torstai 3. maaliskuuta 2016

Ei tarvitse kumartaa itää eikä länttä!

Suomen ulkopolitiikkaan kuuluu aina rähmällään olo johonkin suuntaan. On nuoltu Ruotsia, Saksaa ja Neuvostoliittoa. Nyt suomi on kuin kyy, joka käärmeen kielellään nuolee yhtä aikaa niin Saksaa kuin kuin USA:ta. Oikeastaan Suomi on ollut itsenäinen suvereeni, omien kansalaistensa etua ajava, valtio vain Neuvostoliiton hajoamisen ja EU:n liittymisen välisen ajan, joskin tälläkin välillä loppua kohden haluttiin nuoleskella länttä vain siksi, että haluttiin näyttää ettei Suomi kuulu itään.

Aikoinaan Suomi oli rähmällään Neuvostoliiton suuntaan. Tuolloin takuumiehenä hääri Kekkonen. Vallassa pysyäkseen hän tilaili nootteja itänaapurilta, lähetteli myllykirjeistä soraääniä päästäneille sekä piti valtamedian vallassaan. Härskeimmillään Kekkonen valittiin presidentiksi poikkeuslailla niin, että kansa ei saanut äänestää. Kekkonen lopetti lakkoja eli toimi kuin diktaattori saaden samalla demokraattisesti valittujen kansanedustajien selkeän enemmistön tuen. Koko valtaeliittimme oli rähmällään Neuvostoliittoon.

Kun Neuvostoliitto hajosi, suomalaisten valitsemat kansanedustajat halusivat näyttää, että kuulumme länteen. Päättäjät tekivät täysin älyttömiä päätöksiä esim. ruotsalaisten hävittäjien sijasta Suomi tilasi, ongelmia täynnä olevat, Hornetit. Ruotsi lupasi tuplavastaostot lentokonekaupan yhteydessä. USA:n lupaamat vähäiset vastaostot eivät koskaan toteutuneet eikä lentokoneisiin meinattu saada millään asejärjestelmiä. Suomi oli tuolloin päättäjien mielestä länttä ja se sai maksaa ja se myös maksoi!

Suomi on edelleen siinä, missä se on aina ollut. Emme ole itää emmekä länttä, vaan olemme idän ja lännen välissä. Päättäjien tulisi nähdä sijaintimme mahdollisuutena sekä tehdä yhteistyötä ja kauppaa niin itään kuin länteen. Nyt osa päättäjistämme näkee idän uhkana ja toiset lännen. Hölmöyttämme menemme valitsemaan puolemme eli kun kumarramme toisaalle pyllistämme toisaalla. Kun vielä pyllistämme siihen suuntaan, mistä piiska ylettyy paremmin sivaltamaan kansallista ahteriamme, toimimme äärettömän typerästi.

Tarvitsemme valtion johtoon pellejen sijaan suurmiehiä ja naisia. Emme tarvitse valtakunnan huipulla täysiä pellejä, jotka kulkiessaan maailmalla munaavat koko Suomen. Yksikin kulkee mutasarjan jalkapallojoukkueen huivi kaulassaan ja kertoo olevansa joukkueen fani. Kuvitelkaa miltä näyttäisi ja tuntuisi, jos Cameron pölähtäisi suomeen Ihoden Kirin pipo päässä ja sanoisi olevansa Ihoden Kirin mies. Meistä mies tekisi itsestään pelle, aivan kuten suomalainen kaulahuivimies tekee ....... .

Aikoinaan Ruotsissa vaikutti sellainen tyyppi kuin Palme, hän sanoi suorat sanat jenkeille vietnaminsodasta ja haukkui Neuvostoliiton ihmisoikeusongelmat. Palme ei kumartanut itään eikä länteen, siksi hän ei pyllistänyt kumpaankaan suuntaan. Amerikkalaiset ostivat Volvoja perheautoiksi ja Neuvostoliiton rekkaliikenne länteen hoitui Volvoilla ja ammuskelivatpa intialaisetkin ruotsalaisilla tykeillä.

Palmen tiukka ja rehellinen ulkopolitiikka ei ollut kivaa suurvalloille, mutta se herätti kunnioitusta muuallakin kuin suurvalloissa. Palmen toiminnassa toteutui Ruotsin etu ja se näkyi työpaikkoina sekä rajuna elintason nousuna. Me tarvitsemme Palmen tasoisia poliitikkoja, jotka todellakin toimivat maansa edun mukaan. Nykyisiltä päättäjiltämme puuttuu suomalainen itsetunto, he aloittavat puheensakin aina EU vaatii, Nato sopimus sitoo tai pakolaisille sitä tai tuota. Jos päättäjämme puhuvat Suomen kansasta, silloin on aina kyse säätökohteesta ja maksajasta!
3 kommenttia:

 1. Tulossa on, nimittäin jenkkien raptorit Puolaan.

  VastaaPoista
 2. Nykyisiltä päättäjiltämme puuttuu suomalainen itsetunto, he aloittavat puheensakin aina EU vaatii, Nato sopimus sitoo tai pakolaisille sitä tai tuota. Jos päättäjämme puhuvat Suomen kansasta, silloin on aina kyse säätökohteesta ja maksajasta!
  Tämä edellinen javan kirjoittamana pitää täysin paikkanssa.
  Selkokielisen santtun paetaan päätöksissä ain jonkun selän taakse.
  Jokainen varmaa n muistaa viime hallituskaudelta miten komissaari Rhen saoi mene suomen maine kun ollaan erimieltä eu,n linjauksista.
  englannin ollessa eri mieltä sai ruhtinaalliset helpotukset erimielisyydesta, uhkailemalla erolla

  VastaaPoista
 3. Ii niinkuin Ihoden Kiri ja Jii niinkuin Jas Gripen. Jenkit ovat edelleen pahuksen pitkän merimatkan päässä, venäläiset edelleen tuossa seinänaapurina. Joten "Kun vielä pyllistämme siihen suuntaan, mistä piiska ylettyy paremmin sivaltamaan kansallista ahteriamme, toimimme äärettömän typerästi."

  Kaulahuivimies on muuten hyvä lanseeraus tälle keväälle. Kuin pinkkinen rähinäremmimies joka sotkeutui teepussin naruun joskus muinoin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!