sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

YLEN KUSETETTU KANSA!

Suomessa päättäjät ja päättäjien valinnat perustuvat faktojen tai vaihtoehtojen tarjoamisen sijaan vaikenemiseen, faktojen vääristelyyn ja valheiden levittämiseen. Muistelkaapa takavuosien lastensairaala keräystä ja sen markkinointia. Valtamedia markkinoi suurin piirtein sillä tyylillä, että hyvät antavat rahat hankkeeseen ja pelastavat lapsia; sen sijaan jos et syydä ropojasi lastensairaalaan, et välitä lapsista ja et ole ainoastaan huono ihminen, vaan kuulut pahojen kastiin .

Keräyksen yhteydessä ei pahemmin hehkutettu rahojen todellista osoitetta: Uusi Lastensairaala Säätiötä, jonka takaa paljastuu kaksi suomenruotsalaisten säätiötä: kulturfonden ja Stiftelsen Brita Maria Renlund. Suomalaiset kustansivat keräyksen kautta ja verojen välityksellä kyseisiä säätiöitä kymmenillämiljoonilla euroilla. Koko hankeen arvo oli noin 185 miljoonaa euroa ja hankeen lopputulos: LASTENSAIRAALA JÄI IKUISIKSI AJOIKSI em. SÄÄTIÖIDEN OMISTUKSEEN JA RAHASTAMAAN SUOMEN KANSAA.

Lastensairaala kuvio osoittaa ikävästi sen, kuinka härskisti pääkaupunkikeskeistä valtamediaa hyväksikäyttäen pieni ökyporukka haalii kansalta valtaa ja varoja. Muistanette, että lastensairaalakeräyksen yksi vetäjistä oli ministeri Anne Berner. Käytännössä keräyksen onnistuminen ehkäisi laadukkaan lastensairaalatoiminnan hajauttamisen ja palvelemaan edes etäisyyksien puolesta Suomen eri kolkilla asuvia lapsia tasavertaisemmin. Lasten Sairaala on vain yksi esimerkki siinä sumutuksen ketjussa, jolla tuottavien maakuntien varoja keskitetään tuottamattomalle pääkaupunkiseudulle. Viimeinen lenkki on ökykirjasto Oodi ja seuraa lenkki tässä loppumattomassa turhuuksien ketjussa lienee Tanssin Talo eli kymmenienmiljoonien eurojen viritelmät, joihin suurin osa suomalaisista ei koskaan tule astumaan niiden syrjäisen sijainnin vuoksi.

12 kommenttia:

 1. Tuollakin hankkeella tehdään törkeästi bisnestä. Ei kansaa kiinnosta liian vaikeasti tajuttava. Kirjaston riippumatot saa nopeasti aikaan satoja mielipiteitä, samalla kansalta viedään tolkuttomasti rahaa ties minne.

  VastaaPoista
 2. Ugin pohjaton rahasyöveri on tekeillä Viikaisten mäen päälle. Kouluhankkeen ohjausryhmän sitoutuneisuutta hankkeeseen voi peilata sillä, kun kysyy ketä ohjausryhmän virkamiehistä ei ole hakeutunut muualle töihin. Miltä kuulostaa tämä asia niin kun omasta mielestä???

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Suomi on median siunaama kansan kusettajien paratiisi.Minä ondotan vieläkin vastauksia J Aaltosen ja T Varpen kysymyksiin, jotta edes tietäisin perusteet koko hankkeen toteuttamiselle.

  VastaaPoista
 4. Niitä vastauksia ei tule koska tilanne on 43-0. Hankkeelle ei edes asetettu kustannusten ylärajaa 30.10.2017 pidetyssä valtuustossa!!! Siis upeeta ja mahtavaa. Pitää olla oikeenlaista kemiaa......

  VastaaPoista
 5. Kaupungin kutsuma luennoitsija ,elinkaariguru Kemppainen esitti luennossaan kahdesti,”älkää toteuttaka uimahallia elinkaarirarkaisuna”.Sitä ei ole vielä missään niin tehty ja sen käyttökustannukset ovarakennuskustaannuksiin nähden arvaamattomat ja
  kohtuuttomat”
  T

  VastaaPoista
 6. Onko yksimielinen pyhä vala ja Tonmäenklaani taas liikkeellä.Riippukeinuaika lähestyy.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista ja käynneistä! Tuskin tulee vastauksia, kuten joku yllä epäilee. Eipä ole missään kokeiltu alianssimalliakaan raitiotien rakentamisessa, jossa vastuut ja riskit jaetaan. Nyt taitaa Tampere tehdäpo. mallilla raitiotiensä. Oudosti elinkaariguru ohjailee, jottei rakennusyhtiöiden tarvitsisi ottaa riskiä uimahallista ?

  Toisaalta en ymmärrä mikä, riski uimahallissa on. Nykyinenkin on hyvin tehty ja hyvä henkiökunta piti siitä hyvin huolta. Halli olisi vieläkin priimakunnossa, jos päättäjät olisivat kuunnelleet uihallinhenkilökunnan varotuksia.

  VastaaPoista
 8. Kyllä kai rakennusryhmät ottavat vastuun mielellään.Kysymys on siitä millä hinnalla ?.Ei sitä riskiä Suomessa ole toistaiseksi hinnoiteltu. Olisiko Uusikaupunki taas ensimmäinen.Kehityksen kärjessä tai pahasti jälkijunassa .Asiantuntija varoittele,mutta onhan niitä meilläkin,näitä kotitekoisia.

  VastaaPoista
 9. Hyvä päättäjä.Tiedon pimittämisen ei
  vi asiaa eteenpäin,vaan johtaa oppositioon ja sitä kautta myös ylilyönteihin.Nyt on viimeinen mahdollisuus kertoa totuus.Mitä suunnitellaan ja mitä maksaa?Tarkkuus milj euron suuruusluokassa.Ei erillisiä MUTU arvioita vaan laskelma missä rakennettavat määrätt ja arvioidut yksikköhinnat näkyvissä.

  VastaaPoista
 10. Ei uskalleta ilmoittaa tosiasioita,sillä ne on sovittu pidettävissä salaisina merkillä ” ei julkisuuteen”

  VastaaPoista
 11. Tosiasia on:Kukaan ei tiedä mitä tämä hölmöily maksaa.

  VastaaPoista
 12. Tulihan se sieltä.Oikein plarissa lukee.Elinkaarimallista ei kerrota juuri mitään.Nyt salailu sai oikein virallisen hyväksynnän.Hyvä me!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!