tiistai 29. maaliskuuta 2016

Stubbin ja Soinin lähtö = Suomen nousu

Jan Vapaavuoren kirja ja esiintulo antavat melkoisen mahdollisuuden suomalaisen politiikan uudistamiseen. Lopullisesti muutosmahdollisuuden nosti esiin Kokoomuksen paimenkirje, joka lähetettiin Stubbin tietäen ja työrauhaa ministeri Stubbille vaatien. Kirje on poikinut lisää kriittisiä esiintuloja Kokoomuksessa. Kovimmin muutosta on vaatinut kansanedustaja Lehti, joka luokitteli julkisissa kommenteissaan Stubbin kovaksi kuntoilijaksi ja varsin kelvottomaksi ministeriksi.

Vapaavuoren, Lehden, Haglundin ja muidenkin tokaisuista saa väkisin sen käsityksen, että meillä on toinenkin ministeri, jonka tyyli muistuttaa Puer aeternus oireyhtymästä (Peter Pan -syndroomasta) kärsivän miehen tai narsistin käytöstä. Niin merkittävä valtakunnallinen asema kuin koko Suomi on tällaiselle ihmiselle vain väline itsensä tehostetulle julkituomiselle. Tällaiset ihmiset ovat yleensä sosiaalisesti kyvyttömiä ja taas se ei oikein sovi ministerille. Esimerkkeinä valtaan päässeinä narsisteina voitaneen pitää Hitleriä ja Stalinia, joten jokainen voi mielessään kaavailla tällaisissa ihmisissä piileviä riskejä heidän päästessään määräilemään kansakunnan huipulle.

Linkki: ScienceDaily Peter Pan Syndrome

 Kokoomuksessa ollaan varsin tyytymättömiä hallituksen linjaan, samoin puolueessa kyetään avoimesti arvostelemaan edellisen kokoomusjohtoisen hallituksen saamattomuutta. Voimakkaimmin Kokoomuksessa tyytymättömyys puolueenjohtajaan  muhii puolueen talousosaajien keskuudessa. Siellä kuten myös oppositiossa epäillään vahvasti ministerien kykyä saattaa Suomi nousuun. Tästä johtuen Kokoomuksen sisäinen kirje, jonka piti rauhoittaa ja mitä ilmeisimmin taata Stubbin uudelleenvalinta puheenjohtajaksi, toimii toisinpäin. Nyt Kokoomuksen sisällä alkaa melkoinen linjanveto ja puolueessa syrjään pistetyt talousmiehet, yrittäjät jne. haastavat vaihtoehdoillaan nykyjohdon.

Mitä ilmeisemmin Kokoomuksessa käy kuten SDP:ssä, jossa Urpilainen ja Jungner saivat lähteä ja ay-väki otti komennon eli Kokoomuksen johdossa teoreetikot ja ammattipoliitikot  vaihtuvat taloudesta ymmärtäviin ja yrittämisen arjesta tietäviin käytännön osaajiin. Tämän seurauksena Kokoomuksen kannatus lähtee nopeaan nousuun, mutta tietenkin sillä edellytyksellä, että puolue ryhtyy myös ajamaan uusien johtajien näköistä politiikkaa. Tämä tuskin onnistuu nykyhallituksessa, joten syksyllä Suomessa ovat edessä erittäin todennäköisesti vaalit.

Vaalien jälkeen työväestö ja yrittäjät ryhtyvät ajamaan omien etujensa kompromissia ja Suomen etua. Tältä pohjalta syntyy vasemmiston ja Kokoomuksen hallitus, joka nostaa Suomen talouden ja elämisentason nousuun. Suomen nousun takana ovat aina olleet yritysväen ja työntekijöiden yhteisten etujen löytyminen eikä ne sovi mitenkään nykyisen hallituksen hallitusohjelmaan. Syksyllä Kokoomuksella on mahdollisuus nousta kuskin paikalle ja miksei se nousisi, kun puolueen ja maan etu ovat yhteneviä.

Samaa tyytymättömyyttä ja sen seurauksena vaihtoehtoa lähtöä hallituksesta esitettiin aikoinaan Perussuomalaisissa, mutta siellä Peter Pan- oireyhtymä ja narsistityylillä esiintynyt puheenjohtaja hiljensi nuolijoidensa avulla, vaalilupausten noudattamista vaatineet omilla aivoilla ajatelleet. puolueen jäsenet. Tuskin Kokoomuksessa ollaan yhtä tyhmiä plus itsekkäitä ja käännetään selkä vaalivoitolla kuten Perussuomalaiset.

Vaalien tuloksen vasemmiston sisällä ratkaisee pitkälti Vasemmistoliiton puheenjohtaja valinta. Jos puheenjohtajaksi nousee enemmän punainen suomalaisen arjen asiantuntija kuin vihreä maailmaa syleilevä haihattelija, puolue saattaa yllättää SDP:n. Se on selvää, että Perussuomalaisten uskottavuus on karissut vaalilupauksia ahmiessa. Soini on sama kuin Perussuomalaiset ja kun Soini ei ole enää mitään, ei Perussuomalaisetkaan ole sitä vähää.

Linkki: Eero Lehti lyttää Stubbin Iltasanomissa

20 kommenttia:

 1. Osa totuus tuossa javan kirjoituksessa piilee, mutta ei silti noin yksinkertainen mitä kirjoittlet.
  Siitä olen samaa mieltä jos vasemiston johtoon nousee vasemistovihree se oli sitten sen tarun loppu.
  Nyt on vassareilla etsikkoaika ja oletan, se tuhlataan liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin vihreyteen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käymisistä ja kommenteista! Se kuitenkin on käynyt selväksi, että on puolueita, joissa saa puhua ja puolue, jossa yksi mies puhuu ja häntä saa vain ylistää - sovellutus yksi mies yksi ääni periaatteesta.

  Vasemmistoliitolla on todellinen sauma nousta vasemmiston ja työväestön ykköspuolueeksi, saas nähdä käyttääkö puolue sen.

  VastaaPoista
 3. Voipi olla että mahdollinen vasemmistovihreytyminen ajaa puolueen kiville. Ja sen päivän haluaisin myös nähdä että Suomessa järjestettäisi ennenaikaiset eduskuntavaalit. Kuntavaalitkin siirrettiin ensi keväälle. Tosin jos olisivat samaan aikaan jos vaikka Sipilä lunastaisi lupauksensa. Ainakin kertaa on luvannut jättävänsä pääministerin homman ellei asiat ala edetä oikeaan suuntaan. Katsotaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommentista! SSS-hallitus vie Suomea päin helvettiä, samoin Kokoomuksen kannatusta. Ei siellä odoteta tumput suorana ja vähät välitetä kannatuksen roimasta laskusta. Myös Keskustassa alkaa olla paineita tyytymättömyyden muodossa. Ainoastaan Persut = lue Soini ovat tyytyväisiä ja vähät välittävät äänestäjistään.

  VastaaPoista
 5. java jorinaa ei päätä ei häntää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alustuskirjoitus on kaikin puolin hyvä ja herättää keskustelua, enhän minäkään yksiselitteisti kaikkea allekirjoita , kun on on off kirjoitus, ei sitä huonoksikaan voi haukkua.
   Anonyymi joka kirjoittaa kommentin 19.15, olettaisin olevan arvostelua kirjoittajaa kohtaan kuin tekstiä.

   Poista
  2. Java pakkaa olemaan oikeassa ja se ärsyttää.

   Poista
 6. Halla-Aho tiesi mitä tuleman pitää ja valitsi Brysselin.
  Halla-Aho seuraava puh.j. Soini osti terhon eduskuntaryhmän puh.j. paikalla.

  VastaaPoista
 7. Tik tik tik ja pallit heiluu kiihtyvään tahtiin . Näin se nyt vaan on.

  VastaaPoista
 8. Tässä kannanottoa kirkon päämiehen sanomisista ja lisäksi maikkarin netistä löytyy on-off-äänestys saman miehen sanomisista. Miten mahtaa kansa äänestää kirkon avoimista ovista?

  http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommentti-harhaisia-kasityksia-kirkosta-kristinusko-ei-ole-isanmaan-asialla/5813540

  VastaaPoista
 9. Näin
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/arkkipiispan-pakolaispuheista-taas-eropiikki-kirkosta-makinen-kaansi-selan-omalle-uskonnolle/5813002

  VastaaPoista
 10. Arkkipiispa toimii kuten kristityn kuuluukin toimia.

  VastaaPoista
 11. Arkkipiispa on ahne joka ei anna omasta mitään köyhille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/289996-vuokrat-pomppasivat-entisissa-seurakuntayhtyman-asunnoissa
   Kirkko myi pilkkahintaan köyhien asunnot sijoittaille

   Poista
 12. http://yle.fi/uutiset/eero_lehti_jatkaa_stubbin_ryopyttamista_yleensa_ihminen_menestyy_jos_motivaatio_on_kunnossa/8775130

  VastaaPoista
 13. http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/03/29/arkkipiispa-ja-hallituspuolue/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa pääosin ikävää tekstiä luettavaksi. Että näiden kaikkien vaikeuksien keskellä vielä jaksetaan asioihin sotkea tuo taruhenkilö parin vuosituhannen takaa.

   Poista
  2. Kevyet blogit syövät blogien uskottavuutta. Näitä uuninpanoja ilmestyy päivittäin lisää. Enpä enää eksy sinne.

   Poista
 14. http://www.jorieskolin.com/news/tuonkin-piispan-paikka-on-koylionjarven-jaalla-ja-paiva-jona-mina-liityin-kirkkoon/

  VastaaPoista

 15. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 3000 € 3.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!