maanantai 18. maaliskuuta 2019

MIKSI MAMUJA SUOSITAAN OPISKELU-OHJAUKSESSA?

Päivän uutinen toitottaa mamuille tarjottavan opiskeluvaihtoehdoksi mm. hoiva- ja hoitoaloja. Tätä pidetään heidän kammottavana syrjimisenä etenkin jossain stadiopinahjossa. Kritisoinnin takaa löytyy valtamediamme, joka tyhmyyttään rasistisesti halveeraa hoiva- ja hoitotyöt vastenmielisiksi alakastin puuhasteluiksi, joita kunnon suomalainen ei tee. Valtamedian lähestymistapa suorastaan kammoksuttaa, sillä se todellakin pyrkii luokittelemaan ihmiset tekemänsä työn perusteella.

Kaikki eivät voi tehdä jotain kivaa ja pyöriä trendikkäästi medianomeina, personaltreinereinä, sijoitusguruina tai vastaavina muita siivestävinä himhappuina. Meillä tarvitaan tavallisia duunareita. Kaiken pohjana ovat vientiteollisuuden työntekijät, keiden siivestämiseen koko yhteiskuntamme talous perustuu. Luonnollisesti vientiteollisuuden työntekijät tarvitsevat palveluita, niin yksityisiä kuin julkisia. Lisäksi jonkun täytyy aurata tiet ja pitää huoli vientiteollisuuden työntekijöiden terveydestä - HEITÄ ME TARVITSEMME AIVAN VÄLTTÄMÄTTÄ!

Kun vielä katsomme yhteiskuntamme ikärakenteen kehitystä, hoiva- ja hoitoalat ovat kasvavia ja siten tulevaisuudessa ne tarjoavat varman työpaikan. On ehdottomasti parempi tarjota koulutusta sellaisilta työaloilta, joissa on tulevaisuutta kuin sellaiselta alalta, joka tuntuu trendikkäältä und kivalta, mutta jolla leipä loppuu todennäköisesti jo ennen eläkeikää. Käytännössä me siis suosimme mamuja kantaväestön kustannuksella ohjatessamme heitä utopia-ammattien ja epävarman tulevaisuuden sijaan hoiva- ja hoitohommiin!

1 kommentti:

  1. Tässä aamun uutisia pääkaupunkiseudulta. Helsinkiläiset päättäjät ovat yllättyneet suuresta ja kasvavasta vieraskielisten määrästä. Heille pitäisi tarjota palveluja äidinkielellään? Olipa yllätys.
    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006039963.html

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!