perjantai 5. tammikuuta 2018

Miljoonatuki MTV:lle - miksei MV-lehdelle tai Magneettimedialle?

MTV haki liikenne- ja viestintäministeriöltä 2,5 miljoonaa euroa nykyisen MTV3-kanavan uutis- ja ajankohtaistoiminnan tason ylläpitoon ja puolta miljoonaa euroa uutis- ja ajankohtaistoiminnan laajentamiseen. Ministeriö myönsi MTV:lle 3 miljoonaa euroa. AlfaTV:n taustalla oleva yhtiö Brilliance Communications ei saanut senttiäkään hakemaansa tukeen uutistoiminnan käynnistämiseen. Sopii pohtia ministeriön motiiveja, jotka eivät löydy ainakaan uutistoiminnan kehittämisestä tai uusien uutistuulien liikkeelle puhaltamisesta.

MTV3 on vain halpa YLE:n uutistoiminnan klooni. Samat asiat kerrotaan samalla tavoin pureskeltuna hiukan halvemmin toteutettuna. Katsokaapa aamuisia NHL-pätkiä YLE:n ja MTV:n aamulähetyksistä, niissä kiteytyy suomalaisen uutistoiminnan monipuolisuuden puute - molemmissa näytetään samat pätkät! Sama linja jatkuu vaikenemisen saralla: Otetaan esimerkiksi vaikkapa viime päivien ykkösuutinen Ruotsista, jossa NATO kiristi ja uhkaili ruotsalaisia politiikkoja. Jostain kumman syystä tämä ei ylittänyt uutiskynnystä meidän kummassakaan mainituissa uutistoimituksissa. Jos verrataan YLE:n ja MTV:n käyttämiä asiantuntijoita ja muistellaan USA:n presidentin vaaleja: Sama Aaltola kävi julistamassa, kuinka vaaleissa ei tullut käymään!

Aikoinaan maassamme turvattiin monipuolinen ja moniarvoinen tiedotus, uutisointi ja mielipiteenvapaus. Valtio rahoitti erilaisten ajatussuuntien plus kuppikuntien julkaisuja. Suomalainen yhteiskunta rahoitti jopa sellaisia julkaisuja, joiden taustavoimien tavoitteena oli yhteiskuntajärjestelmämme kaataminen. Tuolloin Suomi eli selkeässä tuetun sananvapauden ilmapiirissä. Vaikka poliittisia julkaisuja tuettiin ulkomailta käsin, kansaan luotettiin ja kansa osasi tehdä valinnan tarjottujen uutisten pohjalta. Suomalaisia päitä ei käännetty rahan voimalla syötetyillä valheilla. Jos kansa oli enne vuotta 2000 medialukutaitoinen, on se sitä nytkin!

Suomessa olemme ajautumassa tilanteeseen, jossa muutama pääkaupunkilainen päätoimittaja päättää sen, mitä ja miten maassamme julkaistaan. YLE saa vuodessa noin viisisataamiljoonaa euroa, jolla se operoi omalla tyylillään. Jos tästä tyylistä poikkeaa, seuraukset ovat kuin Pekka Ervastilla - potkut! Kun vielä huomioidaan maakunnissa tapahtunut ohjelma-ajan leikkaus, voidaan YLE:ä pitää muutaman ihmisen ja heidän lähipiirinsä manipulointikoneistona, jolla kansan päätä yritetään kääntää uutisia vääntelemällä ja uutisista vaikenemalla! Nykyinen peli ei olisi onnistunut 1990-luvulla, niin oikeisto kuin vasemmisto olisi puuttunut YLE:n hallintoneuvoston kautta toimituksen yksisilmäisyyteen. Nykyään vaihtoehdon tarjonnan sijaan, muu valtamedia tarjoaa aivan samaa kuin Yle!

Olemme mitä mieltä tahansa MV-lehdestä, niin Lieksan Hurttien maalivahti Ilja Janetskin on tähän mennessä vuosituhannen merkittävin suomalainen median uudistaja. Jahtaamisellaan valtamedia tukijoineen nosti Janetskin nykyiseen asemaansa. Haluaisin Suvi Auvisen nousevan Janetskin kanssa samanlaiseen media-asemaan. Mielestäni sananvapaus on sitä, että jokainen saa vapaasti sanoa sen, mitä ajattelee. Kansa täytyy saada vapaasti lukea uutisia, jotka lähtevät monien tahojen toimittamina ja näiden uutisten perusteella jokainen voi itse muodostaa mielipiteensä - KANSALLA ON KYKY EROTTAA HÖRHÖT JA HÄIRIKÖT VARTEENOTETTAVISTA JA USKOTTAVISTA UUTISTARJOAJISTA. Jos minulta olisi kysytty mihin liikenne- ja viestintäministeriön rahat syydetään, olisi korottanut summan kymmenkertaiseksi ja jakanut ne YLE:n maakuntien toimituksille: TAVOITTEENA ITSENÄISET, KESKUSJOHDOSTA VAPAAT; MAAKUNTARADIOT - Neuvostoliiton ajan sopisi olla ohi myös YLE:ssä!

2 kommenttia:

  1. ..Kansalla on kyky erottaa kuka on kuka? Niin kai. Joko Java tilannut uuden mediapläjäyksen Usasta eli ameriikan presidentin paljastuskirjan fire and fury..
    Kas tässä vielä oiva otsikko lähiseudulta
    http://ls24.fi/uutiset/rauma-saattaa-paatya-rakentamaan-uuden-koulun-karin-kentalle

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynnistä ja kommentistasi! Uudessakaupungissa lopettiin koulut, jotta Kari sai (temmellys)kenttää?!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!