perjantai 9. helmikuuta 2024

VALTAMEDIA EPÄINHIMILLISEN UUSLIBERALISMIN ÄÄNENKANNATTAJA!



Vähän väliä saat tuutista tai toisesta joko kuunnella tai katsella, mikä on edistyksellistä eli uusliberalistista ja ihannoitavaa ja mikä taas on taantumuksellista ja peräti inhottavan junttimaista eli konservatismia. Entäs miten parhaillaan näyttää kuuluvansa moderneihin uusliberalisteihin eikä kuvottaviin junttikonservatiiveihin? Sehän onnistuu parhaiten äänestämällä homoa. Pohdi omilla aivoillasi, kuinka olennaisesti presidentin tehtävien hoitoon vaikuttaa se, mikä on ehdokkaan sukupuolinen suuntautuminen? Käsittääkseni saman verran kuin naisen kyky pystyä virtsaamaan nimensä seisaalta hankeen. Valtamedian luomat ja toistamat stereotypiat suorastaa kuvottavat ja ovat samalla tasolla kuin pahantahtoisten kiusaajien ikiaikaiset ennakkoluulot: Punatukkaiset eivät pääse taivaaseen, tai juutalaiset ovat pahoja, ruotsalaiset ovat ho.... jne. Jos ihmistä arvioidaan hänen henkilökohtaisten syntymälahjojensa perusteella, täytyy ensimmäiseksi ja eniten vaikuttavana ottaa esille luonne sekä sen lujuus. Jos ihminen kykenee myötäelämään aidosti ja on valmis uhrautumaan heikompien vuoksi, on häntä siunattu sellaisella luonteella, jolla johdetaan menestyksellä isompaakin joukkoa hankalinakin aikoina. Tällä taas ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten ja kenen seurassa ihminen nukkuu.

Seuraavaksi sopii verrata uusliberalismia ja konservatismia keskenään. Vanhassa maailmassa, kun konservatiivit olivat vallassa, oltiin valmiita yhdessä toisten kanssa ase kädessä puolustamaan toisia. Ilman urputtamista ja eläkeläisiä kadehtimatta nykyiset konservatiivit rakensivat tämän maan sairaalat, maantiet, sähköverkot, peruskoulusysteemin ja tekivät Suomesta suomalaisen vientivetoisen hyvinvointivaltion. Tämän päivän konservatiivit loivat maan, jossa sairaat ja vammaiset kuten ikäihmisetkin saivat laadukasta hoitoa varallisuudesta riippumatta. Mitä pahaa mainitussa kehityksessä on? Mitä enemmän ns. uusliberalismi on vahvistanut jalansijaa maassamme, sitä surkeammiksi ovat heikoimpien olot käyneet. Esim. inhimilliset uusliberalistit sallivat sen, mitä konservatiivit kammoksuivat eli rikastumisen köyhien, sairaiden, vammaisten ja muiden heikompien avulla. Uusliberalismin aikana Suomi muuttui maaksi, jolla on varaa maailman kalleimpiin urkuihin, mutta ei kattaviin tasa-arvoisiin terveyspalveluihin - turvallinen peruskoulu muuttui laitokseksi, jossa vartijoista, aidoista ja kameroista huolimatta lapset oppimisen sijaan kiusaavat ja jopa tappavat toisiaan. Nyt niitetään edellisen uusliberalistisen hallituksen kylvämää ja valtamedian mahtavaksi markkinoimaa satoa eli vanha hyvin toiminut ja tasa-arvoinen terveydenhuoltojärjestelmämme on romutettu. Vaikka Suomi oli rikkaampi kuin koskaan, se velkaantui ja velkaantuu yhä. Kun vertaa uusliberaaleja ja konservatiiveja, mitä muuta tähän voi todeta: Herra varjele meitä uusliberalisteilta ja siunaa tavalliset kadun tallaajat, homoja unohtamatta!

4 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus, asia on hyvin pitkälti noin. Joka kieltää ei kyllä seuraa politiikkaa.

    VastaaPoista
  2. Näinhän se prkl! Mutta on ihan rehellisesti kysyttävä, miksi me annettiin kaiken tämän paskan tapahtua? Oltiinko me niin avuttoman tyhmiä tai hyväuskoisia, ettei ymmärretty mihin ollaan menossa? No, siitä se on kuitenkin lähdettävä, että kaikki ei ole vielä menetetty, ja että kyllä tästä vielä työllä noustaan. Mutta uusliberalisteihin on suhtauduttava kuin vihollisiin, ja kaikkiin heidän hankkeisiinsa on otettava johdonmukaisen ja jyrkän kielteinen kanta. Eivät ne muuta halua kuin valtaa ja resursseja toteuttaa omia umpityperiä ideologioitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän voi kääntää kuntapolitiikkaankin. Olisi jo korkea aika lakata hahattelemasta typeryyksiä ja laittaa asialliset asiat kuntoon.

      Poista
  3. Suomella pienet murheet mitä on voi kohta olla edessä

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-209202

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!