torstai 22. helmikuuta 2024

3 296 YLETÖNTÄ YLELÄISTÄ KUKKAROLLASI!


                                         Väkeä kuin YLE:ssä, mutta nyt näkyy ja kuuluu!


Tehokkuudelta YLE on kuin suuri ja mahtava Neuvostoliitto. Väkeä on niin, etteivät ulostulotuutit piisaa. Sain juuri tietää, että yksi entinen työka.., siis tyyppi, jonka olin havainnut kanssani samassa työpaikassa, jäi eläkkeelle YLE:ltä. Itse olen jonkinmoinen YLE:n palveluiden käyttäjä, mutta kyseistä, juuri eläkkeelle jäänyttä tapausta en ollut lähetyksissä nähnyt saati kuullut, en vaikka kuuntelen varsin runsaasti YLE AREENAN laadukasta äänidokumenttitarjontaa. Tästä johtuen klikkasin tiedot YLE:n henkilöstöstä eli hienosti sanottuna, jos olisin ollut YLE:llä töissä toteaisin: tein haasteellista tutkivaa journalismia. Luonteeltani laiskana tyydyin ja tartuin ensimmäisiin vastaan tulleisiin vuoden 2020 lukuihin, joka valaisi seuraavaa: 3 296 henkilötyövuotta ja 3 304 työsuhdetta. Tuo harmaa massa sisältää armeijatermein prikaatin verran porukkaa, josta suurin osa ei kuulu eikä näy vaikka kuinka kuulostelisi tai tiirailisi eli voitaneen puhua jonkin sorttisesta hiljaisten, varjojen mailla äänettömästi näkymättöminä vaeltelevien, takarivin Taavien ja Tiinojen työsaattohoitolaitoksesta.

Kuluvana vuonna YLE:n toimintaa pyöritetään 595 379 000 eurolla. Tuolla rahalla saavat temmeltää vakituiseen harmaaseen armeijaan kuuluvien 3 304 yleläisen lisäksi 4 319 freelancerpalkkiota nauttinutta tyyppiä. Tuo porukka sairasti 2020 niin, että statistiikkaan kirjattiin 25 947 sairaspäivää. Sen sijaan, porukan kokonaismäärään nähden työtapaturmia kirjattiin varsin vähän eli ainoastaan 47. Tähän voinee sarkastisesti todeta: Kun ei mitään juuri mitään tee, ei mitään satukaan - ei hyvää ei pahaa. Kun kuuntelet radiota ja katselet televisiota, lähes aina samat tyypit työntyvät kuuloosi tai ilmestyvät ruudulle, joten missä ovat nämä muut tuhannet ja tuhannet tyypit. Ei tuollainen määrä voi piileksiä maakuntaradioissakaan vaikka pelkästään Turussa ja Porissa lojui 35 vähätöistä toimittajaa. Enemmän kuin perusteltuna pidän sitä, että YLE:n tehokkuutta voisi tarkastella positiivisesti ajatellen eli noilla puitteilla ja varoilla tulisi kyetä tuttamaan paljon enemmän ja laadukkaampaa lähetystä. Painopistettä voisi siirtää takaisin maakuntiin, joissa oli kansaa mainiosti palveleva toimintamalli ja on näköjään vieläkin, ainakin Lounais-Suomessa, runsaasti väkeä tanakkaan tapahtumien seurantaan ja toteuttamiseen. YLE on kuin Neuvostoliitto ja pahimmillaan sille käy kuten Neuvostoliitolle, jonka tehoton keskusjohto teki kuolevan tehottomaksi!

LINKKI:

7 kommenttia:

  1. "...noilla puitteilla ja varoilla tulisi kyetä tu[o]ttamaan paljon enemmän ja laadukkaampaa lähetystä" Samaa olen ihmetellyt, paljon en enää televisiota katso, olen jo kyllästynyt samoihin naamoihin niin toimittajina kuin ns. asiantuntijoinakin, eniten kuitenkin vaikuttaa etten tunne enää saavani luotettavaa tietoa, koen Ylen poliittisesti liian ideologiseksi, liikaa vasemmalla, vieläpä amerikkalaisessa woke-hysteriassa rypeväksi laitokseksi. Feminismi ja monikulttuurisuus jyllää, oman maan kulttuuriperintö koetaan liian valkoiseksi, ja tuomitaan.

    VastaaPoista
  2. YLE:n ohjelmatarjonta on ehdottomasti hintansa "väärtti". Ilman MAINOKSIA voin katsoa ohjelmia niin TV:stä kuin YLE Areenan kautta. Areenasta voi katsoa jo menneitä ohjelmia (jopa vuoden takaisia) tai tulevia sekä elokuvia ja sarjoja. Lisäksi on radio, ja sen monipuoliset ohjelmat. YLE -veron kk- hinnalla tuskin saisin vastaavaa ohjelmistotarjontaa mistään. Maksan siis veroni mielelläni.

    Aina voi valittaa, kaivella ja yrittää olla nokkela mutta miksi pitää "käydä katkolla", "palataan hetken kuluttua", "jatketaan pian", "käydään jääkaapilla", "tämän ohjelman tarjoaa XXXXX-yritys". Mainosten "pakkosyöttö" KESKEN ohjelmien on aivan järjetöntä vaikuttamista. Tätä jopa nuorten ja lasten ohjelmissa.

    YLE:n toimintaan kriittisesti suhtautuvat kuitenkin lähes kaikki katsovat YLE:n ohjelmia. Toisaalta olisimme melko "heikoilla jäillä" jos vain markkinaraha ratkaisisi sen mitä tietoa ja mitä ohjelmia meille välitetään eri kanavien kautta. Digita on jo amerikkalaisten omistuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän nyt ole kyse huonosta lähetyksestä vaan paljosta väestä. Tarvitaanko tuo kaikki väki, joka on palkkalistoilla. Toiminta on tehotonta. Jos tahtoo parempaa ei se ole lähetysten haukkumista. Eikö käyttäjillä ole oikeus vaatia Yleltä enemmän, kun sen maksavatkin? Jos ei käytä Ylee ei kai sen lähetyksillä ole väliä?

      Poista
    2. Millä mittareilla YLE:n toiminta on "tehotonta" ? Kertokaa nyt muutama esimerkiksi malliksi. Henkilöstömäärä ei sellainen ole. Java on varmaan asiaa tarkasti tutkinut kun aiheesta kirjoittaa, eli kerro ? Pitää muistaa että YLE:llä on muitakin toimintoja/velvoitteita jotka eivät ole ns. taloudellisesti kannattavia.

      Poista
    3. 8 000 työntekijää ja 600 miljoonaa euroa ja lähetykset ovat mitä ovat. Sarjojen uusintoja uusintojen perään. Helvetin kallista musiikkihömppää ja niiden uusintoja. Poliittiset lähetykset puolueellisia. Urheilussa jäänyt paitsioon.

      Poista
  3. Voi pyhät sylvit, miten YLE on onnistunut täyttämään YLE Podcastit pelkällä kiljunnalla. Ei siis järjen hiventäkään niistä löydy, ellei klikkaa Tiede-osiota, josta vielä saan edes jotain kuunneltavaa. YLE:n radio-ohjelmatjan on jo pilattu ns nykymusiikilla, joka on pelkkää kijuntaa ja hihhulointia, missä ei musiikkia yhtään. Suomalaiset joutuvat tahtomattaan kustantamaan täysin lahjattomien "taiteilijoiden" eetteriin suoltamaa kiljuntaa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos käynneistä ja Kati Sinnemaalle(Brainleakille) kärkevästä kommentista - käykäähän vilkaisemassa hänen blogiaan! Yle Arenassa myös historian tarjonta on kohdallaan. Minä lopetin Radio Suomen kuuntelun kun Neumannin Naisellen väristiin tuutista ulos varmaankin viidennenkymmenennen kerran saman kuukauden aikana, samoin kyllätyin Mikko Kuustosen Kaktusviinoihin kuten tähän uuden allon yninään, huutoon ja naislaulajien ärsyttävään honottamiseen. Meillä Suomessa taitaa olla olla enää yksi hyvä yhtey ja pitääkö senkin nimen olla Haloo HELSINKI?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!