keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Missä vaalitenttieemat: Sisäinen turvallisuus, lasten seksuaalinen häirintä, valtaeliitin rappio jne.

Suomen presidentinvaalitentit pyörivät voimakkaasti Ruotsin NATO-kannan ympärillä, kun samaan aikaan Ruotsissa tuvallisuuskeskustelu keskittyy voimakkaasti sisäisen turvallisuuden ongelmiin. Ruotsissa poliitikot ja toimittajat näkevät maan todelliset ongelmat ja paneutuvat niihin ratkaisuhakuisesti. Naapurissa ehdokas tarjoaa ongelmiin oman ratkaisunsa, toimittajat pumppaavat ne tasapuolisesti julkisuuteen ja lopulta kansa tekee päätöksen saamansa tasapuolisen tiedon perusteella - RUOTSISSA VALLITSEE DEMOKRATIA!

Ruotsissa toimittajat ovat jalkautuneet kansan keskuuteen, he ovat perehtyneet kansan ongelmiin ja tuntoihin. Vaalitenttien sisältö lähtee kansasta, sen ongelmista ja tarpeista. Suomessa toimittajat ovat vanhojen politiikkojen kavereita ja tämä vuosia kestänyt ystävyys näkyy tenteissä. Toimittajien on hankala hyväksyä uusia tulokkaita ja ajatuskuvioita. Tämä paistaa ikävästi vaalitenteissä, jossa vähänkin merkittävämpi uusi tekijä uusine ajatuksineen tulee torpatuksi. Kun arvioimme toimittajiemme arvomaailmaa, ammattitaitoa ja perehtyneisyyttä maan asioihin  eli kykyyn vetää äänestäjiä palvelevia tenttejä, on meidän tarkasteltava heidän aiempia tekemisiään kriittisesti.

Hakkaraisen örvellys on tuomittavaa, mutta niin on sekin, jos eduskunnan jäsen lähettelee vihjailevia viestejä alaikäiselle, kaupunginjohtajana keikkuu useista rikoksista tuomittu rikollinen ja maakuntajohtajan tehtäviä hoitaa tuomittu vaimonsa pahoinpitelijä. Hakkarainen ei liene töppäilijöiden jonossa lähellekään pahimmasta päästä. Samalla kun sopivien päättäjien töppäyksistä vaietaan ja Hakkaraisen munauksista toitotetaan viikkotolkulla, nostetaan esille katseeseen perustuva seksuaalinen häirintä. Mielestäni kyseessä on täysin käsittämätön valtaeliitin suojelu ja tavoite pitää samat jannut ja jaanat vallassa - VOISIVATKO NUO SAMAT HEPUT ISTUA NYKYISISSÄ ASEMISSAAN MISSÄÄN MUUSSA MAASSA KUIN SUOMESSA?


Antero Kekkonen ja Seppo Tikka olivat kovia miehiä aikoinaan. Jos joku muistaa näitä menneiden aikojen vaalitenttien vetäjiä, muistaa hän myös sen, että Kekkonen ja Tikka perehtyivät asioihin ja pyrkivät olemaan tasapuolisia. Edellä mainitut herrat eivät nuoleskelleet ketään tai näyttäneet inhoaan jotain ehdokasta kohtaan - no tuolloin ei ollut aina presidentinvaalejakaan. Nykyään tilanne on vallan toinen, jos YLE:n toimittaja ei myötäile valtaeliittiä saa hän lähteä, kuten Korvola, Ervasti ja Päivärinta. Puolueeton ja faktoista uutisoiva media on demokratian peruskivi - KANSA EI SAA VAALEISSA SITÄ, MITÄ SE HALUAA, JOS SE EI TIEDÄ MINKÄLAISIA EHDOKKAITA ON TARJOLLA!

On tragikoomista, kun katsomme Suomen tämän hetkistä tilaa ja vaalitenteissä käsiteltäviä asioita: Tullin, poliisin, syyttäjän jne. korkeinta johtoa istuu käräjillä tai töppäilee jatkuvasti, piispat elostelevat, lasten raiskaajat saavat oikeudessa paijaamista, maantiet ovat rapakunnossa, peruspalveluihin ei riitä rahaa jne. jne., joten vaalitentteihin löytyisi paljon muutakin udeltavaa kuin nyt kuullut puolueelliset ja mielikuvituksettomat kysymysjaarittelut. Meidän valtamediallamme ei ole vähäisintäkään kanttia halveerata tai ylenkatsoa Venäjän mediaa; Päin vastoin nyt, jos koskaan, olisi paikallaan tarkastella esim. vaalitenttiemme vetäjien ammattitaitoa. He itse ylpeilevät hyvällä palkallaan, joten olisi kohtuullista arvioida, ovatko he palkkansa ansainneet ja löytyykö muualta tehtäviin ammattitaitoisempia toimittajia - EIVÄT KAI HE KANSAN RAHOILLA ISTU ELÄKKEESEEN ASTI?

2 kommenttia:

  1. Joo, kyllä vaan. Sen verran pitää opponoida ettei se siellä Ruotsissakaan demokratia täysin toimi. Ruotsidemokraatit tästä esimerkkinä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynneistä ja kommentista! Enemmistö diktatuurilla Ruotsidmokraatit pistettiin syrjään. Tämän seurauksena Ruotsidemokraatit kasvaa ja kasvaa. Joskus demokratian toteutuminen vie aikaa?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!