keskiviikko 24. tammikuuta 2018

PERUSSUOMALAISET - Sosialidemokratian viimeinen toivo?

Kiistaton totuus on se, että Suomen kansan asemaa parantaneista esityksistä huomattava osa on syntynyt pitkälti SDP:n ansiosta. Ilman demarien keskeistä roolia maassamme tuskin olisi nykyisen kaltaista peruskoulua, lähes maksuttomia terveyspalveluita ja vanhuspalveluita jne.. Työpaikoilla demarien aikaansaannoksia pidetään itsestään selvyyksinä, mustimmalle porvarillekin kelpaavat lomarahat, viisipäiväinen työviikko, kesälomat jne.. Demarien historia on tavallisen suomalaisen aseman parantamista ja voittokulkua vaalista toiseen.

Parhaimmillaan SDP:n kannatus oli itsenäisyyden aikana 1939 eduskuntavaaleissa 85 paikkaa. Vielä vuonna 1955 SDP keräsi vaaleissa 63 paikkaa 28,5% kannatuksella. Sopiikin pohtia. mitä on tapahtunut tuon jälkeen Suomessa ja demareille. Demareiden kannatus putosi viime vaaleissa historian alhaisimmaksi 16,5 %. SDP:n kannatuksen pudotuksen aikana suomalaisen duunarin asema on heikentynyt. Lipposen hallituksen toimia katsoessa voi todeta kannatuksen pudotuksen olleen demarien itsensä aiheuttamaa. SDP käänsi selän tavalliselle duunarille ja siirtyi voimakkaasti vihervasemmistolaiseksi sivistyneistön puolueeksi.

Juristi Rinteen johtama puolue jatkaa samoilla linjoilla. Esiin nostetaan sote, julkisten palvelujen säilyttäminen, maahanmuuton kasvattaminen jne.. Edes sivulauseissa puolue ei nosta esiin kehäkolmosen ulkopuolella asuvan vientiteollisuutta pyörittävän duunarin etujen ajamista tai edes niiden säilyttämistä. Käytännössä tämän päivän SDP syytää rahaa pääkaupunkiseutuun ja maahanmuuttoon sekä Suomen kilpeä kirkastaviin maamme ulkopuolisiin hankkeisiin. Puolueen sote jutut ja julkisen sektorin puheet ovat vain ostos-tv tyylistä katteetonta mielikuvamarkkinointia,  sanahelinää ja luonnollista seurausta huonon vaalituloksen aiheuttamasta oppositioasemasta.

Soten tiimoilta tehdään vielä päätökset kunnissa ja niitä tutkaillessaan jokainen voi päätellä SDP:n todellisen luonteen. Esimerkiksi sopii Uusikaupunki, jossa sijaitsee Suomen suurin tehdas, mutta demarien valtuustoryhmässä ei ole yhtään autotehtaan duunaria. Sen sijaan po. tehtaan palkkalaisia löytyy kokoomuksen, persujen ja vasemmistoliiton valtuutettuina. Uudessakaupungissa on yksityistetty vanhuspalveluita jo ennen sotepeikon esiintuloa, samoin ollaan tekemässä varhaiskasvatukselle.  

Uudenkaupungin vanhuspalvelujen yksityistäminen tai pikemminkin kansainvälistäminen on tapahtunut jopa vastoin valtuuston yksimielistä päätöstä. Sen sijaan, että demarit olisivat vastustaneet yksityistämistä, puolue on asettanut hallitukseen kaupungille palveluja myyvän pörssiyhtiön paikallisjohtajan. Muutenkin demarien kärkipaikoilla istuu tohtoria, ja ökyhenkilöitä. Uudessakaupungissa työläisen SDP:lle antama ääni ei ole hyödyttänyt duunariäänestäjää vähääkään.

Muistakaa Ulpu Iivarin puheet, SDP miltei ylpeilee sillä, että se on vihervasemmistolainen sivistyneistön puolue, joka pitää tavallisia duunareita halpoina juntteina. Kun huomioidaan toisen ns. työväenpuolueen vastaavanlainen käytös voi todeta tylysti: suomalaisista 30% jätti äänestämättä eli ei löytänyt itselleen omaa puoluetta. Kuinka alhaiseksi äänestysprosentti olisikaan jäänyt, mikäli Soini ei olisi markkinoinut persuja työväenpuolueena? Soini söi sanansa, joten jatkossa äänestysprosentti tulee laskemaan entisestään ellei joku uskottava taho kykene vakuuttamaan olevansa tavallisten suomalaisten asialla. Kaikkiaan mainituissa vaaleissa jätti äänestämättä  miltei miljoona suomalaista, joten siinä on porukaa, mistä ammentaa kannatusta ja jytjyjen jytkyä.

Persujen on syytä vähentää pakkoruotsipuheita ja islamilla pelottelua. Varmasti niilläkin saadaan joitakin ääniä, mutta jytkyjen jytkyyn tarvitaan enemmän. Puolueen täytyisi nostaa esille maassamme rehottava maantieteellinen eriarvoisuus tavallista ihmistä vainoava epävarmuus tulevaisuudesta. Nykyisten persujen täytyisi muuttaa Soinin puheet työväenpuolueesta teoiksi. Eikä siihen tarvita mitään magiikkaa, riittää kun pitää mitä lupaa - se olisi ihmeellistä suomalaisessa politiikassa, mutta ei missään tapauksessa mahdotonta: Lopetetaan pääkaupunkiseudun suosiminen ja annetaan se ihmisarvo heille ketkä sen ansaitsevat eli vientiteollisuuden duunareille, hoitajille, kaupankassoille, yrittäjille jne... 

1 kommentti:

  1. Nyt kävi selväksi, että Yle antaa harhaan johtavaa tietoa. Ylen teksti tv.n sivuilla lukee. Kolme päivää ennen presidenttivaaleja Saulin 63% vaikka kysely on tehty aikajaksolla 17-23.1.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!