perjantai 29. maaliskuuta 2024

VIRKAJOHTODIKTATUURI ELÄÄ KORRUPTIOSSA




Hyvinvointialueet ajavat alas palveluitaan, joten terveyspalvelut heikkenevät ja nyt ja huomenna sairaat, vammaiset, ongelmaiset ja ikäihmiset maksavat sen kohtuuttomilla kärsimyksillä ja pahimmillaan hengellään. Kaikki tämä tapahtuu sote-uudistuksen seurauksena, jonka piti pelastaa terveyspalvelut. Käytännössä soteuudistuksen positiivisia voittajia ovat tietenkin pääkaupunki, joka jäi koko kuvion ulkopuolelle sekä sotejohtajat muhkeine palkkoineen, kuten myös aluevaltuutetut kunnon kokoustuloineen. Katsokaapa ihan avoimesti ja pohtikaamme rehellisesti, mitä mainitut käivärät ovat saaneet aikaan: HE TUHOSIVAT SUOMALAISEN HYVINVOINTIYHTEISKUNNAN! Nyt tämän suorituksen valmistelijoiden johtajille esitetään muhkeaa jopa 200 000 euron erorahaa. Homma on kuulemma kovin stressaava vastuun vuoksi. Mitä stressaavaa sinä on, jos saat onnettomasta tuhertamisesta viiden duunarin palkan. Jos duunari sabotoi työpaikallaan, kuten nyt sotejohtajat alaisineen ovat tehneet, saa hän kenkää ja aiheuttamistaan vahingoista laskun peräänsä.

Voimme todeta kyseessä olevan suomalaiseen päätöksentekoon juurtuneen sisäisen korruption. Tämän raadollisen ravintoketjun huipulla ovat virkahenkilöstön johtajat. Muistetaanpa sekin, että kuntien johtajilla on useimmiten ns. johtajasopimus, joka takaa heille muhkeat erorahat, noin puolen vuoden palkan, jos he munaavat niin pahasti, että kenkä heilahtaa. Suomessa on häikäisevästi loistava rakenteisiin pesiytynyt korruptio: napapäättäjät turvaavat virkahenkilöstön aseman tilanteessa kuin tilanteessa ja johtajat puolestaan jeesaavat heille mieleisiä päättäjiä. Po. rakenteellisen korruption ainoana uhkana voidaan pitää kuntalaisen edunvastaiseen ja epäjohdonmukaisuuksiin puuttuvia luottamushenkilöitä. He saavat tuta virkakunnalta kuten myös päättäjien eliitiltä ja tietenkin myös kaiken siunaavalta, asioita valheilla kaunistelevalta, lehdistöltä. 

Jos yritys menettää rajusti asiakkaitaan, rahoittajat katoavat ja tuotteita ei saada kaupaksi, seuraa moisesta tumpeloinnista vaihdoksia yrityksen johdossa. Mikäli kunnassa töppäillään äärettömän rajusti, tarjoutuu äänestäjille mahdollisuus vaihtaa luottamushenkilöjohtajisto. Ensimmäinen mutka muutoksen tielle syntyy silloin, jos vaihtoehtoa tunaroinnille haluavat näkevät, etteivät he tule saamaan riittävää kannatusta tarpeelliselle muutoksella ja siksi he jättävät vaalit sikseen. Näin ollen jäljelle ehdokaslistoille jää pääsääntöisesti juuri heitä, ketkä lupaavat muutosta, mutta pyörtävät sanansa välittömästi vaalien jälkeen - he siirtyvät muutoslupauksista vanhan tumpelovalmistelun vankoiksi takuuhenkilöiksi. Hyvä esimerkki löytyy kaupungista, joka, muun Suomen ollessa vielä syvääkin syvemmässä  lamassa, nousi vientiteollisuuden työpaikoillaan selkeästi Suomen ylivoimaisesti positiivisimmaksi paikkakunnaksi. Kerrassaan mahtavat kasvun kortit olivat valmistelijoiden kädessä, mutta kuinkas kävi? - Valmistelijat uunoilivat mahdollisuuden tuhlaamalla aikaa ja töppäilemällä, niinpä kaupungissa väheni väki ja velka kasvoi ja huomenna se uhkaa kaataa koko kaupunkilaivan. Silti kaiken tämän munimisen taustavoimat saavat jatkaa loputonta tyrimistään - siihen ei puututtu hallintosääntövalmistelussa, ei yt-neuvotteluissa tahikka sopeutustoimia tarkasteltaessa. Tästä voimme kiittää muutamia luottamushenkilöitä, jotka manipuloivat aina enemmistön valmistelijoiden taakse. Kyse on ilmiselvästä rakenteellisesta korruptiosta, josta pitäisi tehdä tutkintapyyntö, mutta olkoon, kun Jeesus on ristinkuolemalla sovittanut po. tyyppien synnit - HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

11 kommenttia:

  1. Hyvin ja tyhjentävästi kirjoitettu.

    VastaaPoista
  2. Oikeaa puhetta, prkl! Nuo johtajasopimukset lienevät seurausta siitä tiettyjen tahojen ylläpitämästä väärinkäsityksestä, että ilman sopimukseen saatuja kultaisia kädenpuristuksia ja erorahoja ei hommiin saada päteviä tekijöitä. Asian voisi väittää olevan pikemminkin päinvastoin. Härskit vaatimukset työsuhteen sopimusneuvotteluissa viittaavat lähinnä pätevyyden puuttumiseen ja sen ennakointiin, että työura tulee jäämään lyhyeksi.

    VastaaPoista
  3. Hatun nosto Koskille. Demareiden lisäksi he johtavat kokoomusta.

    VastaaPoista
  4. 2025 kevään kuntavaaleissa Ukissakin päättäjiksi valitaan "suuret somevaikuttajat", jotka nyt johdonmukaisesti kiittelevät ulostuloissaan valittua sihylinjaa. Seuratkaas muutamia ja heidän kommenttejaan.

    VastaaPoista
  5. Usari on jo aloittanut kampanjoimaan suosikkejaan. Kosket saa julkisuutta. Järjestetäänkö Jussilan tyylillä makkarajuhlat?

    VastaaPoista
  6. Erkki Toivanen jo aikoinaan kirjoitti, että meillä on hyvävelikorruptio tai rakenteellinen, näkisin sama asia. Joka joka kieltää ettei näi ole, ei paljon ole perillä yhteiskunnan asioista tai on sinisilmäinen. Valitettavasti näin on ja sitä on joka puolella, turun toriparkki on hyvä esimerkki. Jokainen asioita seuranneen, muistaa tapaus Hakalehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on rakenteellinen korruptio. Rakenteen osat hyödyttävät vastavuoroisesti toisiaan. Johtoryhmä esitti puheenjohtajille suuria palkkioden korotuksia. Vastavuoroisesti puheenjohtajat turvasivat johtoryhmän aseman jatkossa. Johdon alta katosi 60 prosenttia alaisista, silti johtajien palkkoihin ei puututtu. Voiko selvempää rakenteellista korruptiota olla.

      Poista
  7. 2025 kevään vaaleissa hoitaa kaupungin ongelmat kuntoon. Helppo homma.

    VastaaPoista
  8. Hups. Siis 2025 kevään vaaleissa valittavat päättäjät hoitaa kaupungin ongelmat kuntoon. Helppo homma.

    VastaaPoista
  9. Hyvää Pääsiäistä Javalle ! Käythän pyhinä kirkossa ja/tai hiljenny muuten kiireen keskellä ajattelemaan ajatuksiasi, ihan rauhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vierailuistanne ja nasevista kommenteista sekä hyvän pääsiäisen toiovotuksesta - samaa sinne kaikille! Kirkko jää väliin, mutta asiaan liittyvän Mooses sarjan aion pääsiäisenä katsoa Netflixistä

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!