tiistai 18. heinäkuuta 2023

PAPILJOTTI- JA BILEHALLITUKSESTA VASTUUNKANTAJIIN!



Edellinen hallitus eli kieltämättä vaikeita aikoja. Sen se teki äärettömän kevyesti. Kun muualla paneuduttiin energia kriisin haasteisiin tosissaan, meillä ministeri totesi: Käyttäkää papiljotteja ja maailma pelastuu, niin minäkin teen. Kun vielä tuo energiansäästönero lähetettiin Saksan johtavien asiantuntijoiden kanssa neuvottelemaan Uniper-kaupoista, ei ihme, että ahterilleen meni, vaikka pääministeri tuki rajusti papiljottiministeriä niin ajallisesti kuin ajatuksellisesti eli lähetti tekstiviestin. Ja perseelleenhän se case meni, Uniperistä koitui alkuvuonna 2022 Fortumille mahtavat tappiot. Kaikesta mainitusta julkinen sana päästi hallituksen miltei kritiikittä ja jos jotain kritisoitiin niin laineet muutuivat pian katoaviksi mainingeiksi.

Eipä ollut hallituksella juuri huolta energiakriisistä tai koronapandemiasta. Se suhtautui perusdemarimaisesti talouteen eli talous on vain väline: lukuja tilastoissa ja viimeisen viivan alle jäävä mahtimiinus voidaan aina kuitata velalla ja jättää tulevien polvien maksettavaksi. Näin mennyt hallitus myös teki ja jos joku tavallinen kansalainen erehtyi huomauttamaan, että hallitus ei ratko ongelmia, vaan bilettää eläimellisesti riehuen viinalta lemuten ja naama pölyssä siirtäen talousvastuut tuleville päättäjille, haukkui itse pääministeri hänet boomeriksi, joka ei ymmärrä hänen tarvitsevan iloa, valoa ja hauskuutta elämäänsä. Sillä ei ollut väliä, että po. tyypin avioliitto ja valtion asiat karahtivat karille, kunhan lystiä riitti. Valtamedia tuki po. heitukka hallitusta, sillä saihan se siltä merkittävän miljoonien eurojen mediatuen.

Valtamedia julisti kuinka meidän pääministerimme saa kunniatohtorin arvon amerikkalaisessa(USA) yliopistossa. Se usealta median lonkerolta jäi kertomatta, että kyseessä ei ole mikään Harvard vaan opinahjo, joka on antanut kunniatohtorin arvon myös Muppet show'n Kermit sammakolle. Siis Suomen pääministeri pistettiin samaan kastiin kuin kuvitteellinen sammakko - onko se hienoa mainetta maallemme? Sitä ei ainakaan ollut pääministerin amerikkalaisella pesäpallokentällä pitämä puhe, jossa hän itse hyvänä piti toisin ajattelevia pahoina. Edelliseltä hallitukselta jäi miljardien euron velkataakka - olisiko valtamedian keskityttävä olemattoman nazijahdin ja hajottamisen sijaan yhteishengen luomiseen, jotta Suomi pysyy jatkossa edes jonkin sorttisena hyvinvointivaltiona? Odotan medialta konkretiaa, rakentavaa kritiikkiä ja parannusehdotuksia hallitusohjelmaa kohtaan. Suomi on tosi lirissä ja jos romahdus tulee, se tuntuu eniten valtamedian kotikonnuilla tuottamattomalla pääkaupunkiseudulla.

LINKIT:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!