sunnuntai 25. helmikuuta 2024

VALTAMEDIA KAIVAA HÖMPPÄHAUTAANSA
Valtamedia varoittaa somesta ja etenkin kiinalaisesta TikTokista. Samalla se ylistää omaa luotettavuuttaan maailman ykkösmediana. Syy somekammoon on yksinkertainen: valtamedia pelkää asemansa heikentymistä. Maailmalla etenkin USA:ssa some tarjonta talloi muutamassa vuodessa sikäläiset hömppä/juorujulkaisut maanrakoon. Ainoastaan rohkeat, kärkevät, vahvat ja/tai monipuoliset uutistentarjoajat on säilyttäneet asemansa ja nekin pitkälti siksi, että ovat oppineet hyödyntämään internetin nopeutta ja interaktiivisuutta. Meillä juuri interaktiivisuus aiheuttaa valtamediassa pelkoa - reilut viisi päätoimittajaa pelkää viidenmiljoonan suomalaisen kysymyksiä ja ajatuksia. Onhan selvää, että viidestämiljoonasta suomalaisesta kumpuaa enemmän aivokapasiteettia, tietoa ja luovuutta kuin muutamasta valtamediaa pyörittävästä päätoimittajasta. Siinä on havaittavissa hyvin yksinkertainen syy merkittävämpien mediavetäjiemme itsekehuun ja vaisuun toimintaan sekä hömppäpainotteisuuteen.

Jos valtamediamme tarjonta olisi laadukasta, monipuolista, moniarvoista ja faktoihin nojaavaa, niin sometuutit eivät sitä kykenisi haastamaan. Aina samat naamat toimivat asiantuntijoina vaikka heidän tulkintansa lojahtavat lähes järjestään ahterilleen: koska valtamedian asiantuntijat ovat kyenneet ennustamaan laman/taantuman tai tien siitä pois, koska Venäjän talous romahtaa pakotteiden vuoksi, senhän piti tapahtua viikossa parissa, koska mahtavaksi mainostettu sote-uudistus alkaa toimia kansan parhaaksi ja mitä lumisen pakkastalven keskellä värjöttelevä kansalainen tuumii median uholla markkinoiman ilmastonlämpenemisen uskottavuudesta? Siinä muutamia kysymyksiä, joihin totuuteen perustuva vastaus lyö valtamedian ennusteita tylysti kasvoihin. Ja, auta armias, jos kyseenalaistat mitään po. julkaisusuunnan väittämää, saat herkkähipiäiset toimittajat silmillesi ja sinut tuomitaan trolliksi tai disinformaation levittäjäksi. Et saa tuomita edes sitä hömppää, mitä sinulle sinun rahoillasi tarjotaan - kuten Pravda Neuvostoliitossa meidän valtamedia tarjoaa sinulle Käärijää ja muuta joutavaa, jotta nöyränä ottaisit vastaan kaiken sen, mitä sinulle Minna Pyykön maailmassa tarjotaan eli tee jotain elämää suurempaa ja pelastat pörriäisen.

Viime hallituksen aikana, voimakkaasti harvoihin käsiin keskittynyt, valtamedia muutti melkoisesti uutisointia. Kun aiemmin ministereihin liittyvät uutiset koskivat koko kansaa ja ne olivat jokseenkin vakavia, nyt tyyli muuttui totaalisesti. Ministeriuutisista tuli juoru-uutisia. Se taas hämmästytti ja kummastutti kansaa, jonka vastineeksi pääministeri haukkui valtamedialta saamassaan ajassa/tilassa , tästä päivästä jälkeenjääneiksi, boomereiksi. Kun yksi ministeri teki merkittävää energiasopimusta, joka nyt maksaa suomalaisille joka ainoa viikko miljoonia euroja, sai po. ministeri antaa uutistuuteissa energiansäästövihjeeksi papiljotin käytön lämpörullien sijaan. Tällaiseen idioottimaiseen hömppään ei luota kukaan ja meillä se on vallannut ns. aiemmin varteenotettavat uutismediat, joten sama on odotettavissa meillä kuin USA:ssa hömppä ja juorut siirtyvät someen. Toivokaamme, että meilläkin alkaa löytyä uusmedian tuottajia, ketkä lyövät vanhan tunkkaisen median päiviltä. Uskon tämän olevan vain ajan kysymys, sillä toimivan mediaväylän perustamiseen ei enää tarvita painokoneita, studioita, lähettimiä eli melkoisesti pääomaa periaatteessa riittää jos sinulla on asiaa, osaamista ja älykännykkä, joten mennee vain muutama vuosi, kun valtamedia putoaa oksaltaan!

7 kommenttia:

 1. Oikeaa puhetta - vaikka Minna Pyykkö onkin ihan jees ja ne pörriäiset meidät täällä hengissä pitävät, usko tai älä. Mutta siinä olen täysin samaa mieltä, että hömppämedia joutaa jumalauta jo mennä. Kai se jotain vallankäyttöä tai sen yrittämistä kuvastaa sekin, minkälaista viihdepotaskaa tuutti on täynnään. Olisipa meillä tosiaankin media, jonka välittämiin tietoihin voisi luottaa ilman, että joutuu itse tarkistamaan toimittelijan/jattaren agendasuoltamiset.

  VastaaPoista
 2. Mediasta poimittu. Yksi kuva näyttää: Kiinaa kohtaa ennennäkemätön haaste, joka voi mullistaa maailman
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yksi-kuva-nayttaa-kiinaa-kohtaa-ennennakematon-haaste-joka-voi-mullistaa-maailman/794d4d1e-2dbf-48ce-885d-1cc61209fc28

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko tähänkään tietoon luottaa vaiko onko valtamedian "aivopesua" ?

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja pohdinnastasi! Luulisi ainakin viehreiden tykkäävään, kun väki vähenee tuollaisessa hiiliuunikansassa ja varmaan sapuskaakin riittää maailmalla paremmin, jos tuo uutinen nyt pitää paikkansa.

   Poista
 3. Kiitos kommenteista ja hyviustä näkemyksistä! Olavin lailla kaipaan uutta raikasta ja tietoa jakavaa tasapuolista mediaa, minusta hömpän voi panna maksulliseksi! Hyvä pointti tuo Kiinaa väijyvä pahan suuri väkikato, näinköhän paikkaavat sen pakolaisilla vai automaatiolla?

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!