keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

HESARIN GALLUP VAIKUTTAA - YLE ASIALINJALLE?



Hesarin viimeinen gallup säikäytti valtamedian, jonka jotkut lonkerot huomasivat menettäneensä kansan luottamuksen. YLE teki pitkästä aikaan asiallisen jutun istuvasta hallituksesta. Jutussa ministeri sai avata hallitusohjelmaa omalta toimisektoriltaan ilman, että häntä, hänen kavereita haukuttiin nazeiksi tai nazivitseille nauraviksi kiihkorasisteiksi. Nyt oikeaa journalismia ja ratkaisukeskeistä politiikkaa on se, että keskustellaan hallitusohjelman tästä kohdasta ja sen vaikutuksesta tulevaisuuteen ja jos jollain on parempi vaihtoehto tarjolla, esittäköön sen ja olkoon valmis palautteeseen.

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka suuri vääntö on käyty YLE:n sisällä, jotta ennustamani muutos pääsi/pääsee tapahtumaan. Gallupin osoittaman luottamuspulan seurauksena on syntynyt toimittajakohtainen uskottavuuskriisi. Voiko näihin nazijahtitoimittajiin luottaa, onko heillä vähäistäkään uskottavuutta varsinkaan, jos he vielä nyt kääntävät kelkkansa? Toisaalta eipä YLE ole koskaan ollut kovin tarkka toimittajiensa työn laadusta - aamutoimittaja kelpaa mihin tahansa, heräähän hän ajoissa. Minusta koomisin viime aikojen kansainvälinen moka tapahtui Turkin vaalien yhteydessä. Päivä tolkulla puhuttiin presidentin vaaleista ja "erikois"toimittaja esitteli ennen äänestystä omia mielikuviaan Turkista vaalien jälkeen, mutta hän ei huomannut kertonut edes sitä ketä oli po. vaaleissa ehdokkaana - melkoista ammattitaidottomuutta niin po. toimittajalta kuin hänen esimiehiltään. Siis ei ainakaan potkuista ole pelkoa vaikka kaikki uutiskukat roihuaisivat tuliuutisankoiksi!

Nyt mielenkiinnolla seuraamaan kuinka julkaistu gallup vaikuttaa muihin uutisvälineisiin. YLE näyttää jo lipsuvan linjasta, jolla pieni porukka uutisoi pitääkseen omat kaverinsa vallassa. Huomioikaa sekin, että printtimedian osalta edessä on valtava toimintamullistus, kenties alasajo. Juuri äskettäin saimme ilmoituksen, että jos emme pystytä uutta postilaatikkoa kilometrin päähän, emme saa sinne joka-aamuista tai paikallislehteä, vaan se jaetaan nykyiseen laatikkoon kolmesti viikossa. Arvannette miten tämä uudistus, edetessään läpi Suomen, vaikuttaa mediaan ja etenkin suurempien aamulehtien printtilevikkiin - ei se ainakaan lisää tilauksia. Koomista tilanteessa lienee se, että aikoinaan eduskuntaan noussut Vilhelm Junnila, teki kansanedustaja-aloitteen, joka turvasi lehtien joka-aamuisen jaon aina saaristoa myöten, nyt hän sai tuta valtamedialta: Kiittämättömyys on maailman palkka!

LINKIT:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!