perjantai 1. huhtikuuta 2016

Arkkipiispa jakaa kansan - tuhoaa kirkon!

Arkkipiispa saa lausunnoillaan äänekkäät, mutta ajattelemattomat nuoleskelijat ylistämään kirkkomme päämiehen kristillisiä elämänarvoja ja ns. laupeutta. Nämä arkkipiispan lähimmäisenrakkautta hehkuttavat heput ja heputtaret siteeraavat jopa Raamatun tekstiä vuodatuksissaan ja tietenkin, vastoin Raamatun ohjeita, tuomitsevat toisinajattelijat epäkristillisiksi rasisteiksi plus ääliöiksi. Juuri tämä ylistämisen ja tuomitsemisen ristiriita osoittaa, minkälaisista asioihin perehtymättömistä, vajaasti ajattelevista ja itsekkäistä tuomionenkeleistä arkkipiispan tukijat koostuvat.

Arkkipiispa ei anteliaisuudessaan noudata mitenkään Raamatun ohjeita köyhän tai heikomman auttamisessa, sillä eihän pyhäheppu luovu mistään omastaan. Hän elää yli sadantuhannen eron ökypalkalla ökytalossaan. Jos hän on jotain antamassa, on se toisten omaisuutta ja toisten tekemää työtä. Vuosisatojen warrella kirkko on rohmunnut itselleen yli kolmenmiljardin euron omaisuuden, kirkon keskusrahastossa varallisuutta löytyy yli miljardin euron verran ja joka vuosi kirkon tilille rävähtää miltei miljardi euroa veroja, joista lähes satamiljoonaa euroa on valtion kirkolle tilittämää yhteisöveroa.

Kirkon omaisuus on karttunut satojen vuosien aikana tavallisten suomalaisten tekemällä työllä, maksuilla plus lahjoituksilla. Tätä omaisuutta arkkipiispa on nyt jakamassa eikä omaansa. Arkkipiispa ei  nouse edes aikamme Robin Hoodiksi, sillä pyhäveijarimme ei ota rikkailta ja anna köyhille vaan, jatkaen rikkauksissaan rypemistä, hän jakaa köyhien omaisuutta köyhille. Raamatun letkauksista arkkipiispamme ei noudata ihokas- tai samarialaisvertausta, mutta häneen sopivat hyvin nämä lauseet: Helpompi on kamelin kulkea neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan -  Vaikka syvällä ovat sarvet pahan päässä, ei niitä hiippakaan peitä.

Itsekkäillä toimillaan ja ajattelemattomasti päästetyillä möläytyksillään arkkipiispasta on kasvanut niin taloudellinen- kuin uskottavuusriski kirkolle. Hän teki kirkkoastialle sen, mitä Sipilä kaavaili veneelle eli veti tapin pois ja nyt väki virtaa kirkkoastiasta. Arkkipiispaa tämä tuskin hätkäyttää, sillä kirkon valtava omaisuus ja hänen henkilökohtainen mammona turvaavat miehen yltäkylläisen tulevaisuuden aina eläkepäivien päättymiseen asti. Kirkon talouteen kiihtyvä kirkosta eroaminen ja sen vuoksi sisään tulevien rahavirtojen ehtyminen vaikuttavat melkoisesti. Kohta yt-neuvottelut alkavat ja kenkä heiluu sakaristoissa - tulevaisuudessa vain arkkipiispan uskollisimmat nuolijat saavat saarnata tyhjissä kirkoissa.

Asettumalla avoimesti yhteiskunnan toimia vastaan sokeasti pakolaisten puolelle ja kääntämällä selkänsä omille apua tarvitseville, arkkipiispa herättää kiukkua ja vihaa, joka korostaa ja vahvistaa voimakkaasti pakolaisvastaista ilmapiiriä Suomessa. Jos kirkko tukisi yhtä näyttävästi omia, hyljeksittyjä sekä puutteessa eläviä, kansalaisia kuin pakolaisia, se madaltaisi juopaa erilaisten apua tarvitsevien ihmisten välillä. Päinvastoin toimiessaan kirkko on viime vuosina pelannut itsensä paitsioon ja suurimpana kirkon nonsaleeraajana on toiminut itse arkkipiispa. Sopi kysyä: KIRKON ALASAJOSTAKO HÄNELLE MAKSETA YLI SATATUHATTA EUROA VUODESSA?

Toimivana instituutiona tai mielipidejohtajana kirkko ei ole huono, jos sen johdosta löytyy kykyä ja rohkeutta ennakkoluulottomaan lähimmäisenrakkauteen sorrettujen plus heikompien puolustamisessa. Satojen vuosien aikana papit ja kirkko ovat usein olleet opetuksen ja inhimillisyyden tarjoajina suomalaisten köyhien sekä sorrettujen tuki ja turva. Ikävä vaan, että sitten Wickströmin ei tällaisia ulostuloja ole Suomessa juurikaan tapahtunut. Jos kirkko olisi puolustanut tai auttanut omia hädässä oleviamme viime vuosien taantumissa, nyt kaavailtuun pakolaisten jeesaamiseen ei juuri kukaan voisi suhtautua negatiivisesti.

Meidän täytyy hiljentyä rukoukseen arkkipiispamme tueksi, jotta hän voittaa taistelun sisällään riehuvaa rasismia, ahneutta ja itsekkyyttä sylkevää saatanaa vastaan. Jos arkkipiispa häviää sisäisen taistelunsa eikä valaistu, on seurauksena kirkon  vaikutusvallan ja uskottavuuden katoaminen - samalla suomalaisten satojen vuosien työ, kristillisten arvojen koti ja heikoimpien viimeinenkin tulevaisuuden turva pyyhkiytyvät iäksi pois. Jottei näin kävisi, lienee kohtuullista odottaa valtiovallan puuttuvan asioiden kulkuun, jotta meillä olisi jatkossakin kansankirkko!

17 kommenttia:

 1. http://www.hs.fi/sunnuntai/a1441945187514

  VastaaPoista
 2. Arkkipiispa Kari Mäkinen: Kirkon tehtävä ei ole puolustaa Suomen etua
  Tämä on edellisen linkin jutun otsikko.

  VastaaPoista
 3. Koettakaa jo pikkuhiljaa päättää mikä on kirkon tehtävä???

  VastaaPoista
 4. Tuskin kirkon tehtävä on toimia valtiota vastaan ja jakaa kansaa.

  VastaaPoista
 5. Jeesuskin oli pakolainen. Mäkinen varmaan tarkoittaa että hädän hetkellä ei katsota ihmisen ihonväriä tai kysytä kansalaisuutta vaan keskitytään kaikkein eniten apua tarvitsevien auttamiseen. Hieno mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olettaisin kirkkoa käytettevän hyväksi, milläs tuolaiset karsitaan pois kun Mäkinen kehottaan kaikkia tulemaan kirjon suojelukseen jotka ovat saanet kielteisen päätöksen turvapaikasta.

   Poista
 6. Miljonääri jakaa köyhien omaisuutta, siinä vasta hieno mies.

  VastaaPoista
 7. Ettekö osaa lukea. Kyse jutussa on arkkipiispan sanomisten seurauksista kontra kirkon aikaisemmat tekemiset kontra arkkipiispan henkilökohtainen omaisuus kontra arkkipiispan aikaan synnyttämä palaute.

  VastaaPoista
 8. Osataan lukea. On arkkipiispan vika että kansa on jakautunut kahtia. On arkkipiispan vika että me ollaan tällaisia mulkkuja.

  VastaaPoista
 9. Olen sinnitellyt ev.lut. kirkon jäsenenä viime vuodet. Sisällä on kihissyt tuohtumus piispojen kannan otoista ja kirkon virallisesta linjasta. Se viimeinen niitti on vielä puuttunut. Tunnen kuitenkin monia kirkon työntekijöitä ja pappeja, jotka ovat hengeltään nöyriä Herran palvelijoita. Heille kirkon nykymeno ja lähinnä poliittiset kannanotot ovat kauhistus. Heidän vuokseen olen vielä jaksanut, mutta odotan, että nämä selkärangattomat piispat saisivat julkisuudessa kerrankin möläytetyksi todellisen kantansa ilman mitään vastapuheita.

  Olen jo jokunen vuosi sitten päätynyt tulokseen, ettei kirkon hajoamista ja kahtiajakoa estä mikään; valtionkirkkoon jää luopiouskonto, joka on lähinnä humanismia vailla uskoa ja siitä eroaa tunnustuksillinen kirkko, jonka varaan todellinen kristinusko jää. Näinhän se kävi Saksassakin 1930-luvulla.

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää. Cia:n ja Pentagonin tukemat joukot ampuvat toisiaan Syyriassa (mtv.fi). Ukin kaupungin talous on muka kunnossa (paikalliset lehdet yhden vuoden tilinpäätöstiedoista). Mitä kirkkoasioihin tulee, niin vahvasti alkaa näyttää kirkon ajautuminen ristiretkelle tai tuuliajolle. Johtajansa lausumat alkavat varmaan kohta tuottaa tulosta. Sehän on vain yhden enterin painalluksen takana: kirkosta eroaminen. Siinäpähän sitten kirkko ylläpitää valtavaa kiinteistömassaansa vähenevin verovaroin. Vai onko edessä kirkollisverojen tasokorotukset? Ja mihin ne johtaisivat? Mielenkiintoista. Sano. Tätä menoa meille jää käteen pelkät luut. Odotellaan sitten luunmurskaajia. Vai pitäisikö vaan ymmärtää -kaikkea?

  VastaaPoista
 11. Unohda ymmärtäminen, liian haasteellista. Keskity kiinteistömassoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii mulle hyvin. Ukissa, alle 16000 asukkaan kaupungissa on esim. viisi kirkkoa. Mielenkiintoista, tämä kiinteistömassa(n) omistus. Pääsinpä taas tässäkin kommenttiketjussa puhumaan kansallisomaisuudesta omistaa siitä palan sitten kunta tai kirkko. Semminkin kun muistaakseni kirkonkaan talousasiat eivät ole ihan reeras kuten eivät ole Ukinkaan. Ao. nimmarin lisäys myös kirjoittamaani klo 20.16:n kommenttiin.
   JAa

   Poista
 12. Kiitos kommenteista ja käymisistä! Arkkipiispan puheista ja kirkon teoista ja kaavailuista voimme olla montaa mieltä, mutta se lienee täysin selvä, että kansaa ne jakavat, herättävät kiukkua plus vihaa. Se tuskin on kirkon tai arkkipiispan tehtävä?

  VastaaPoista
 13. Jeesus oli mutakuono jengin johtaja
  Mutt' täällä välimeren mies
  Saa turpiin kohta ja
  Myös kuulla haista vittua
  Ja painu veksiä
  Jos Jeesus ei tuu takaisin
  Se täytyis keksiä

  Sillä kaikki tarvii jonkun
  Itseänsä huonomman
  Kaikki tarvii jonkun
  Jota sopii paheksua
  Jonkun heikomman tai köyhemmän
  Tai mutakuonomman
  Ja ellet löydä ketään muuta
  Halveksippa mua

  Jostakinhan täytyy löytyä
  Syy vaivoihin
  Siksi vihaan kaikkee mikä
  Mahdu ei mun aivoihin
  En tahdo hulmuavan
  Kaapujes tai saries
  Suussa Suomen suloisen
  On kauhee karies

  VastaaPoista
 14. Lähde: Freukkarit Jeesus oli mutakuono

  VastaaPoista
 15. Ei hätää kun Kiertokari ja Wala hoitaa hommat.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!