keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

YLEN AAMUJUONTAJAT RATKAISEVAT VAALIT?

Aikoinaan Antero Kekkonen ja Seppo Tikka pitivät huolta siitä, ettei yksikään vaalitenttien haastateltava päässyt helpolla ja siitä, että ehdokkaat saivat tasapuolisen kohtelun. Vaikka molemmat toimittajat sittemmin istuivat SDP:n kansanedustajia, he kykenivät hoitamaan vaalileiviskänsä tyylillä. Nyt YLE:n vaaliohjelmien taso on kaikkea muuta kuin positiivisesti häikäisevä, jo presidentinvaalitentit osoittivat sen varsin karusti.

Kun aamujuontaja Andersson jätti YLE:n ja pomppasi MTV:n leipiin, olisi luullut tilaa jääneen ammattitaitoisille toimittajille. Toisin kävi, sillä YLE marssittaa uusia aamujuontajia jututtamaan eduskuntavaaliehdokkaita. Suoraan sanoen moinen työvoimavarojen käyttö ihmetyttää, kun huomioimme, ketä YLE:stä on viime aikoina pistetty pihalle. Nykyiset "vaalitoimittajat" eivät valmistaudu keskusteluihin ja heidän oma maailmankuvansa sekä mieltymyksensä paistavat läpi haastatteluissa.

Väkisinkin alkaa näyttää siltä, että YLE haluaa ratkaista tulevat vaalit suosikkejaan surutta suosien. Luonnollisesti YLE:n poliittinenjohto seuraa tilannetta sivusta vaieten plus löysät lahkeissa. He eivät uskalla puuttua "toimittajien" käytökseen, koska pelkäävät jäävänsä itse aamutoimittajien tai heidän maakunnissa lymyävien kollegojen jyräämiksi. Miksei YLE:ssä kunnioiteta ammattitaitoa, vaan jostain aamutoimittajista tehdään vaalien ratkaisijoita. Voimmeko enää puhua demokratiasta, jos keskeisessä asemassa oleva media antaa muutaman tehtävään sopimattoman aamujuontajan pyörittävän näkyvintä osaa Suomen vaalisirkusta?

1 kommentti:

  1. Eiköst Yle ole veronmaksajien ylläpitämä laitos jota johtaa vaalikausittain valitut poliitikot?

    Mutta tässä on yksi esimerkki taas verorahojen käytöstä

    https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4520236/Saako+Facebookissa+sanoa+toista+natsiksi+tai+rasistiksi++Tata+punnitaan+karajilla+Oulussa

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!