torstai 8. helmikuuta 2024

VALTAMEDIA PALKITSEE ITSE ITSEÄÄN YLISTÄEN




Vuoden journalistipalkinto kandinaatit nostettiin esiin, mutta jostain syystä valtamedia ei itsekkään hehkuta ihmeemmin kyseisen palkinnoin tavoittelijoita. Tarjolla on uutisointia, jossa Venäjästä tiedottaminen on epätasapuolisesti esillä ja myös valtamedian inhokki TikTok saa huomiota. Kun katsotte, ketä tullaan palkitsemaan ja ketkä jakavat palkinnot, ei voi kuin todeta: itseensä rakastunut valtamedia leijuu itseään palkiten omissa sfääreissä. Kuvio on sama, jos joku menisi torille huutamaan: MINÄ OLEN PARAS, MINÄ OLEN PARAS - MINÄ PALKITSIN ITSENI PARHAANA! Ehkäpä uusia tietolähteitä seuraavat mediakriittiset nuoret näkevät läpi vallitsevan valtamedian omahyväisen itsekritiikittömyyden ja juuri siksi TikTokin suosio ja uskottavuus kasvaa: Totuushan on se, että puolueetonta leikkivällä valtamedialla on syy valehdella, kun se esim. masinoi haluamaansa presidenttiehdokasta voittajaksi, mutta jossain somessa löytyy tuhansia mielipiteen ja faktan esittäjiä, keistä tuskin kukaan väittää olevansa puolueeton - somessa voit verrata fakta/mielipidetarjontaa ja tehdä valinnan oikeasta ja väärästä itse, valtamediassa se on tehnyt lähde valinnat puolestasi, jotta toimisit kuten valtamedia haluaa!

Hyvä esimerkki valtamedian amatöörimäisyydestä on soteuudistuksen valmistelu ja sen seuraukset. Suomen suurimpaan uudistukseen valtamedia ei jaksanut kiinnostua, mutta uudistusta valmistelleen pääministerin toilailuja puolusteltiin senkin edestä. Ministeri sai naama pölyssä ja hassusti huppelissa laiminlyödä tehtäviään, kun valtamedia ylisti naisen ravistelevan instituuttia ja olevan uuden ajan politiikko kuin rocklaulaja. Nyt meillä on voimassa uudistus, jonka seurauksena ihmiset saavat epäinhimillistä kohtelua ja heitä jopa kuolee - tästä lankeaa kiitos valtamedialle, MUTTA KUKA JA MITEN RAVISTELISI ITSERIITTISTA VALTAMEDIAA? Palatkaamme vuoteen 2019 jaettuun journalistipalkintoon. Linkeistä selviää, ketä palkittiin ja mistä jutusta tai teoista. Muistakaa tapaus Veijo Baltzarin kultti. Jos lääkäri olisi toimunut samoin eli vastoin etiikkansa, olisi hänet julistettu valelääkäriksi. Nyt pitäisi kyseiset valeuutisten toimittajat julkaista valetoimittajiksi. Veijo Baltzar todettiin lopulta syyttömäksi. Hänen syyttömyyttään ei hehkuttettu, kuten tehtiin valeuutisissa ja jopa siihen nojaavassa tv-sarjassa. Peruskysymys median rehellisyyden lisäksi on: KUKA PUOLUSTAA TAVALLISTA IHMISTÄ, JOKA JÄÄ VALTAMEDIAN HAMPAISIIN?

Vuonna 2019 jaettiin erilaisia mediapalkintoja valtamedia erilonkeroille ja perehtyessänne jakajiin voitte päätellä itse palkitseeko tässä valtamedia valtamediaa:

PALKINTOLAUTAKUNTA:
Marja Aarnipuro, päätoimittaja, Apu ja Mondo (A-lehdet Oy)
Arno Ahosniemi, vastaava päätoimittaja, Kauppalehti (Alma Media)
Tomi Einonen, palkintolautakunnan puheenjohtaja, vastaava päätoimittaja, MTV Uutiset
Minna Holopainen, vastaava päätoimittaja, STT
Kyösti Karvonen, vastaava päätoimittaja, Kaleva (Kaleva Media)
Susanna Landor, vastaava päätoimittaja, Hufvudstadsbladet (KSF Media)
Pekka Mervola, vastaava päätoimittaja, Keskisuomalainen
Riitta Monto, päätoimittaja, Turun Sanomat (TS-Yhtymä)
Tuomo Mörä, palkintolautakunnan sihteeri, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto
Riitta Pihlajamäki, päällikkö, Ajankohtaistoimitus Yle
Reijo Ruokanen, vastaava päätoimittaja, Tekniikan Maailma, TM Rakennusmaailma ja Vauhdin Maailma (Otavamedia)
Tapio Sadeoja, päätoimittaja emeritus


LINKIT:





2 kommenttia:

  1. No niin. Asian käsittely on kesken!
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/veijo-baltzarin-ihmiskauppa-ja-seksuaalirikossyytteet-hovioikeuden-kasittelyssa-syyttaja-vaatii-kymmenen-vuoden-vankeutta/8853774#gs.4qdark

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja kommentista! Niinhän tuon yhden linkin kautta kerron. Eikö se osoita selkeästi kuinka media ottaa tuomarin roolin?

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!