perjantai 23. helmikuuta 2024

MARIN VEI VALTAMEDIAA JA VALTAMEDIA KANSAA




Meillä on mutumedia. Se ei jaa objektiivisesti tietoa, vaan omia asenteellisia mielipiteitään totuutena. Valtamediamme on vallan väline, joka haluaa nousta ja pysyä vallan huipulla. Valtamedia tuki Marinia aivan kaikessa, mitä hän teki. Pienintäkään kritiikkiä ei ilmennyt, kun po. mimmi örvelsi kansan varoilla kemuista kolmanteen. Nyt näemme, mihin tämä pääministeri-instituutin ravistelija vei Suomen - siinä sivussa tuli ravisteltua kansan kukkaro tyhjäksi. Nyt samainen köyhän kansan äänillä valtaan ja rikkauksiin noussut matama elvistelee kalliissa vaatteissa, loistoautoissa ja luxushotelleissa. Kyseessä on takinkääntöjen ja härskiyden huippu, hän ohittaa jopa Soinin takinkäännön niljakkuudessa. Tapahtunut on tapahtunutta, mutta kaikesta tästä voimme oppia jotain ja tuo oppi sisältyy medialukutaitoon. Meidän ei tule uskoa valtamediaamme, joka toitottaa olevansa maailma luotettavin media. Jos mediamme olisi luotettava tai edes ammattitaitoinen, ei sen tarvitsisi päivät päästään vakuutella omaa luotettavuuttaan ja erinomaisuutta. Totuus on, että muutama päätoimittaja päättää, mitä suomalaiset kuulevat, näkevät ja lukevat. Eivätkä nämä päätoimittajat häikäise ammattitaidolla tai moraalillaan.



Pikkuhiljaa alkaa Marinin elostelu ärsyttää myös mediaa, josta jo kuuluu soraääniä, jotka tuomitsevat expääministerin mahtipontisen rikkaan ja tuhlailevan elämäntyylin. Totuus on kuitenkin se, että ei Marin itseään vallan ja ökyelämän huipulle nostanut, sen teki meidän media. Ilman mediaa tai toisen sorttisella uutisoinnilla Marin ei olisi koskaan noussut kekkuloimaan kansakunnan kaapin päälle. Älkää siis syyttäkö Marinia vaan valtamediaa, joka loi mielipiteeseen, ei totuuteen, nojaavan mielikuvaa maan pelastavasta, epäitsekkäästä ja köyhiä rakastavasta rockstarapääministeristä. Valtamedia antoi Marinin viedä itseään kuin metrinmittaa ja valtamedia vei kansaa. Demokratia, joka perustuu tietoon, ei toiminut, koska tieto oli väärää ja nyt ollaan siis taloudellisesti todella syvässä onkalossa miltei Mariaanien haudassa. On siis aivan väärin haukkua Marinia, hänhän sai mitä halusi - tuli, näki, voitti! Jotta vastaavalta vältytään jatkossa, on kansan vaadittava median suhteen rehellisyyttä eikä missään tapauksessa hyväksyä sitä, että media käy pian julmasti Marinin kimppuun aivan kuten se kävi Junnilan kimppuun. Meidän ja median tulee muistaa ja se, että mielipiteet ovat saaria totuuden ja valheen välillä - mielipiteiden sijaan median tulee tarjota totuutta! Kun valtamediamme on, mitä on, suosittelen aina sen tarjoamien lähteiden tarkastusta ja senkin jälkeen lähdekritiikkiä. Joka kerta, kun media ylistää omaa luotettavuuttaan, se tekee näin valheen jälkeen - eihän rehellisen tarvitse jatkuvasti vakuutella viattomuuttaan!

4 kommenttia:

  1. Ihanko sinä Valkonen oikeasti luulet, että rehelliset rasvanahkaduunarit ja maalaisjuntit ympäri Suomenmaan hyvinkin uskovat siihen valtamedian suoltamaan paskaan? Enkä nyt puhu Kallion lattenlipittäjistä tai Tampesterin universtaan höynäytetyistä. Turha luulla! Todellisuuden ja valtamedian satuhegemonian välillä on ammottava kuilu - jota ko media yrittää onnahdellen peitellä sillä kaikenkattavalla mölinällään, esimerkiksi näistä mannasariineista. Sitä mölyä kuvastavat oikein hyvin nämä ylen ja kaupallisten tv-kanavien huuto- eikun viihdeohjelmat. OK, tasapuolisuuden vuoksi: on joitakin ohjelmia, jotka käsittelevät, tosin useimmiten vain kuvailu- tai paljastustasolla meitä kaikkia koskettavia aiheita, esimerkiksi ylen A-studio. Vaan enpä muista nähneeni mitään tietoja näiden katsojamääristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Olavi näkemyksestäsi ja muille kiitos vierailuista! Melkoisesti Marin sai ääniä, samoin SDP eli yllättävän moni äänesti heitä. Veikkaan, että, jo alkanut, duunarien marssi vasemmistosta poispäin kiihtyy, jos tämä poliittinen kulmakunta ei ota eroa expääministerin ökytempauksiin.. Se on pitkälti persuista kiinni, minne marssi johtaa - persuihin vai nukkuvien riveihin?

      Poista
    2. On muitakin vaihtoehtoja kuin persut ja "nukkuvat". Mediavaikuttamista tämäkin blogi näyttää olevan.

      Poista
    3. Kiitos käynneistä ja hyvästä kommentistasi! Kaikki ulostulot vaikuttavat lukijaan jotenkin, mutta somessa saa yleensä vastapuolikin sanoa sanottavansa toisin kuin valtamedian väylillä.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!