maanantai 15. tammikuuta 2018

TÄNÄÄN PALJASTUU YLEN PRESIDENTTIPELIN PUOLUEETTOMUUS TAI ...

Ehdokas saa vastata toimittajan kysymyksiin parhaansa mukaan ja kansa tehköön vastausten perusteella päätöksen siitä, kenet ehdokkaista valitsee presidentiksi. Näin yksinkertaista on vaalikeskustelun vetäminen. Ainoa asia, josta asioihin perehtyneen ammattitoimittajan tulee olla tarkka, on tasapuolisuus. Tasapuolisuutta ei mitata kellolla, vaan kysymyksillä ja ehdokkaiden saamalla kohtelulla. Jos toimittajalla on kymmeniä tunteja aikaa valmistautua muutamiin haastatteluihin ja hän on ammattilainen, saavat kaikki ehdokkaat tasapuolisin kohtelun. Mikäli näin ei tapahdu, pahimmillaan toimittaja ja jälkianalyysia vetävät ns. asiantuntijat päättävät ehdokkaan sijaan ketä kansa äänestää.

Jos vertaamme Huhtasaaren ja Torvaldsin haastatteluja, poikkeavat ne toisistaan kuin yö ja päivä. Jos ensimmäinen toimittaja näytti kaikelle kansalle olevansa Torvaldsin hengenheimolainen ja hauska mies, sai Huhtasaari toiselta toimittajalta täysin päinvastaisen kohtelun! Huhtasaari leimattiin maaniseksi tyypiksi, toimittaja puuttui Huhtasaaren käytökseen, ilmeisiin ja jopa kehonkieleen. Sen sijaan lautakasamies sai Huhtasaarta jututtaneelta toimittajalta äärimmäisen asiallisen kohtelun ja siksipä "Ruususen exä" pärjäsi vaalitentissä loistavasti.

On todella mielenkiintoista nähdä kuinka istuvaa presidenttiä kohdellaan illan vaalitentissä. Tuskinpa toimittaja uskaltaa lausua: teitä pidetään maanisena tyyppinä, teidän ilmeissänne on vikaa jne.. Varmaankin tuolloin puhuttaisiin jo kunnianloukkauksesta ja kolkuteltaisiin oikeussalin ovia tai ainakin toimittaja saisi kovan huomautuksen tai lopputilin tämän illan ehdokasvieraan poliittiseen kosketuspintaan kuuluvalta YLE:n kokoomuslaiselta toimitusjohtajalta. Mahdollisuus piilee myös siinä, että istuvaa presidenttiä käsitellään niin varovasti silkkihanskoin, että hölmöinkin katsoja huomaa sen. Tämä taas saa vaalien äänisateen suuntautumaan muualle kuin istuvan presidentin laariin - TUOLLOIN SUURIN HYÖTYJÄ ON ENITEN KALTOIN KOHDELTU HUHTASAARI! Mielenkiintoiseen tilanteeseen ovat YLE:n lumelaskuvarjohyppääjät itsensä pelanneet!

4 kommenttia:

 1. Kysytäänkö Niinistöltä miten aiot tukea Venäjän oppositiota.
  Huhtasaaren vastaus oli presidentin ei tule puuttua Venäjän sisäisiin asioihin, tämä ei kelvannut toimittajlle.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla odotellaa Saulin tenttiä. Kannattaa katsoa vertailuksi Areenasta Huhtasaaren haastattelu.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Niinistö sai toimittajalta asiallista kohelua ja pärjäsi tentissä hyvin. Nostan hattua toimittajalle, ei ole helppoa lähteä edeltäjien kohelluksen jälkeen jututtamaan istuvaa presidenttiä - tasapuolinen kohtelu ei voinut toteutua.

  VastaaPoista
 4. Toista kierrosta ei tule. SN avasi muutamia asioita hyvin esim. Natoa. Oli vähän huumoriakin mukana.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!