maanantai 5. helmikuuta 2024

PUNA-MUSTAAT SIUNAA 2 MILJOONAN TEKONURMEN




Ennen vaaleja jotkut notkut vaaliteltoilla ja julistivat tuovansa muutoksen tuulia. Sillä he saivat ääniä ja niinhän ei käynyt. Kaupunkilaisten rahaa on törsätty miljoona tolkulla keskustaan ja rantaan, nyt avattiin uusi miljoonia euroja nielevä viemäri. Valtuusto päätti 700 000 euron tekonurmesta. Neljässä päivässä summa kasvoi 781 000 euroon, hintaa nosti valaistus. Kyseinen hintava tekonurmi on kaavailtu Pietolaan, koska siellä on mm. mainiot sosiaaliset tilat. Todellisuudessa suihkut sun muut ovat jo aikaa sitten aikansa eläneitä. Saman suuntaista totesi nuorisovaltuuston edustaja, kenen ääni toi raikkaan tuulahduksen meidän ikäkaakkien ummehtuneen örinän sekaan. Jos nyt tehdään kaavailtu tekonurmi, on seuraavana vuorossa, muutaman vuoden sisällä, uusien sosiaalitilojen rakentaminen. Eikä se ole halpaa, muistelkaapa mitä aikoinaan maksoi Sorvakon kentän klosetti - taisi kustantaa uusikaupunkilaisille 345 000 euroa, joten kalista rakentamista on odotettavissa tekonurmen lisäksi myös sen ympärillä. Nyt kädet ristii ja katse ylös: toivottavasti valitusprosessi katkaisee moisen vastuuttoman hankkeen etenemisen, se olisi selkeä kaupunkilaisten etu!

Kun muualla tekonurmia valmistuu alta puolella sen hinnan, mitä meillä sen kustannukseksi kaavaillaan, voi tältä pohjalta tehdä hyvän vertauksen: Olemme kuin kaksilapsisen perheen isä, kuka ostaa ensimmäiselle lapselle vitosen jäätelön kympillä ja jättää toisen lapsen ilman jäätelöä itkemään. Osuvasti kokouksen jälkeen Saaren Mikko totesi: Näinköhän saamme kahdenmiljoonan euron tekonurmen tillbehöreineen. Aivan kuten Turussa, meilläkin kaikki kestää ja maksaa mahdottomasti. Onkohan syy puna-mustassa valta-akselissa, joka hyväksyy kaiken kivan valmistelun kohtuuttoman kovaan hintaan. Voisimmeko välillä ottaa mallia vaikkapa kivasti kehittyvästä Naantalista, jossa valta-akseli on vallan toinen. Ehkä vaalien jälkeen saamme tähän muutoksen, nyt voimme vain kauhun sekaisin tuntein odotella: Vieläkö saamme tämän valtuustokauden aikana rahareiäksi ontuen vaappuvan funikulaarin Myllymäen rinteeseen?

11 kommenttia:

  1. Mistä puolueista Punamusta tarkalleen Ukissa koostuu tai mitä se blogin kirjoittajan mielestä tarkoittaa?

    VastaaPoista
  2. Sinimusta =punamusta. Sini=punainen.

    VastaaPoista
  3. Kokoomus on musta ja demarit on punainen. Jopa hölmö hoksaa tuon.

    VastaaPoista
  4. Demokratiassa ei oma mielipide välttämättä voita. Hommaa Java enemmän ääniä, niin vaikuttaminen on helppoa, kuin blogin kirjoittaminen.

    VastaaPoista
  5. Laululavalle saatiin hintaa 250000€, onneksi saatiin torpattua demarien huuhaa hanke. Joku muistaa kuuluisan grillikatoksen hinnan.

    VastaaPoista
  6. Kuten virkahenkilö vastasi. Ei ole tehty arviota paljonko on teknistä käyttöikää jäljellä pukutiloilla (Ei tietenkään tehty, arvioon oli joutunut heti lisäämään pukuhuoneet ja tuomarin tilat sekä yleisö wc:t)

    VastaaPoista
  7. Kiitos käynneistä plus nasevaasta kommentista ja muistin parannuksista! Kokemus ja faktat puhuvat väittämäni puolesta, joten se ei ole mielipide. Milelipidehän on vain saari totuuden ja valheen välillä, oliko Platon, kuka totesi noin. Minä olen ääneneni kerännyt, joten yritän jotenkin kunnialla, enempiä ärsyttämättä, lyllertää hissukseen tämän valtuustokauden loppuun!

    VastaaPoista
  8. Kokoomus on pettänyt pahasti. Se ei voi olla näkymättä ens vaaleissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petti pahasti, ja kirsikkana kakussa, uhoilu YT-neuvotteluissa. Tervemenoa.

      Poista
  9. Punamusta on valtakunnan tasolla Sdp-Kesk vetoista. Ehkä Ukissa asia on toisin. Paloautokin on sitten varmaan sininen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoh hoijaa punamulta on kepu ja demarit

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!