tiistai 4. heinäkuuta 2023

EVA BIAUDET VALITTIIN EPÄPÄTEVÄNÄ HYVÄÄN VIRKAAN!




Suomessa on tärkeämpi olla sopiva kuin pätevä. Tämän osoittaa käytäntö vuodelta 2010. Tuolloin kelpasi niin poliittiselle kermalle ja valtamedialle, että vähemmistövaltuutetuksi kelpaamaton Eva Biaudet valittiin po. tehtävään viiden vuoden määräajaksi. Kukaan ei juurikaan urputtanut po. valinnasta. Todettiin vain, että Biaudet on kokemuksen kautta tehtävään pätevöitynyt eli ratkaisu oli suoraan kuin vanhasta iloisesta Neuvostoliitosta, jos joku hyvä toveri ei täytä normeja, äänestetään niin, että päätöksen mukaan normit täyttyvät. Moinen itsekkyys ja pienen piirin suhmurointi kasvattaa pitkässä juoksussa hallintoa ja on vähintäänkin kuvottavaa, mutta eihän sillä tai näillä ole väliä, jos niistä vaietaan!


On jotenkin kornia, että menettelyn, jolla Biaudet valittiin vähemmistövaltuutetuksi, hyväksyneet urputtavat tänään toisten puolueiden poliitikkojen pätevyydestä ja sopivuudesta tehtäviinsä. Mielestäni päättäjät, jotka olivat moisen vähemmistövaltuutettuvalinnan valmiita hyväksymään voisivat pitää suunsa kiinni, sillä he ovat nyt vähintäänkin moraalisesti jäävejä. Pääkaupunkiseudun valtamedia puolestaan voisi kaivella hiukan historiaa ja yrittää valottaa sen mustia lehtiä kansalle. Vai onko todellakin niin, että kaikki sopivat ovat päteviä, kunhan tulevat kehäkolmosen sisältä ja heillä on hienolta kalskahtaa vierasmaalainen nimi? Tässä maassa muutaman päätoimittajan valtamedia on ottanut päättäjän roolin, entä miten on asian laita paikallistasolla- onko sielläkin suosikkeja ja inhokkeja?

LINKKI:

2 kommenttia:

  1. Joo ja mitä merkittävää yhteiskunnan kannalta Mme Bidee sai aikaan viidessä vuodessa? Eipä tule mieleen mitään, mistä olisi ainakaan muiden kuin rantaruottalaisten medioissa juuri hehkutettu. Kannattajia tuntuu kuitenkin löytyvän kansanedustajaksi asti - mutta maailmassahan on monta ihmeellistä asiaa...

    VastaaPoista
  2. Kimmo Tiilikainen hyvä esimerkki.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!