lauantai 16. maaliskuuta 2019

YLELLISTÄ NUORTEN ILMASTOMANIPULOINTIA

Hatun nosto ruotsalaiselle koululaiselle, kuka sai nuorisomassat ympäri Euroopan seuraamaan itseään. Tempaus osoittaa luovuuden voimaa, kun motivoidaan ihmisiä toimimaan. Mutta mitä tämä vaadittu toimiminen on? -Se on opetukselle selänkääntöä, lakkoilua ja mielen osoittamista tavalla, jolla pyritään saamaan aikuiset tiedostamaan. Mutta mitä tämä tiedostaminen on? -Aikuisten tulee tiedostaa ilmasto-ongelmista se, mitä heille on tiedostettu valtamedian taholta jo vuosia eli samaa vanhaa laulua, joka on runsaudellaan saanut ihmiset kyllästymään ilmastonmuutoshöpinään ja passivoitumaan sen vaatimiin käytönnön toimiin.

En missään tapauksessa kritisoi nuoria ilmastotempauksesta. Valtamedia vei heitä, kuten vie aikuisiakin ylhäältä johdetuissa kampanjoissa. Murheellista lienee se, että nämä kampanjat eivät johda mihinkään, ne ovat vain höpinää, joilla jotkut rikastuvat ja joiden mukaan toiset äänestävät. Nämä hymistelevät valtamedian säännöllisesti toistuvat massamanipuloinnit ovat rohkeita asioissa, joissa on turvallinen olla rohkea. Ne myös saattavat kääntyä epäinhimillisiksi, kuten kävi Mee too -kampanjan kanssa. Muistakaapa Aku Louhimiehen ja muutaman muun tyypin joutumista julkisen sanan lynkkaamaksi - inhimillisen kohtelun vaatiminen kääntyi epäinhimilliseksi ihmisjahdiksi, jossa käytiin joukolla ja säälimättä muutaman ihmisen kimppuun.

Valtamedian manipulointiin taipuvat ihmiset kuuluvat näihin Nietzschen orjamoraalisiin ihmisiin, ketkä eivät näe tekojen ääripäitä hyvänä ja huonona vaan hyvänä ja pahana. Miksi asia on näin? - Syy on hyvin yksinkertainen: Pahasta pääsee helposti, sen tuomitsemisella, mutta huonon muuttaminen hyväksi vaatii tekoja jopa itseltään ja on huomattavasti helpompi tuomita lähimmäinen kuin ryhtyä itse henkilökohtaisiin vaikkapa konkreettisiin ilmastotekoihin.

Jos nuorten mielenilmaisun kärki olisi suunnattu niihin asioihin, joilla heidän ikäluokkansa entinen kasvattaa hiilijalanjälkeä, voisi porukalle antaa täydet pisteet epäitsekkyydestä ja esimerkkinä olemisesta aikuisille. Mutta mitään konkreettista ei ilmennyt ylhäältä johdetussa ilmastotempauksessa vai näitkö nuorten vastustavan tai olevan valmis luopumaan: Merkkivaatteista, mopoautoista, makeisista, energiajuomista, bussikyydityksistä tai vaatimassa takaisin pieniä kouluja, jotta koulumatkojen hiilijalanjälki olisi pienempi? -Mitään tällaista et nähnyt etkä tule koskaan mitään konkretiaa näissä valtamedian masinoimissa kampanjoissa näkemään.

Laumasieluisen ja orjamoraalisen yleisenmielipiteen sokean seuraamisen sijaan tarvitsemme luovuutta ja keskustelukykyä yhteisten ongelmien ratkaisemiseksi. Ongelmien poistamiseksi tarvitaan erilaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat toisiaan siten, että jokaisen henkilökohtaiset hyvät ja huonot asiat/teot saadaan muutettua yhteiseksi hyväksi. Nykyisellä koululaistempauksella ei näytä olevan mitään tekemistä tämän kanssa, sillä se muistuttaa enemmänkin 1930-luvun saksalaisia kampanjoita, jotka päättyivät siihen, että naapuri oli valmis kaasuttamaan naapurinsa - nyt meillä tähtäimessä lienee vaalivaikuttaminen!

4 kommenttia:

 1. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006012286.html?fbclid=IwAR1KW3EePdqTrvWF_qicpwYmsW8rF93kuThAIvWfwSQXMyi0qbgBpVgjpBY

  VastaaPoista
 2. Linkolan vuosikymmeniä sitten esittämät ajatukset taitavat olla kaikkessa rajuudessaan päteviä maapallon pelastamiseksi.

  VastaaPoista
 3. https://www.lapinkansa.fi/kulttuuri/jos-nykyinen-meno-jatkuu-se-on-sata-vuotta-ja-soronoo-ikuinen-kapinallinen-aki-kaurismaki-ottaa-nyt-kantaa-metsien-puolesta-eronnutta-hallitusta-vastaan-3496710/

  VastaaPoista
 4. https://fi.wikiquote.org/wiki/Pentti_Linkola

  Tuolta löytyy ajatuksia matkalla kohti kaaosta.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!