä tavalla köyhä” – Median köyhä ei kelpaa hyväosaisille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!