maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kaupunginhallitus ja Takala teki sen: + 3,5 milj €

Edellisellä valtuustokaudella laiminlyötiin kaupungin kehittäminen ja tarkka taloudenpito täydellisesti. Rahaa hakattiin älyttömyyksiin lupaillen satoja ja taas satoja työpaikkoja sekä talouden oikenemista. Nolosti kävi, sillä työpaikkoja ei tullut, elinkeinoelämä laski kuin lehmän häntä ja veroja sekä taksoja korotettiin. Kaikkein surkein väittämä tuli entiseltä hallituksenpuheenjohtajalta. Hän totesi kaupungin talouden kääntyvän nousuun, kun viisi pientä koulua lopetetaan. Toisin kävi, talous kurjistui entisestään ja väkeä alkoi muuttamaan muualle.

Takala budjetoi tulot alas ja hallitus etsi itse säästöt, joita korkeat viranhaltijat eivät kyenneet löytämään. Vielä vuosi sitten tämä tuntui täysin utopistiselta, mutta uskottava se on:UUSIKAUPUNKI PISTI TALOUTENSA KUNTOON! Kyseessä on merkkiteko ja kiitos siitä kuuluu muutamalle uudelle kasvolle, jotka saivat samat valtuutetut, jotka aikaisemmin veivät kaupunkia syvälle tuhoon, toimimaan nyt järkevästi kaupunkilaisten edun mukaisesti. Täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että saipa nämä uudet tyypit tukea ja johdatusta yhdeltä vasemmiston vanhalta parralta.

Vaikka kiitän hallitusta ja Takalaa onnistuneesta työstä, itse olisin ollut toisilla linjoilla. Kuten 2009 esitin, olisin satsannut kaupungin puitteisiin ja asukkaiden viihtyvyyteen sekä palvelujen kehittämiseen. Samalla, muiden kuntien ajaessa palvelujaan alas, Uusikaupunki olisi kuin magneetti vetänyt puoleensa uusia asukkaita ja veronmaksajia. Nyt meillä olisi enemmän asukkaita, paremmat palvelut, alhaisemmat verot, ostovoimaa ja Alicenkatu täynnä menestyviä yrittäjiä.

Parempi nykyinenkin tilanne kuin entisen valtuustokauden aikainen walheiden meressä ja tuhon koskessa ajelehtiminen. Hallitus on tehnyt hienon työn ja jyrännyt yli kovapäisten ja rajallisilla eväillä junttaavien valmistelijoiden. Mikä olisikaan kaupungin taloudellinen tila ja kuinka asukkaiden puitteet ja muu infra olisi kehittynyt, jos hallitus olisi saanut keskittyä olennaiseen eikä huuhaavalmistelun torpedointiin. Tämän vuoksi kaupunginhallituksen on ehdottomasti siirryttävä seuraavaan vaiheeseen eli on aika antaa viikatteen heilua valmistelijoiden vainiolla!

Valmistelun on tuotettava hyviä vaihtoehtoja, joista päättäjät valitsevat kaupunkilaisille parhaimmat. Uusikaupunki ei voi loputtomasti jatkaa tiellä, jossa vastoin kaupunkilaisten enemmistön tahtoa tänne yritetään väkisin juntata tuulimyllyjä, vastoin päättäjien valtuutusta hukata kaupunkilaisten miljoonia aiesopimuksiin tai älyttömiin kouluremontteihin. Jos valmistelijoista on kaupunkilaisille yhtä paljon hyötyä kuin mahosta lehmästä meijerille - Ei muuta kuin lihoiksi! Ajattelin tuoda seuraavaan valtuustoon aloitteen, jonka tarkoitus on helpottaa laadun saamista kaupunkimme virkajohtoon.

7 kommenttia:

  1. Olettamus ei ole faktaa Java.

    VastaaPoista
  2. tässä tapauksessa näytöt todistavat olettamuksen faktaksi

    VastaaPoista
  3. Mitkä näytöt ja mistä?

    VastaaPoista
  4. Kyllä se vaikeaa on todistaa mikä olisi vaikuttanut kaupungin talouteen yksityiskohtaisesti.
    Ainot selvät asiat on tonto ja etanoli.

    VastaaPoista
  5. ja jotkut hallikaupat

    VastaaPoista
  6. Sinne meni Javankin rahat Korihain komeaan mainosjulkaisuun. Kuukausi sitten Korihait oli köyhä, nyt rahaa heitetään postiluukuista sisään.

    VastaaPoista
  7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän Korihait tee julkaisulla ennemminkin rahaa myymällä siihen mainoksia ja samalla palvelee kaupunkilaisia kertomalla seuran toiminnasta. Itse en ole julkaisua nähnyt, mutta jokainen voi katsella itse tarjoaako se tietoa ja sisältääkö mainoksia.

    Jos kaupungista lapsiperheitä muuttaa kaupungista pois sen jälkeen, kun koulut on lopetettu, todistaa tämä koulujen alasajon ja poismuuton yhteyden. Jos tuulimyllyjunttauksen vuoksi jää vuokrakerrostalo kaavoittamatta ja talo rakentamatta, ei se ainakaan edistä kaupungin kehittymistä. On täysin selvää, jos Novida olisi ostettu, aiesopimuksen mukaisesti, neljällämiljoonalla eurolla ja kaupungin rahoittamina tehty kymmenellämiljoonalla eurolla kaksi vuokrakerrostaloa, olisi kaupungin talous nyt vähintään kymmenenmiljoonaa euroa miinuksella.

    Huvittavinta on se, että suurimmat töppöilijät ovat oikein telkkarissa törsäämässä rahoja, jotka muut säästivät. Yksityisessä yrityksessä kenkä olisi heilunut aikaa sitten.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!