torstai 14. maaliskuuta 2019

VARO YLELLISIÄ VAALIKONEVALHEITA!!!

Vaalikoneita markkinoidaan älykkäiden äänestäjien apuvälineinä. Todellisuudessa vaalikone  kuvaa enemmän sen laatijaa kuin kysymykseen vastaajaa. Kun joku "ammattilaisena" esiintyvä alkaa tulkitsemaan kera selittelemään vaalikoneisiin rustattuja vastauksia tuhahdetaan tuntuvasti tunkiolle. Näin kävi tänään YLE:n aamu-tv:ssä.

Vaalikoneen vastausten tulkitsija esitti ilmaston parantamisen ja diesel- ja bensiiniautojen käytön hyväksymisen saman asian ääripäiksi. Mitä ilmeisemmin tämä "ammattilaistulkitsija" ei tiennyt, että sähköauton valmistuksessa vaaditaan saman verran energiaa mitä nykyinen dieselauto kuluttaa 200 000 km ajossa. Eipä tiennyt kyseinen tulkitsija sitäkään, että siirtymällä biodieseliin auton hiilijalanjälki pienenee 90 prosenttia.

Vaalikoneissa ehdokkaat pyrkivät antamaan itsestään äärimmäisen sympaattisen plus inhimillisen kuvan. Katselkaapa vanhusten, sairaiden ja vammaisten ongelmiin liittyviä vaalikonekysymyksiä ja ehdokkaiden vastauksia. Niiden mukaan Suomesta tulee ensi eduskuntakaudella paratiisi ikäihmisille, vammaisille ja sairaille. Kaikki tietävät, että näin ei tule tapahtumaan. Jos ehdokkaat todellakin lähestyisivät politiikkaa heikoimman etu edellä, vammaisten, sairaiden ja vanhusten asiat olisi pistetty pysyvästi kuntoon jo vuosikymmeniä sitten.

Koomisimpia ovat kysymykset eutanasian hyväksymisestä. Viime valeissa niihin oli pop vastata myönteisesti eli arvokaskuolema hyväksyen. Vastauksia ja käytännön tapahtumia verrattaessa ehdokkaille arvokas kuolema oli tärkeämpää kuin laadukas elämän ehtoo vanhuksille ja hyvä hoito sairaille sekä vammaisille. Suoraan sanoen koko vaalikonetouhu voidaan katsoa ristisanatehtävien täyttämisen veroiseksi ajanvietteeksi.

Mikäli vaalikoneilla edes pyrittäisiin rehelliseen ehdokasanalyysiin, täytyisi kysymyksistä löytyä populististen kysymysten sijaan selvää vastakkainasettelua. Esimerkki: Ottaisitko tuhannen ihmisen sairaanhoidosta miljoonan per henkilö, jotta varainsiirrolla voitaisiin laajentaa lentokenttää keskieurooppalaisille matkailijoille vai ottaisitko miljoonan ihmisen sairaanhoidosta tonnin per persoona, jotta tällä varainsiirrolla voitaisiin rakentaa peruspalveluihin liittymättömiä mammuttimaisia rakennelmia esim. korkeakulttuurin ystäville?

1 kommentti:

  1. Suosittelen tätä
    https://www.docendo.fi/ilmastopaniikki-kaypa-hoito-opas-matti-virtanen.html

    Toimittaja Virtanen kritisoi vahvasti tätä ilmastopanikointia tuoreessa kirjassaan.
    Eli kyllä Java on oikeassa tässä vaalikonejutussaan. Ilmastonmuutoshysteriaa levitetään humanisteille ja herkkäuskoisille surutta. Onneksi edes tekniikkaa tuntevat osaavat torpata hulluimpia toimittajien väitteitä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!