maanantai 26. helmikuuta 2024

SOTE-UUDISTUS TAPPAA SUOMEN!
Valtio määrää, mitä hyvinvointialueet tekevät ja valtio antaa toimintaan varat eli kaikki on aivan selvää tehtäviä ja rahoitusta myöden. Mihin helvettiin tarvitaan johtajien, päälliköiden ja päättäjien legioonaa, kun kaikki on jo ennalta määrättyä, ohjattua aina rahoitusta myöden? Tämä helsinkiläisten virkahenkilöiden luoma uusi hallintohirviö on kaikkien fiaskojen äiti ja yllätys, yllätys - SE EI KOSKE HELSINKIÄ LAINKAAN! Kun nyt on käynyt ilmi, etteivät hyvinvointialueet kykene hoitamaan annettuja tehtäviä annetuilla varoilla, lienee paikallaan pohtia tätä hanketta valmistelleiden ja muutenkin ministeriöiden vikahenkilöiden pätevyyttä ratkoa suomalaisten tulevaisuuden peruspalvelut. Jonkinmoinen vastuu täytyy olla virkahenkilöllä etenkin silloin, jos hänen suunnittelupöydällään on viidenmiljoonan suomalaisen turvallisuus ja terveyspalvelut eli elämä, sen laatu ja kuolema.

Kuvottavinta asiassa on se, kun ei riitä, että valtio leikkaa, sote-uudistuksen vuoksi, kunnilta valtionosuuksia, samalla se pyrkii siirtämään sote-uudistuksessa hyvinvointialueille määrättyjä tehtäviä takaisin kunnille. Tämä tapahtuu tilanteessa, jossa kunnat ovat pakotettuja, jotteivät joudu valtionvarainministeriön virkahenkilöiden holhoukseen, leikkaamaan mm. opetuksesta, tiestön, kunnallistekniikan jne. päivittämisestä. Samalla valtio syytää rahaa kansallisoopperaan tukien sitä jokaista myytyä lippua kohden parillasadalla eurolla, Helsinkiin rakennetaan maailman kalliimpia urkuja, pääkaupunkiseudun lentokenttä on imenyt ja imee miljardeja euroja ja entäpä saman kulmakunnan passiiviväestön asuminen, sitä valtio tukee vuosittain sadoillamiljoonilla euroilla, jotka valuvat gryndereiden ja ay-liikkeen vuokrataloyhtiöiden kautta muutamille ökyherroille/tovereille.

 Alkanut sote-hullutus muistuttaa lähinnä Uraman työtä TPS:n johdossa. Rahaa menee rutkasti, mutta mitään hyvää ei synny sen vastineeksi. Sote uhkaa koko Suomen tulevaisuutta ja sen luomisessa tulee vahvasti mieleen Neuvostoliitto, jossa moskovalaiset virkahenkilöt median myötävaikutuksella imivät kaiken mahdollisen hyvän Moskovaan. Ja kuinkas kävi, koko suurvalta romahti pienen itsekkään, kansalaisten elämästä vieraantuneen pikkupiirin itsekkääseen vallankäyttöön. Aivan sama odottaa meitä, jos annamme nykytoopeilun jatkua edelleen. Viimeistään heti tulisi maakuntien kansanedustajien, heitähän on enemmistö Arkadian mäellä, toimia äänestäjiensä etujen puolesta - heistä yksikään ei asu pääkaupunkiseudulla.

14 kommenttia:

 1. Varhan aluevaltuustossa ovat mm:

  Kontu Laura, Uusikaupunki, Kokoomus
  Kontu Mauri, Uusikaupunki, Keskusta
  Laurén Heli-​Päivikki, Uusikaupunki, SDP
  Sjölund Janne, Uusikaupunki, SDP

  Mikä rooli heillä on ollut päätöksenteossa Uudenkaupungin Varha -palvelujen kehittämissä, säilyttämisessä ja edunvalvonnassa ? Miten he ovat äänestäneet Uudenkaupungin alueen palveluja koskevissa äänestyksissä ? Mitä ehdotuksia he ovat Uudenkaupungin palvelujen kehittämiseksi ?

  Taitaa saavutukset olla eräs lyhyimmistä listoista. Toki kampaviinerit on syöty, kokouspalkkio sekä muut korvaukset saatu ja oltu mukana päättämässä niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään mutta mitään positiivista ei ole saatu aikaan Uudenkaupungin Varha-palvelujen osalta.

  Pelkään pahoin, että Uudenkaupungin alueen edustajilla ei ole mitään muuta tehtävää kuin olla vain neljä muiden joukossa.

  Vai onko ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellä mainittujen valtuutettujen tehtävä on äänestää niinkuin ryhmä ja puolue sanoo eikä käyttää aivoja omaan ajatteluun

   Poista
 2. Ukin edustajat ovat vähemmistössä pienen kaupungin edustajina. Turun kaupungin ehdoilla Varhaa kehittyy tai jää kehittymättä. Tämän piti kyllä olla tiedossa jo ennen nykyongelmia, viime vuoden alussa Varhan aloittaessa toimintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmistö ei uusi tieto. Mitä nämä valtuuutetut ovat saaneet aikaan tai mitä ovat edes esittäneet olisi uusi asia.

   Poista
  2. Jos Turku päättää niin miksi ihmeessä edes näitä vaaleja järjestetään kun lopputulema ja vaikutusmahdollisuus tiedetään etukäteen. Tämä näennäisdemokratia näyttää sen mikä on demokratian todellinen tilanne ja vaikutusmahdollisuudet vaikuttaa jos et ole ole "valtavirrassa". Järjestetäänkö näitä aluevaltuustovaaleja vain sen takia, että ihmisillä oli näennäinen mahdollisuus vaikuttaa alueensa palveluihin ? Valitutko osallistuvat sen jälkeen toimintaan ikään kuin mitään ei voisi itse tehdä ?

   Poista
  3. Ukilaiset tienasai lähemmäs 15 000 euroa kokouspoalkkioina. Mitään eivät ole tehneet Ukin eteen.

   Poista
  4. Montako kokousta on ollut viime vuonna?

   Poista
 3. Moni ehkä vielä muistaa ehdokkaiden ylevät, äänestäjiä kosiskelevat monet paikallislehtien kirjoitukset ja kommentit ennen vaaleja. Sille tasolle on valittujen toiminta jäänytkin. Jotain ulostuloa voisi valituilta kohtuudelle odottaa eli mitä on tehty ja miten on toimittu Uudenkaupungin alueen eduksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusikaupunkilaiset unohtuivat heti. Turkulaisten jojoja ovat ugin aluevaltuutetut, tehdään se mitä puolue käskee.

   Poista
 4. Ettei iso kuva unohdu niin tässä pieni muistutus
  DW: Saksan ulkoministeri pakeni venäläistä lennokkia Ukrainassa https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010218283.html?post=304855

  VastaaPoista
 5. Ukilaiset demarit ja kokoomuslaiset tottelevat aina turkulaisten puoluetovereiden antamia ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surkimukset edustavat Uuttakaupunkia aluevaltuustossa.

   Poista
  2. Ohjeita? Kun saa ohjeita on mahdollisuus toimia toisin ilman seuraamuksia. Ps-palauttaa aluevaltuuston puoluetukia 🤔

   Poista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Muistakaamme ettei ole suotavaa, että nimettömät arvostelevat rajusti lajitovereitaan heidät nimeltä mainiten!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!