maanantai 22. tammikuuta 2018

Elämään taikaa - anna lastesi elää vanhaa Transit aikaa!

Moni kakku päältä ruma, kelvoton - toisille aarre verraton, kerrassaan korvaamaton!

Kuvan Transit näyttää rujolta romulta, ympäristöjätteeltä, jonka joku niljake on jättänyt luonnon murheeksi perinteiden vaalijoiden sekä historiaa rakastavien kiusaksi niitylle happanemaan . Eihän kyseinen brittiluomus ollut häävinen ajaa, se ei lähtenyt pakkasella saati varjoon pysäköitynäkään helposti käyntiin, kyyti autossa oli kylmää, se valutti öljyä ja oli jopa inhapeli tankata. Suoraan sanoen, jos ei olisi ollut Bedford Blitziä ja Leyland Sherpaa eikä tullut Mercedes Benz Vitoa, kyseinen Transit olisi ollut maailman historian surkein ja onnettomin kuljetuspeli.

Kaikesta karmeudestaan huolimatta Ford Transit on osa suomalaista historiaa. Niillä kuljetettiin lukuisat sopat koulujen keittiöihin ja oppilaat kouluihin. Moni tämän päivän mummo ja vaari saa kiittää Transittia koulukyydeistä ja opintien läpiviennistä. Eihän Transittiin varaan rakennettu koulunkäynti ollut koskaan helppoa, mutta kaikessa karuudessaan, ankeudessaan ja epäluotettavuudessaan Ford Transitista tuli osa suomalaisen koulunkäynnin historiaa. Sopiikin kysyä, onko kyseinen Transit ja sen muut auton lajitoverit entisöitävä sekä palautettava arkikäyttöön osana suomalaista ja uusikaupunkilaista koulunkäynnin historiaa?

Jos hävitämme tai seuraamme sivusta kyseisen Transitin katoamista osaksi luontoa, annamme osan kulttuurihistoriaa valua ikuisiksi ajoiksi käsistämme, lastemme käsistä ja lasten lastemme käsistä. Onko oikein, että hävitämme nykyisiltä ja tulevilta oppilaspolvilta mahdollisuuden kokea ja elää omaa lapsuutta ja historiaamme? Mikä olisi hienompi huomiskuva, kun jälleen savuavat Transitit kapuaisivat Pohitullin mäelle öljyvanan jättäen ja kalsaa kyytiä yskiville plus nuhaisille koululaisille tarjoten. Oppilaiden historiallisen koulupäivän täydentäisi viileällä henkilökunnalla täydennetty kylmä kouluympäristö, jossa lemahtaisi tuttu asbestin haiku; lisäksi vanhaan 80-luvun tyyliin kostea ja lemahtava sisäilma porautuisi koululaisten keuhkoihin! Kerrassaan mahtavaa: voisimme tarjota lapsillemme paluun 1980-luvulle. Ja muistakaa: Jos entisöimme Pohitullin koulun ja annamme lastemme käydä kaavailtua ainutlaatuista museokoulua, on meidän entisöitävä myös kuvan Transit, sillä onhan se koulua paremmassa kunnossa - SEN KATTOKAAN EI VUODA!

9 kommenttia:

 1. Täytyy nostaa hattua. Melkoista sanataiteilua.

  VastaaPoista
 2. Kokoomus-Java ilkeilee arkkitehdille ja puolustaa Järvisen ja Nikkarin työtä.

  VastaaPoista
 3. Kun on kykyä, voi käyttää sitä johonkin muuhun kuin plogiin jota kukaan ei lue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuka tahansa ottaa kuvan ja kirjoittaa siitä jutun.

   Poista
  2. Anonyymi22. tammikuuta 2018 klo 19.49
   Älykäs väittämä, ja väittämän esittäjä ensimmäisiä lukijoita.

   Poista
 4. Taitaa tämä poliittinen blogi olla yksi Suomen seuratuimmista pol. blogeista mitä Oikotie -palvelu sitten rekisteröi.
  Tänään on sitten saatu taas madonlukuja Ukin terveyskeskuksen tilasta. Tuleeko purku vai mitä töitä.

  VastaaPoista
 5. Javalta hieno tarina.������

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eilen välitin tänne epähuomiossa vähemmän kurantin kommentin, jonka tarkemmin luettuani otin pois. Tämä ei tarkoita sensuuria, mutta rohkenen odottaa etteivät nimettömät kohtuuttoman rajusti moukaroi ketään nimeltä mainiten tai suoraan persoonaa paljastaen. En enää välitä tänne kännykän kautta tulleita kommentteja. Ei suoraan kommetointi voi olla kenellekään ylivoimaista.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!