tiistai 15. maaliskuuta 2016

PS:n ainoa tarkoitus: Turvata Soinin eläkepäivät?

Ensimmäisen jytkyn merkittävimpänä seurauksena voidaan pitää sitä, että Perussuomalaiset ovat saaneet siitä asti kuukausittain noin noin 500 000 euroa viestintä- ja puoluetukea. Jytkyn vaurastuttama puolue osti 2012 Helsingistä arvokiinteistön 1.7 miljoonalla eurolla. Tuolloin kiinteistöön tehtiin miljoonan euron remontti. Niin kiinteistökaupasta kuin remontista nousi 2012 melkoinen äläkkä, joka kuitenkin laantui varsin pian.

Timo Soini kritisoi aikoinaan rajusti vanhojen puolueiden lähellä olevia säätiötä ja niihin liittyvää kikkailua. 2012 Perussuomalaisten tukisäätiö sai puolueelta 1,7 miljoonan euron lainan. Tällä summalla säätiö osti puolueelle toimiston ja puolue maksaa siitä säätiölle vuokraa, jos näin on, niin eikö tämä ole juuri samankaltaista säätiökikkailua, mitä Soinin arvostelemat vanhat puolueet harrastavat?

Oikeastaan Persut menevät säätiönsä kanssa paljon pidemmälle kuin vanhat puolueet vai mitä mieltä olette tästä, ote Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksen pöytäkirjasta 14.10.2011 12§: ”Keskusteltiin säätiön tulevaisuudesta ja talousarviosta. Todettiin, että puolueessa on tehty päätös nettojäsenmaksutulojen siirtämisestä säätiölle ... .”  Voi perustellusti kysyä: Onko puolue tukisäätiötä varten vai tukisäätiö puoluetta varten?

Kaikki tietänevät säätiöiden täydentävän itsenäisesti hallintohenkilöitään. Kun havaitsee Timo Soinin istuvan luottomiehineen Persussuomalaisten tukisäätiössä, ei sinne ulkopuolisia tai opposition jäseniä ujuteta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nykyiset henkilöt istuvat säätiössä ja hallitsevat sen vakaasti paisuvaa omaisuutta, vaikka heidät heitettäisiin puolueesta pihalle. Samoin samat tyypit hallitsevat säätiön suurta omaisuutta, jos/kun puolue kutistuu alta takiaiskaliberiseksi.

Itse ihmettelin Soinin vähät puolueohjelmasta tai äänestäjille annetuista lupauksista -asennetta jo 2011. Tuolloin tapahtui seuraavaa: Ilmoittamatta Persujen ryhmälle, yksi sen jäsen tyrkytti valtuustonkokouksessa omaa valtuustonpuheenjohtajapaikkaansa Kokoomukselle. Luonnollisesti kyseinen, historiallisen tempauksen tehnyt ja ryhmäkokouksia karttanut, tyyppi erotettiin ryhmästä. Vastaava temppu olisi aiheuttanut potkut mistä tahansa muusta puolueesta, mutta Soinin mahtikäskyllä po. puheenjohtajapaikan tarjoaja sai jatkaa paikallisosaston puheenjohtajana. Nyt Soini ja hänen lähipiirinsä jatkanee samaa touhua korkeammalla tasolla. Onko NATO myötäilyn vastikkeeksi saatu kenties huvila Havaijilta, jossa säätiön varoja on mukava huuhtoa pötsin täytteeksi?


6 kommenttia:

 1. Onko nyt Valkonen niin että ollee pääteltävissä jotta olisit jokseenkiin tuskistunut Perussuomalaiset r.p:n toimivan puoluejohdon juonikkaisiin jytkäytyksiin kansan vaaleissa antaman shekkivihon käytöstä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Eniten harmittaa se, että olin itse höynäytettyjen joukossa!

  VastaaPoista
 3. Näinhän kaikki tekevät, jos tilaisuus tulee vastaan. Niin tekisin minäkin, ja niin tekisit sinäkin java.

  VastaaPoista
 4. Samanlaisia ketkuja kaikki tyyni, etkä sinäkään Java ole mitään oppinut??????????????

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mielestäni luottamustoimi pitää hoitaa kaikkea muuta kuin kähmien, enkä ole edes kahvia juonut kuntalaisten piikkiin koulujen lopettamisen jälkeen. Sen kyllä myönnän, että kaikella on hintansa ja kaikki on hinnan noustessa myytävänä, mutta kuntatasolla ei tällaista voine tapahtua.

  VastaaPoista
 6. Sen kyllä myönnän, että kaikella on hintansa ja kaikki on hinnan noustessa myytävänä, mutta kuntatasolla ei tällaista voine tapahtua,kirjoittaa Java ja voinen tähän vasta KYLLÄ VOI.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!