lauantai 27. tammikuuta 2018

YLE:n vaalilimbo: 50 min. pandoja ja Ruotsin Nato-kantaa

YLE voisi hiukan pohtia tekemisiään: jos kansalta rahastetaan, julkiseen palveluun vedoten, väkisin 500milj. euroa vuodessa, luulisi tuosta rahasta löytyvän panostusta laadukkaaseen ja tasapuoliseen presidentinvaalitenttiin. Olemme kyllästymiseen saakka saaneet katsella samoja kysymyksiä sekä Väyrysen ja Huhtasaaren saamaa törkeän huonoa kohtelua. Viimeisessä, suureksi mainitussa vaalitentissä toimittajat olivat perehtyneet, varmaan taustatoimittajien avustuksella, uuden avauksen taustoihin ja he myös toivat jotain uutta tenttitapahtumaan: HE TOIVAT PANDAT JA EHDOKKAIDEN KESÄLOMASUUNNITELMAT KESKUSTELUUN!


Lähes viisikymmentä ensimmäistä minuuttia jauhettiin pandoista ja spekuloitiin Ruotsin epätodennäköisen NATO:on liittymisen vaikutuksista Suomeen! Keskusteluissa ei kuullakseni sannallakaan puututtu pääkaupunkiseudun hallitsemattomaan kasvuun ja väestön pakkosiirtoon vain siksi, että muutamat keinottelijat saisivat asunnoista ja maasta nykyistä korkeamman hinnan. Meillä ei valtiovalta satsaa sinne, missä tehdään tuottava työ vaan täysin tuottamattomaan hallintokeskukseen, jonne maaseutubarometrin mukaan ihmiset eivät edes halua muuttaa. Yllättäen Haavisto yritti nostaa maamme maantieteellistä eriarvoisuutta esiin, mutta toimivat sylkivät Haaviston sytyttämän  orastavan keskustelunliekin sammuksiin.

Vedetyt vaalitentit osoittavat mielikuvituksettomuutta, laiskuutta, kaavoihin kangistumista, puolueellisuutta, ylimielisyyttä ja amatöörimäisyyttä eli TENTIT OLIVAT TÄYTTÄ PASKAA ja KYYKKY SELLAISTA! Pohtikaapa keskustelujen etenemistä ja sisältöä. Sen jälkeen ette voi väittää etteikö jokaisen Suomen torin, huoltoasemanbaarin ja kuppilan paikallisparlamentissa ole enemmän tietoa sekä luovempia ja sisältö rikkaampia keskusteluja kuin YLE:n vaalitenteissä. Jos toimittaja ei valmistaudu meikkaamista ihmeellisemmin lähetyksiin ja hän esiintyy ruudussa muutaman tunnin kuukaudessa, nousee hänen tuntipalkkansa melkoisen ellei peräti kohtuuttoman suureksi. Onko todella niin, että päästyäsi YLE:n leipiin saat jatkaa onnetonta puuhastelua hamaan hautaan tai eläkkeelle asti? TUSKIN KANSA TÄMÄN VUOKSI MAKSAA VUOSITTAIN 500 MILJOONAA EROA PAKKOVEROA!?!

YLE:n vaalitentin vetäjiä ei aivan takuuvarmasti voi syyttää valmistautumattomuudesta. Näytti nimittäin siltä, että Andersson olisi viettänyt yhteisen saunaillan tms. Torvaldsin kanssa, jotta vaalitentti antaisi mukavan kuvan ehdokkaasta. Heikel puolestaan taisi tunkea hammastikkuja olemattomien kynsiensä alle Huhtasaaren kuvan edessä suggeroiden itseään hallitsemattomaan Huhtasaari-raivoon. Kaipa jossain vaiheessa kaikki tenttien vetäjät kokoontuivat pohtimaan Väyrysen esittämien argumenttien lyttäämistä. Tämä viimeinen ei onnistunut, sillä toimittajat jopa hermostuivat, jäivät vänkäämään ja tiuskivat Väyryselle. Tuskin voi väittää vaalitenttien ratkaisevan vaaleja, mutta ainakin ne vahvistavat ennakoitua lopputulosta!

YLE elvistelee ja perustelee verotusoikeuttaan julkisella palvelulla. Jokainen näitäkin vaaleja katsonut voi perustellusti epäillä yhtiön onnistumista julkisen palvelun tehtävässään. Näissä vaaleissa YLE ei tarjonnut demokratian perustaa eli valintaa helpottavaa objektiivista tietoa äänestäjille. Toivottavasti YLE:n uusi johtaja katkaisee toimittajien ylimielisen mielipiteenmuokkauksen. Ei voi olla niin, että muutama keskinkertainen toimittaja toimii mielensä mukaan ja pyrkii ohjaamaan miljoonien suomalaisten äänestyskäyttäytymistä. Toivon uuden toimitusjohtajan myötä YLE:n toimitaan jämäkkyyttä ja rehellisyyttä. Muutosta tarvittaisiin myös YLE:n luottamuspuolelle ja hallintoneuvostoon. On demokratian kannalta arveluttavaa, että maan merkittävimmän ja kansan puolella miljardilla eurolla rahoittaman median korkein luottamushenkilöpaikka kuuluu Kimmo Kivelälle, jonka taustaryhmällä sinisillä on vain olematon kannatus maassamme.
2 kommenttia:

  1. https://www.aamulehti.fi/uutiset/inari-aaltojarvi-kituutti-vuosia-surkealla-palkalla-yliopiston-patkatoissa-nyt-tyoton-tohtori-avautuu-tuttavani-jarkyttyivat-kun-kerroin-mita-tienaan-200687005/?_ga=2.46339621.323112973.1517094673-1596119250.1517094673

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynneistä ja kommentista! Jos yhteiskunta kouluttaa jonkun meistä tohtoriksi, olisi hyvä jo ennakoinnilla varmistaa, ettei ketään kouluteta työttömäksi tohtoriksi - luulisi olevan helppo tehtävä tämän alan professoreille!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!