keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Tarvittiin parkkipaikkoja syntyi hevoistenjuottokaivo - Uudenkaupungin arkea!

Keskeneräistä työtä ei saa arvostella, mutta kaipa saa sentään kysyä: Olemmeko tekemässä viihtyisää esikaupunkialuetta vai parakkislummia?
Torilla ei ollut autoja 1600-luvulla, joten ei niitä voi tuoda sinne nytkään. Hevostenjuottokaivo uusittiin torille äskettäin, miten se on mahdollista, kun ei sitä ollut siellä 1600-luvullakaan? Hienohan tuo kaivo on, mutta kumpaa kaupunkimme keskusta tarvitsee enemmän PARKKIPAIKKOJA vai VETTÄ JANOISILLE HEVOISILLE? -Eipä ole vettä janoavia kaakkeja juuri kaupunkimme keskustassa näkynyt, joten käytännön kannalta ajateltuna kovasti ihmetyttää rakennelmien tärkeysjärjestys. Historian kunnioitus ei ole sitä, että meidän tulisi elää 1800- tai peräti 1600-luvulla. Kaupungin päättäjien tulee toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, virkahenkilöiden taas tulee valmistella ja toteuttaa luottamushenkilöiden päätöksiä. Yhdelläkään virkahenkilöllä ei ole yhtään ääntä missään kaupungin päättävässä elimessä. Virkahenkilöt ovat renkejä, ja luottamushenkilöt isäntiä ja emäntiä!

Uudenkaupungin nimen kuuluisi olla vanha ja taantunut tulevaisuuden Vanhakaupunki. Tähän kaupunkiin ei ole viime vuosina saatu mitään muuta kaupunkilaisia palvelevaa aikaiseksi kuin kaksi paskahuussia - ensimmäinen urheilukentälle ja toinen Leijonapuistoon. Meillä pyritään estämään jopa modernien materiaalien käyttö ikkunanpuitteissa. Tämä on taantumuksen, hitauden, viivyttelyn ja saamattomuuden huippu. VAIKKA VANHA ON JOISTAKIN KIVAA, TUSKIN KUKAAN HALUAA ELÄÄ MUSEOSSA SAATI 1600-LUVULLA. Sopivaa vain odottaa, koska kaupungissamme kielletään moderni liikkuminen kokonaan ja keskustaan pääsee vain kävellen tai hevovoisella. Täällä tarvitaan hiven yhteistyökykyä luovutta ja etenkin jämäkkyyttä suhteessa virkahenkilöihin.

Karmeinta kaupungissamme on se, että yhtäkkiä kaikki keskeiset rakennukset ovat rapistuneet purkukuntoon: kaksi koulua, uimahalli, terveyskeskus. Terveyskeskuksessa lemahtaa kuulemma liima, jolla matot on kiinnitetty lattiaan. Sen sijaan, että rakennus puretaan ja ostetaan uusia eli käytetäisiin toistakymmentä miljoonaa euroa kaupunkilaisten rahoja sopisi ottaa mallia lastenhoidosta eli kun lapsi alkaa tuoksua häiritsevästi, ei heitetä lasta mäkeen vaan vaihdetaan vaippa.Rakennusten yhtä äkkinen muuttuminen korjauskelvottomiksi tuntuu niin uskomattiomalta, että kannattaisiko mustapartaiseen mieheen uskomisen sijaan tehdä kunnon tutkimukset. Muutamat kymppitonnitkin ovat pikkurahoja sen rinnalla, jos mututuntumalla aletaan mättämään kymmeniä miljoonia euroja turhaan rakentamiseen.

Vai onko kaiken edellä esitetyn takana salahanke muuttaa kaupunkimme pohjolan AMIS-keskukseksi, jossa ei ole mitään uutta. Uuden rakentaminen estetään ja liian uusi pyritään hävittämään. Onko päättäjiemme joukkoon soluttautunut Amis-mafia, joka haluaa pistää Amerikan serkkujaan paremmaksi: SIELLÄ ELETÄÄN 1800-LUKUA ja MEILLÄ PYRITÄÄN SIIRTYMÄÄN 1600-LUVULLE? Päättäjät ahoy: Teette kaupungistamme kansainvälisen naurun kohteen!

Jospa viimeinkin otettaisiin järki käteen ja ajateltaisiin kaupungin ja sen asukkaan parasta eikä mätettäisi pahimmillaan miljoonia veroeuroja Mariaanien hautaakin syvempään setelisyvänteeseen. Onnettomimmillaan käy niin, että lukuisat kaavaillut veroeurot jäävät ikuiseksi haaveeksi ja jäämme ilman uusia uusikaupunkilaisia saamattomuutemme kanssa kärvistelemään syntyvien velkojen kanssa. Ehkäpä kannattaisi kääntää valvova katse alumiinisten ikkunanpokien sijaan kaupunkiimme syntyviin rakennuksiin. Olemmeko tekemässä esikaupungeistamme parakki- tai kojukyliä vai peräti slummeja. Mielestäni niihin suunnitellut ja Salmen alueelle nousevat rakennukset eivät häikäise edustavuudellaan! 

2 kommenttia:

 1. Odota Jaaava, kun näät Ullakon talot, ne tulee olemaan kerrassaan upeat!

  VastaaPoista
 2. Konkarikirjeenvaihtaja kertoo syyt, miksi Ruotsin jengikulttuuri kiristyy vaarallisesti – "Kannattaa olla valppaana, että ei kärjisty täälläkin"
  Ulkomaat Julkaistu 28.01.2018 16:15
  Kari Lumikero 28.1.2018. Budapest.
  Toimittaja Kari Lumikero.

  Ruotsi ei puuttunut maahanmuuttajataustaisten koulupudokkaiden oireiluun ajoissa ja kerää nyt sen surullista satoa. Näin arvioi pitkän uran Ruotsin kirjeenvaihtajana tehnyt toimittaja Kari Lumikero. Suomessa kannattaa hänen mukaansa olla valppaana, että tilanne ei kärjisty täälläkin.

  Ruotsissa noin 800 nuorta miestä kuuluu tuoreen selvityksen mukaan rikollisverkostoihin, jotka pystyvät käyttämään ampuma-aseita. Aiempaa hatarammin järjestäytyneet jengit muodostuvat nuorista koulupudokkaista.

  Asiasta kertoo Ruotsin radio. Tieto perustuu poliisin tekemään kartoitukseen Ruotsin kolmesta suurkaupungista Malmöstä, Göteborgista ja Tukholmasta. Selvityksestä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!