torstai 21. maaliskuuta 2019

HAAVISTO SAI PUHUA VAALITENTISSÄ PASKAA!

Ihan pokkana Pekka Haavisto antoi ymmärtää lyijyttömän bensiinin saaneen alkunsa Suomesta ja sittemmin muun maanosan seuranneen meitä ja nyt kaikki käyttävät lyijytöntä bensiiniä. Kun toimittajat eivät oikaisseet moista puppuväittämää sain minä tarpeeksi koko vaalipelleilystä ja lopetin yleissivistystä vailla olevan tai totaalisen puolueellisen tentin tiirailun. Sen verran täytyisi toimittajilta löytyä perustietoutta ettei kukaan pääse heidän lähetyksissään suoltamaan armotonta puppua Suomen kansalle.

Tarjoan, ihan ulkomuistista, pienen historialäjäyksen lyijyllisestä bensiinistä ja tarpeesta siirtyä siitä pois. Etanolin sijaan ryhdyttiin autojen polttoaineena käyttämään etanolin sijaan bensiiniä, koska tämä oli halvempaa. Bensiinin ongelma oli polttoaineen alhainen oktaaniluku eli se ei räjähtänyt sopivasti vaan moottori nakutti. Aikansa nakutettuaan moottori hajosi. Jottei näin kävisi keksittiin bensiiniin lisätä lyijyä.  Näin jatkui, kunnes Yhdysvalloissa havaittiin 1960-luvulla määrätyillä alueella kasvavien lapsien olevan saatanan tyhmiä.

Lopulta USA:ssa todistettiin bensiinin lyijyn vahingoittavan lasten aivoja ja siellä ryhdyttiin kehittämään lyijytöntä bensiiniä, joka valtasi markkinat nopeasti. Lyijyllisen bensiinin käyttö tehtiin mahdottomaksi USA:ssa niin, että lyijyllistä bensiiniä ei voinut tankata autoihin, jotka toimivat lyijyttömällä bensiinillä: jälkimmäisten bensiinintäyttöaukko oli pienempi kuin lyijyllistä polttoainetta käyttävien ja samoin lyijytöntä bensiiniä täytyi tankata pienemmällä polttoainepistoolilla - lyijyllisen bensiinin pistooli ei sopinut uusimpiin autoihin.

Mistäkö tiedän ja muistan? - Olin aikoinaan töissä Jyväskylän ARE:n huoltoasemalla, jossa tankkasi mm. V. Kostamo uutta Cadillaciaan. Tähän yhteen Suomen ensimmäisistä lyijyttömällä polttoaineella toimivaan autoon täytyi laskea polttoaine tratilla ja kun jonkun kerran losotti tratin läpi kolmesataa litraa bensiiniä Cadillacin tankkiin, muistaa ja haistaa vieläkin po. nuoruuden hetket. Positiivista tilanteessa oli se, että V. Kostamo oli mukava ja antelias kaveri.

Lyijytön polttoaine kehitettiin USA:ssa eikä Suomessa ja sen tarkoitus oli suojella kasvavien lasten aivot lyijyn aiheuttamilta vahingollisilta vaikutuksilta eli apatialta, tyhmyydeltä ja väitetäänpä lyijyn lisänneen jopa väkivaltaista käyttäytymistä. Suomessa lyijytön polttoaine yleistyi kunnolla vasta 1990-luvulla, joten se ei ole mikään meikäläisten keksintö. Jos joku epäilee lyijyn vaikutusta kasvavien lapsien aivoihin, niin hän voi poistaa epäilyksensä vaikkapa perehtymällä 1970- ja 1980-luvuilla autojen keskellä pääkaupunkiseudulla lapsuutensa viettäneiden tämän päivän päättäjien aivoituksiin.

2 kommenttia:

  1. "Vihreä" lyijytön bensa ei lähtenyt Suomesta, ei. Entä tämä uutinen, yllätys jollekin?

    https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4522058/IS+Oulussa+ja+Helsingissa+tuomituista+seksuaalirikoksista+yli+puolet+ulkomaalaisia

    VastaaPoista
  2. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

    Pieni johdanto itsestäni.
    Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

    Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
    Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
    Tarvitsetko lainan lomalle?
    Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
    Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

    Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
    Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

    Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

    Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!