sunnuntai 18. helmikuuta 2024

RANSKANLEIPÄ TENTUNJUOJALLE - KÄYTTÖHUONE NARKKARILLE?Elämme ilkeitä, mutta myös ihmeellisiä aikoja. Joskus tuntuu, että ajan saatossa arvomme muuttuivat ja niitä pyritään muuttamaan koko ajan. Jos joskus Suomesta pyrittiin luomaan yhteiskuntaa, mikä tarjoaa tasapuolisesti terveyspalveluja/opetusta kaikille varallisuudesta, uskonnosta, uskomattomuudesta, asuinseudusta tai poliittisesta maailmankatsomuksesta piittaamatta ja suojelemaan kansalaisia huumeilta ja huijareilta, on tänäpänä tyyli aivan toinen. Yhteiskunnan varoilla kustannetaan toimialoja, jotka kohtelevat vanhuksia, vammaisia ja sairaita äärimmäisen tylysti. Kyseisten toimijoiden johtajat tienaavat pahimmillaan satojatuhansia euroja vuodessa ja verokikkailun ansiosta toimijoiden voitot katoavat ulkomaille? Vuosia valmistelimme sotekuvioa, joka mahdollisti härskin heikoimmilla rahastuksen. Moinen ei olisi tullut kuuloonkaan 1980-luvulla, silloin nykypäivän meininkiä olisi pidetty moraalittomuuden vuoksi mahdottomana. Asenne on muuttunut etenkin vasemmalle, jolle riittävät päätösten inhimillisyyttä huokuvat korulauseet, mutta päätösten toteutuskelpoisuudesta ei kukaan välitä tai päätösten aiheuttamasta kurjuudesta. Tulee mieleen vanha sosialistinen slogan: TOVERIT OLKAA REALISTEJA - VAATIKAA MAHDOTTOMIA!

Meillä nyhdetään rahaa maakuntien yrittäjiltä, metsureilta, tehtaiden duunareilta ja vientiteollisuutta tukevilta ammattikunnilta, kun kohotetaan polttoaineveroa, lakkautetaan joukkoliikennettä eli säästetään ja kerätään veroja pääkaupunkiseudun joutavan passiiviväestön miljardihankkeisiin. Joku espoolainen tarvitsee miljardin metron, jotta pääsee myymään hampurilaista pääkaupunkilaiselle pizzanpyörittäjälle. Kaikki vain siksi, ettei hampurilaismyyjä ja muut pääsevät viiden minuutin välein kotoaan ns. työpaikalle, vartti olisi liikaa. Samaan aikaan maakunnan vientiduunari/yrittäjä joutuu ostamaan kalliisti verotetun auton, kallista polttoainetta, jossa veroa suurin osa, jolla kustannetaan pääsääntöisesti pääkaupunkiseudun älytön turha törsääminen. Tähän ovat arvomme kääntyneet, tuskinpa enää voidaan puhua talvisodan hengestä tai kristillisestä lähimmäisen rakkaudesta, kun elämme kuin viidakossa, jossa vahvin ja härskein kurmottaa häikäilemättömästi heikompia. Lähimmäisestä välittäminen ja yhteisöllisyys on hävinnyt Suomesta kuin Marin vaalivoiton jälkeen eduskunnasta!

Tähän on tultu ja jos nykyinen hallitus ei halua parantaa lyhyellä aikavälillä em. heikompien asemaa vaan tähtää vain talouden kuntoon saattamiseen, ei sitä halua valtamedia tai oppositio eli vihervasemmisto edes pitkällä tähtäimellä. Sieltä ei ole tullut ensimmäistäkään esitystä, joka sulkisi hoivayhtiöiden ulkomaille valuvat rahahanat tai keskittyisi niiden asiakkaiden saaman kohtelun parantamiseen. Huolissaan ollaan jostain aivan marginaalisesta eli käyttöhuoneista, joissa narko-ongelmaiset voivat mukavissa lämpimissä oloissa piikittää itseään yhteiskunnan siistimissä turvallisissa oloissa. Jos näitä rakennetaan, tuleeko niihin sama rajoite kuin keskikaljan myyntiin eli ei ennen yhdeksää? Toisaalta tasapuolisuuden vuoksi yhteiskunnan tulisi jakaa tentun juojille ranskanleipiä, joiden läpi he voisivat viimeistellä herkkunesteensä maun. Onko yhteiskunnan ylläpitämä käyttöhuone jo käytännössä kokeiltu juttu, oliko entisen pääministerin virka-asunto sellainen ja saatiinko silloin kokemuksia siitäkin, kuinka pieni lapsi pärjää jauhojengin jaloissa? Sopii myös pohtia entisen pääministerin käytöstä, laskiko hän ja häneen kohdistunut myönteinen uutisointi huumeidenkäyttökynnystä, tulikohan ravisteltua liikaa pääministeri-instituutiota?

LINKKI:
5 kommenttia:

 1. Narkkaritkin ovat ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin usein myös turhia rikollisia ja yhteiskunnan ylläpidettäviä elämäntapaloosereita (ihmisiähän on moneen lähtöön), jotka myrkyttää myös lähipiirinsä. Tätä ei saa ääneen sanoa, kun vaan suvaitaan, suvaitaan, suvaitaan ja suvaitaan.

   Poista
 2. Kannattaa kysyä poliiseilta, ehkä heillä on paras asiantuntemus. Tuleeko huoneista yleinen kauppapaikka tai ympäristöstä??

  VastaaPoista
 3. Tuollainen päänsilittely ei auta pääsemään irti huumeista, jos auttaisi miksi maissa joissa noita koppeja on, löytyy vielä kopin käyttäjiä? Sama juttu alkoholisteilla, minua riepoo, kun heitäkin paapotaan ja voivotellaan vasureiden toimesta. Yhteiskunta voi tukea verovaroilla yhden kerran katkaisuhoitoa, sen jälkeen leikkiminen ja paapominen saa riittää. Kyllä täällä muillakin on huolia ja murheita, eikä niitä yritetä päätä turruttamalla ratkoa. Tai hellanlettas, alkoholismi olikin sairaus, jossa omat kädet kaataa juomaa omasta kurkusta alas, yhä uudelleen ja uudelleen. Narkkien ja juoppojen käsien amputointi voisi auttaa parhaiten tähän ongelmaan.

  VastaaPoista
 4. Ongelma pahenee poliisien vähyyden vuoksi. Huumeita saa levittää vapaasti, kun säästetään poliisikuluissa. Lisää poliiseja ei käy käyttöhuoneita.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!