sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

JUNNILA SUOJELEE PURRAA ja PUOLUETTA


Itse olen ollut Junnilan kanssa yhteistyössä jo reilusti yli kymmenen vuoden takaa jo ajasta, kun hän vaikutti Naantalissa varavaltuutettuna. Tunnen hänet asiakeskeisenä vaikuttajana, jolla on huumorintajua, mutta ei nazisympatioita. Paras esimerkki viimeisistä löytyy käytyjen kuntavaalien alta. Juuri ennen ehdokashankintaa Uudenkaupungin katupylväisiin ilmestyi lukuisia avoimesti rasistisia hakaristeillä täydennettyjä näkyviä julisteita. Itse olin tuolloin persujen paikallisjärjestön puheenjohtaja ja sihteerinä toimi Mikko Saari. Halusimme estää kaikkien nazimielisten pääsyn ehdokkaaksi, siksi Saaren kanssa jututimme nokakkain kaikki vaaleihin tyrkyllä olleet tarjokkaat.


Jouduimme raakkaamaan ehdokaslistalta useita tyyppejä, jopa puolueen jäseniä. Junnila oli tietoinen tästä, eikä koskaan puuttunut valintaprosessiimme vaikka oli tietoinen siitä jo sen suunnitteluvaiheessa ja edetessä. Sen sijaan muutamat muut persut ottivat yhteyttä ja jotkut jopa kyseenalaistivat ehdokasvalintatapamme. Meidän olisi täytynyt ottaa mahdollisimman paljon ehdokkaita ja vähät välittää näiden taustoista ja poliittisista motiiveista. Kun vaalien jälkeen persujen valtuustoryhmä kasvoi kolminkertaiseksi, teimme esityksen kotoutuslautakunnan perustamisesta, tästäkin Junnila oli tietoinen ja piti sitä hyvänä ideana. Aluksi aloitteeseen suhtautuivat erittäin positiivisesti jotkut vasltuustomme muidenkin puolueiden luottamushenkilöt. Nyt jokaisen sopii mielessään pohtia, miksi po. lautakunta ei lopultakaan toteutunut, ketkä olivat rasisteja? Mainitsemani asiat voi tarkistaa Mikko Saarelta, joka on yhä persujen Uudenkaupungin osaston sihteeri, itse erosin puheenjohtajan tehtävistä välittömästi vaalien jälkeisenä syksynä.

Valtamedian suhtautuminen nazeihin on kaksinaamaista etenkin Varsinais-Suomessa. Kun muualla käännetä selkä totuudelle jottei sitä nähdä, täällä totuus tiedetään, mutta siitä ääneen puhuvat tai muuten sen esiin tuovat vaiennetaan julmalla ajojahdilla ja julkisesti häpäisemällä. Uudessakaupungissa toimii Mauno Vannaksen, SVL:n nokkamiehen perustama, -säätiö, jonka varoilla kaupunkiamme kaunistetaan vielä tänäkin päivänä. Avustussummat ovat merkittäviä, puhutaan vuositasoilla sadoistatuhansista euroista. Kun YLE:n MOT lähetys väitti Vannaksen olleen Suomen ykkösnazi ja kerrottiin hänellä olleen jopa valmis vallankaappaus hanke, joka sisälsi mm. Mannerheimin ja muutamien muiden keskeisten poliitikkojen murhan, halusin Uudenkaupungin valtuustolle selvitettävän Vannaksen taustat, suhde nazi-Saksaan ja hänen sekä säätiön omaisuuden alkuperä. Tämän seurauksena jouduin SDP:n ja TS-konserniin kuuluvan Uudenkaupungin Sanomien osalta valtavan häpäisykampanjan ja julkisen leimaamisen kohteeksi. Kun minua, joka halusi selvittää po. tyypin taustat, ivattiin sadoilla kirjoituksilla, oli Junnila niitä harvoja, ketkä tukivat minua.

On kerrassaan naurettavaa, että jotkut demarit kauhistelevat Junnilaa, kun hän nauroi nazivitseille, jos samaan aikaan demareita istuu Suomen entisen ykkösnazin perustaman säätiön johdossa ja demareiden aloitteesta on Uuteenkaupunkiin perustettu Suomen ykkösnazille nimikko puisto reliefeineen ja jota ylläpidetään kaupungin varoin. Valtamediamme on yksisilmäinen ja persuvastaisuudessaan kaikkea muuta kuin tasapuolinen. Valikoiva suhtautuminen nazeihin ja rasismiin on oivallinen osoitus tästä - PERSU EI SAA KERTOA NAZIVITSIÄ tai NAURAA SILLE, MUTTA DEMARI SAA ISTUA NAZISÄÄTIÖSSÄ ja OHJATA YHTEISIÄ VAROJA NAZIN NIMIKKOPUISTON YLLÄPITOON! Tasapuolisuuden vuoksi, siinä olisi ihan oikea naziuutinen valtamedialle!

Nyt moni ihmettelee, miksei Junnila, joka toimissaan osoittautui järkeväksi käytännön asioihin perehtyväksi ja niihin vaikuttavaksi kansanedustajaksi, ei puolusta itseään. Syy on yksinkertainen, valtamedia ei hänen mainettaan puhdista, koska silloin herkkähipiäiset, mielestään aina oikeassa olevat toimittajat joutuisivat myöntämään virheensä. Jos Junnila alkaisi avaaman taustojaan ja selventäisi nyt epäselvänä pidetyt taustansa, joutuisi hän nousemaan Purraa ja persupuoluetta vastaan eli veisi uskottavuuden puolueelta ja jäisi senkin tahon sylkykupiksi. Itse tuen Junnilaa jo siksi, että kenenkään yksittäisen ihmisen ei tule joutua valtakunnan yleiseksi syntipukiksi. Henkilökohtaisesti tiedän, miltä itsestä ja lähipiiristä tuntuu olla median leimaama, julkisesti häpäisty hylkiö, joka ei voi edes käyttää oman kaupungin kauppoja - tätä en toivo kenenkään kohdalle oli hän sitten demari, vassari, vihreä tai persu. Samaa asennetta toivon Jumala-syndrooman valtaamilta valtamedia toimittajilta, joten tutkikaa kaikkien kansanedustajien taustat yhtä tiheällä kammalla, niin kukaan ei jää yksin: EI HYVÄ, EI PAHA, EI RUMA

LINKIT: 


1 kommentti:

  1. muista java, muut saa käyttä natsikorttia, sinä et

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!