torstai 18. tammikuuta 2018

PAPIT PISTÄÄ HAI$$EMAAN: KOTONA - MATKALLA - HOTELLISSA!

Väki vähenee kirkosta kuin helium demarien puhjenneesta vappupallosta. Tämä aiheuttaa kirkolle taloudellisia ongelmia. Vaikka Suomen valtio tulouttaa vuosittain ykköskirkolle 100 miljoonaa euroa, on talous ahtaalla. Jyväskylässä voit ostaa oman kirkon ja niissä on jopa valinnanvaraa. Ympäri Suomea kaupitellaan kirkon leiripaikkoja, jotka jossain tapauksissa on saatu lahjoituksena tai perintönä. Sopiikin pohtia, miksi ristikansan tie kulkee poispäin ykköskirkostamme ja mihin kirkon rahat katoavat!

Omaisuuden poistomyynnin ohella kirkon taloutta parannetaan seurakuntia yhdistelemällä ja työntekijöitä kurmoottamalla. Ristikansan palvelijoista säästötalkoihin vaaditaan lukkareita ja suntioita. Sen sijaan puulaakin ylempi johto saa mellastaa ja elostella vapaasti. Juuri yksi ykköskirkon edustaja paljastui kallista juomista ja ökysviitin käytöstä. Kun tämä ei tapahdu omilla varoilla, vaan köyhän kirkkomme rahoilla, voidaan puhua äärimmilleen viedystä itsekkyydestä plus häikäilemättömyydestä.


Jaguaarilla ajelevan pyhänmiehen elostelu sai jopa itse arkkipiispan parahtamaan ja paheksumaan tyylikkäästi maallisella vaelluksella majoittuvaa ja hyvillä juomilla elon vainioiden kyntämistä tasoittavaa alaistaan. Arkkipiispa taitaa unohtaa vanhan Raamatun viisauden ja oman reissunsa Venäjän maalle. Ensinnäkin Raamattu opettaa: Näet roskan veljesi silmässä, mutta et malkaa omassa silmässäsi. Toiseksi Venäjän reissulla kirkon luottokortti vinkui jo junassa jo ennen aamuseitsemää. Kirkon ykkösheebon täytyi saada päivänkäynnistykseen viisi vodkaa? Pisteet arkkipiispalle isänmaallisuudesta, sillä hän tilasi Finlandia vodkaa!

Aivan omaksi luvuksi pappien maallistumisessa täytyy nostaa erään arkkipiispan hommaan itseään tyrkyttävän tyypin tempaus. Tämä, älköön ihminen sitä erottako, minkä Jumala on yhdistänyt - saarnaava tyyppi, hairahtui itse lihan himoihin ja erosi. Hän erotti sen, minkä Jumala oli yhdistänyt, vaikka vaimo olisi kaikessa armollisuudessaan antanut anteeksi. Muistakaa myös arkkipiispan lupaus asuttaa pakolaisia kirkkojen kryptoihin. Kylmät kellarit ovat melko kolkkoja paikkoja enkä usko niissä kotoutuksenkaan onnistuvan kovin helposti. Kyseiset tempaukset osoittavat tekijöidensä erkaantumisesta tavallisten ihmisten elämästä ja heidän suuresta itsekkyydestään.

Aikoinaan, uransa alussa, uskonpuhdistaja ja luterilaisen kirkkokunnan perustaja Luther nakkasi Wartburgin linnassa houkutuksia tarjoavaa pirua mustepullolla. Ketähän, maallistumista ja juutalaisia vastaan taistellut, Luther tänään tähtäisi mustepullolla ja keihin hänen teesinsä kohdistuisivat nyt? Saattavatpa tämän päivän kirkkokihot nyrpistää nenänsä jo sanan Wartburg kohdalla, joten tuskinpa Luther edes pääsisi heittoetäisyydelle piispoja tai piispatarjokkaita. Mutta enää ei liene epäilystä, miksi ristikansa kaikkoaa kirkosta. Luterilainen kirkkomme kaipaa aitoa kristillistä lähimmäisenrakkautta nykyisen elostelun, irstailun ja näennäisinhimillisyyden sijaan. Vain uskonpuhdistus voi pelastaa ykköskirkkomme - TARVITAAN LUTHERIN TOISTA TULEMISTA!

6 kommenttia:

 1. Muistaakseni jossain pääkaupunki seurulla myytiin seurakunnan asuntoja pilkkaahintaan grynderille ja päätöksestä vastaava ajeli luksusboatille. Siitähän oli oikein juttu jossain lehdessä.

  VastaaPoista
 2. https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/stub-1421

  Nyt löytyi osoite josta löytyy tietoa, mitäs sanot java kirkon toiminnasta.
  Ilmeisti Pappien keskuudessakin usko ja vain usko perustuu rahaan???????????????????????

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Puolalainen runoilija Stanisław Jerzy Lec totesi: Helvetin portaat on kivetty irstaiden ja ahneiden pappien pääkalloilla! -Taitaapa portaiden rakentaminen jatkua - ei se ainakaan rakennusmateriaalin puutteen vuoksi lopu.

  VastaaPoista
 4. Katoaa kuin helium wappupallosta. Varsin-nainen metafora, sano.
  Nyt kun J. Valkonen sinusta on tullut plarin uusi Uudenkaupungin kaupungin kaupunkisovittelija, niin mitä olet näistä työn perässä muuttaneista viitaten prof. Vesa Puttosen varsin tuimaan tuoreeseen mielipiteeseen. Puttonen antaa myös ymmärtää tohtorikoulutetuista ja heidän koulutuksensa takaisinmaksusta melko suoraan. Tässä linkki, joka ei kylmäksi jätä. On niin valkosta puhetta että:

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005530753.html


  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä, kommentista ja tittelistä! Tiesittekö että Suomessa on 25 000 tohtoria eli saman verran kuin varusmiehiä palveluksessa? Jokaisella tohtorilla on oma knihti ja muutama jää ylitse. Saa olla vientiteollisuuden duunarilla paksu selkänahka, jostaa näiden ylläpito revitään ja pienipalkkaisilla hoitajilla pitkä pinna, että viitsivät pitää nämä hengissä.

  VastaaPoista
 6. Yhteiskunnan pitäisi oikeasti alkaa säännöstellä mitä tohtoriopintoja oikeasti tarvitaan. Nyt yliopistoissa se taitaa olla rahastusautomaatti valtiolta. Mitä ihmeellisimpiä tutkinnan kohteita löytyy. Vaikka kutistettujen ihmispääkallojen sotamaalaustekniikoiden kehitys 1700-luvun Väli-Amerikassa. Miten tällaiset kehittävät Suomen yhteiskuntaa? Antavat yliopistojen tietyille aloille töitä. Niinpä niin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!